reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

no to macie fajnie jak wasz maluszek lubi leżec w wozku- z moim malym tylko na spacer jak zaśnie i to bardzo krótki- bo jak sie obudzi to odrazu się drze- nienawidzi wózka. wtedy idę z małym na rekach i drugą pcham wózek. więc daleki spacery wykluczone.
ćwiczyć mi się nie chce- leniwa- ale może jakaś dieta- ma ktoś pomysł??

reklama
evi26 Wszystkiego najlepszego :-)

edyta_o17 mój mały też w wózku nie poleży. Na spacer wychodzimy jak ma drugą drzemkę, bo zazwyczaj jest trochę dłuższa. Od września muszę córkę zaprowadzać do szkoły i niekoniecznie będzie to pora jego snu, więc zakupiłam chustę. Jestem zachwycona, młody chyba też ją lubi, bo zazwyczaj w niej zasypia :happy2:

Z tym leżeniem to tak różnie, ale ostatnio rzeczywiście jakoś się udaje. Na spacery albo zakupy wychodzimy po drzemce i na spacerze raczej nie śpi, ale też nie marudzi.
Też się zastanawiam nad chustą, ale nie wiem czy zda egzamin przy takim ruchliwym dziecku jak moje. Mamy już nosidełko, ale jakoś nie używamy.

Witajcie dziewczęta
My dzisiaj tez wyjazdowy dzien.
Młody skończył dzis o 14:50 3 miesiące. Ufam ze to byl ostatni dzień jego kolek :)

Ostatnio jakos się przekonał do wózka. Juz nie chce z niego wyskakiwac. Jak marudzi to najczęściej dlatego, że spiacy i w koncu gaśnie. Wczoraj ze 2 godziny eksplorowalismy osiedle. Znalazlam fajny plac zabaw. Niestety jak się wyciagnie to luzu w gondoli ma może 5 cm. Dziś u mamy nawet go próbowałam w spacerowce, wyglądał jakby akceptowal :) Ale na zbyt dalekie spacery też nie chodzę, z tego samego powodu co edyta.

W nosidelku na razie rekord 10 min.

Filipiamamo a gdzie w Lbn jest wspinaczka? zawsze chcialam tego spróbować ale to trzeba chyba mieć siłę i wytrzymałość. Nie oderwalabym się od ziemi dlatego wole wypieranie wody czyt. basen :) niech tylko przyjedzie nowy i nie za mały :/ stroj.

Kurcze kiedy te siniaki mi zejda bo nie moge krecic hula.

Evi gratuluje rocznicy i z tej okazji "stosunkowo udanej nocy" ;)

ewcia.83 mój chodzi na UP i do Paderewskiego. Ja się nie znam, też wolę basen, ale jakoś się wybrać nie mogę. Nie bardzo wiem gdzie i nie mam stroju. Jak dobrać strój na chudzinę z ogromnym biustem:-D

Dziękuje dziewczyny za życzenia :)),co do miłej nocy to takiej nie było jestem obrażona na m ,bo wczoraj prawie cały dzień nie było go w domu jak zwykle interesy nawet w taki dzień miał tylko na chwile pojechać do klienta pojechał o 16 a wrócił o 21 ,kolacje zjadłam sama z woda mineralna :wściekła/y:(miało być wino)a miało być tak romantycznie nawet mała zrobiła nam prezent i poszła szybciej spać . Co prawda przyszedł skruszony z kwiatami i owocami (czekolady nie jadam ),ale i tak jestem na niego obrażona .

Dziś pogoda w Bieszczadach deszczowa i pochmurna spać się chce ,mała właśnie mi zasypia wiec ja za chwile idę ćwiczyć może to mnie rozbudzi .

Miłego dnia dziewczynki:)

My z Liwką tradycyjnie od 6 na nogach :-D a teraz bobo śpi w wózeczku, żeby tatuś mógł się wyspać w sypialni. Ale sie ochłodziło, aż się nie chce wychodzic na spacer :-(
Cwiczenia mam zamiar zaczac od wrzesnia bo wracam do rodziców a siłka u nich kosztuje jedynie 12 zeta za miesiac wiec grzech nie skorzystać :tak::tak: Pozdrawiam i życzę miłego i spokojnego dzionka:-)

U nas pospana noc w końcu. Pobudka o 3 i 6 na karmienie. O 6 małżonek zabrał Wuzla, a ja sobie do 7.30 dospałam. Potem dziecięca drzemka i dopiero teraz zaczynamy wspólny dzień.
Oj na spacer się chce, ale u nas winda na półpiętrze, wózek ciężki, trochę akrobacji trzeba, żeby się wydostać z domu.

Hej mamuśki.
U mnie młody już przysypia na swoją pierwszą drzemkę, bo wstał po 7. Poszlibyśmy na poranne zakupy, ale córka jeszcze śpi ;) Tak więc nastawię jakieś pranko i się ogarnę.
Przyznam się, że jak wiem, że nikt do mnie nie wpadnie w odwiedziny i nic nie mam do załatwienia, to nawet nie chce mi się makijažu robić czy nienagannie ubrać ;) Zdziadzieje na tym macierzyńskim ;)

reklama
hejka u mnie pobudka była o 6 i od tamtej pory 2 drzemki małego w tym jeden spacer - krotki. bo się obudził.
moj mały mial taki czas ze budził się 1 raz w nocy - niestety bylo to krótko. teraz o 12 i o 3 i o 6.
ale mój m wstaje tez więc sie wymieniamy i idzie sie wyspać.
teraz mały się ślini i bierze wszysko do buzi- czyzby juz pierwsze znaki ząbkowania...

Do góry