reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Olga młody rewelacyjnie się obraca , taki sprytny maluch z niego. mój tylko solidnie na boki się kula, tak jeszcze nie potrafi.

Zrobiłam wczoraj interes życia. Znajoma była w Niemczech i niepytana kupiła mi dla młodego ubrania na jakiejś wyprzedazy, używki. Jej mąż to przywiózł dwa tygodnie temu - same szmaty, jakieś pajace welurowe, śpiochy znoszone... Z całą pewnością nic z tego nie ubiorę. A ona zadzwonila po kilku dniach jak mi się ubranka podobają, a wczoraj dzwoni, że dała za nie 30 euro i czy mogę się z nią rozliczyć!. Wkur**łam się na maksa! Za tą kasę miałabym ciepły kombinezon dla małego na zimę !. Najchętniej odwiozłabym jej te ubranka , ale nie mam tyle odwagi ! I jeszcze jak jej delikatnie powiedzieć żeby więcej nie robiła mi takich przysług ?

reklama
Dzięki, dziewczyny. Mi też się właśnie wydaje, że strasznie szybko mu z tym obracaniem poszło... dopiero kilka dni temu wyjęliśmy mu tą matę, jeden dzień próbował się obracać, ale nie potrafił tej dolnej rączki wyciągnąć.. a drugiego dnia hop i już.. i teraz tak cały czas ćwiczy. Antek z tego co pamiętam, to dopiero ok. 5 m-ca to opanował. My się śmiejemy, że Filip to się tak szybko rozwija, żeby przed bratem móc spierniczać.. bo starszy to go szturchnie, to uszczypnie.. widocznie młody ma dość :-D Jak tak dalej pójdzie to zacznie chodzić jak będzie miał pół roku ;-)
leskowa - może powiedz tej znajomej, że ciuszki są za małe np. i że akurat takich masz już dużo? Ale co to w ogóle za pomysł, żeby komuś nakupić używanych ciuchów i jeszcze się za to chcieć rozliczać???? :no:

Mi teściowa takie przysługi robi, ale przynajmniej się rozliczać nie chce. Część nie powiem, fajna, ale część powyciągana, znoszona. Wziąć trzeba, żeby przykrości nie zrobić, a co potem?? Od razu wyrzucić. A co jak spyta czemu Małego w to nie ubieram??

Filipiamama - u nas na szczęście odwrotnie: teściowa przywozi dla chłopaków głównie ciuchy z Benettona :szok: co też jest lekką przesadą, bo ceny masakryczne :tak: ale ubranka super, nie powiem :tak: Szczególnie w porównaniu z F&F i ubrankami z Lidla, które my najczęściej kupujemy...

Najgorsze, że jak jej coś powiem to się obrazi ... A mam z nią o tyle dobrze, że siedzi w domu i zawsze mogłam jej córkę podrzucić, jak nie miałam co z nią zrobić... Kur** jak ja nie lubię takich sytuacji !

Leskowa chyba nie masz wyjścia albo zapłacisz i poprosisz by więcej Ci nie kupowała, bo masz mnostwo ubranek po kuzynach , ciotkach, wujkach i nie masz z tym co robić i dostajesz wszystko za darmo, więc kupowac nie musisz, albo powiesz , że nie prosiłas o zakup i oddasz ubranka i będziesz bogatsza o 30 euro. Ale koleżankę masz pomysłową, nie powiem, ale pewnie dobrze chciała.

FISHER PRICE Huśtawka z Projektorem na PRĄD muzyka (3467272762) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

A my dostaliśmy wczoraj od siostry męża (pożyczone) to cudo !!! jest boskie, tylko malizna już trochę ciżkawa i już to samo nie bują z taka siłą

Ostatnia edycja:
Dzień doberek.
Co do prezentów ubrankowych to my odziedziczylismy po szwagierki dzieciach, ma dwóch synów. Ale jak przeglądałam przed ciażą ten najmniejszy rozmiar, to tez połowę bym odrzuciła. I tak zrobiłam, zostawiłam u mamy na wsi w razie jakiegoś "niekontrolowanego zabrudzenia" :-p Teraz przeglądam większe rozmiary i to samo. Na poczatku męzowy patrzył na mnie spod byka bo darowanemu koniowi i jeszcze od jego siostry...no ale niektóre były po prostu zniszczone, a niektóre najzwyczajniej mi się nie podobały. Mamy odmienne gusta. Teraz już udało mi się mężowego przekonać, że nie ma co trzymać tych, w które młodego nie ubierzemy. Bo jeśli teraz się nie wykorzysta to tym bardziej nie ma sensu trzymać "dla następnego". I też nie rozumiem dlaczego szwagierka niektóre te szmatki trzymała. Ze 2 worki oddalam już rodzinie w bardzo trudnej sytuacji socjalnej.

No ale na zimę trzeba będzie co nieco kupić. Szwagierki dzieci były jesienne. Jest jeden kombinezon ale nie będzie pasował. I to chyba będzie grubszy wydatek, nie??

Leskowa - niezła "koleżanka". Dała a później o zapłatę...idiotyczna sprawa.

Filipiamamo to chyba ty pytałaś o strój na basen dla filigranowej z biustem...ni jak Ci nie pomogę bo filigranowa jestem chyba tylko w małym palcu u stopy. Ja kupiłam oczywiście jednoczęściowy :/ i wzor mial wyszczuplać brzuch :D taki asymetryczny. Zobaczymy ten efekt :D Dziś powinien dojść.

A tak poza tym to czekam na kuriera, jedzie z wózkiem. O 6 rano napisam mi smsa, ze prosi o kontakt w sprawie paczki. O 8 do niego oddzwoniłam, powiedział że zaraz bedzie. Jest 11 a jego ni chu chu. Ładne mi zaraz....

Fajne to to. Ja już nic do domu nie znoszę z takich sprzętów, bo mi podłogi zbraknie. Mam już dwie maty, dwa bujaczki, pudło na zabawki i kocyk rozłożony, a jeszcze chodzić jakoś trzeba:-D. Za trochę pewnie dojdzie jakiś kojec i inne cuda. Mój salon to istny plac zabaw.

ewcia.83 - ja też chcę jednoczęściowy, bo brzuszek to mi jeszcze został, ale tyłek mam mały i wielki biustol, to będzie problem. Podjadę do la vantila, a jak nic nie znajdę, to przez internet na czuja będę szukać. Najwyżej potem na allegro będę odsprzedawać.

Ostatnia edycja:
reklama
FISHER PRICE Huśtawka z Projektorem na PRĄD muzyka (3467272762) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

A my dostaliśmy wczoraj od siostry męża (pożyczone) to cudo !!! jest boskie, tylko malizna już trochę ciżkawa i już to samo nie bują z taka siłą

Ooo łaaałłł ale wypas :) ale i cena gruba :) dobrze ze pożyczone. My mamy Bright Stars:

Huśtawka Deluxe 3 Lwy Bright Starts 6987 :: Bright Starts

Kupiłam używkę za pół tej ceny, ale rzeczywiście to świetna sprawa. Wszystkie drzemki w ciągu dnia strzela w huśtawce. Jak w łózku to 30 min a jak na huśtawce to i 2 godziny :D

Do góry