reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Mamolineczka (pięknie się Twój nick odmienia, a ja nawet do W. mówię przekęcając jego nazwisko umyślnie na wszelkie możliwe sposoby :-D

sharpnowaja, gracias! :tak:

Kinga
, nie chcę wilka, jutro muszę w bibliotece posiedzieć kilka godzin, zresztą ja nie mam czasu na rzyganie, bo, cholera, książki się same nie czytają a magisterka nie napisze samopiszącą klawiaturą, a muszę mieć COŚ za trzy tygodnie, bo mnie promotor przebierzmuje :-D

Bożżżż... moja Dzidzia jeszcze nie ma rączek ani nóżek ani oczek, a już na pewno wie, że jej matka jest pieprznięta w mózg :-D Ale to chyba dobrze, nie chcę być Matką Polką Wózkową...

Tutaj artykuł o rzeczonych:

Matka Polka Wózkowa - Dzieci.pl

Citrusku wymiekam przy Tobie hehe :) Moj eM przed chwila dowiedzial sie o dzidzi ... :) Oszalal hehe cieszy sie niesamowicie juz planuje przeprowadzke do wiekszego domu z ogrodkiem, wieksze auto ;) A pierwsza osoba, ktorej sie pochwalil byla jego papuga hahaha :-D W ogole jego mina bezcenna ! Polozylam test na talerzu a drugim przykrylam i powiedzialam, ze obiad na stole...

reklama
mamolinka - serdeczne gratulacje !!! ... ps. twój suwaczek pokazuje o tydzien do przodu (wiem bo sama chciałam podobny ;) ), nie wiem czy to przesunięcie uwzględniałaś, pisze tylko to bo gdybys była na wizycie w 6 tygodniu a na prawde w 5 żebys sie nie przestraszyła że nie ma jeszcze serduszka. To tylko suwaczek źle liczy :-p:-p:-p

wszystkich cieplutko pozdrawiam a ja ide sobie podgrzać obiadek :-)

mamolinka - serdeczne gratulacje !!! ... ps. twój suwaczek pokazuje o tydzien do przodu (wiem bo sama chciałam podobny ;) ), nie wiem czy to przesunięcie uwzględniałaś, pisze tylko to bo gdybys była na wizycie w 6 tygodniu a na prawde w 5 żebys sie nie przestraszyła że nie ma jeszcze serduszka. To tylko suwaczek źle liczy :-p:-p:-p

wszystkich cieplutko pozdrawiam a ja ide sobie podgrzać obiadek :-)

Dziekuje Kochana :* MOze i tak,ale jak porownywalam ten suwaczek z tym co Ty masz to byla roznica jednego dnia... A wizyte mam dopiero 18 pazdziernika USG a 19 u poloznej... Bedzie wtedy jakos juz 9tyg i 3 dni, wiec serduszko juz bedzie widac :) A dzisiaj nawet jak dzwonilam do poloznej umowic sie na wizyte to tez mowila, ze 4 tydz.

Ostatnia edycja:
mamlonika - kurcze blade odpisałam Ci a nie ma mojego posta :confused::confused::confused:

not o jeszcze raz ;)
mi wychodzi na twim suwaczku stanowczo o jeden tydzień do przodu, a szkoda bo one są bardzo ładne ale odkąd pamiętam to mają właśnie takie przesunięcie. Z podpisu jest u ciebie 5 tydzien a nie 4 ;-) ... mi by wychodził prawie 9 :-p ... w prawdzie nie obraziłabym się :-D ... super że masz juz wyznaczoną datę :) będzie wszystko ładnie widać jak na dłoni :tak: ... teraz jeszcze tylko jakoś dotrwać do tej wizyty bo mi się strasznie dłuuuuuży :sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

mamlonika - kurcze blade odpisałam Ci a nie ma mojego posta :confused::confused::confused:

not o jeszcze raz ;)
mi wychodzi na twim suwaczku stanowczo o jeden tydzień do przodu, a szkoda bo one są bardzo ładne ale odkąd pamiętam to mają właśnie takie przesunięcie. Z podpisu jest u ciebie 5 tydzien a nie 4 ;-) ... mi by wychodził prawie 9 :-p ... w prawdzie nie obraziłabym się :-D ... super że masz juz wyznaczoną datę :) będzie wszystko ładnie widać jak na dłoni :tak: ... teraz jeszcze tylko jakoś dotrwać do tej wizyty bo mi się strasznie dłuuuuuży :sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

Oj tam oj tam mniejsza o to ;) I tak dokladnie dowiem sie dopiero,ktory tydzien na USG, a do tego jeszcze 5 tyg :( Choler tak dlugo, ale najwazniejsze ze doczekalam pozytywnego testu :)

Lori bierzesz jakies witaminki ? Bo ja dzisiaj zamowilam fembion natal classic, mam nadzieje ze jutro juz bedzie... Bralam go w I ciazy i musze powiedziec, ze spisal sie na medal... I zastanawiam sie czy jak bede brala witaminki musze dodatkowo dalej brac folik?

Citrus rozwalilas mnie również :)

Mamolinka jeśli w składzie mają kwas foliowy conajmniej 400 mg to wystarczy. Ja czekam z braniem jakichkolwiek medykamentów do wizyty. Na razie tylko duphaston i kwas foliowy.

Mamolineczka (pięknie się Twój nick odmienia, a ja nawet do W. mówię przekęcając jego nazwisko umyślnie na wszelkie możliwe sposoby :-D

sharpnowaja, gracias! :tak:

Kinga
, nie chcę wilka, jutro muszę w bibliotece posiedzieć kilka godzin, zresztą ja nie mam czasu na rzyganie, bo, cholera, książki się same nie czytają a magisterka nie napisze samopiszącą klawiaturą, a muszę mieć COŚ za trzy tygodnie, bo mnie promotor przebierzmuje :-D

Bożżżż... moja Dzidzia jeszcze nie ma rączek ani nóżek ani oczek, a już na pewno wie, że jej matka jest pieprznięta w mózg :-D Ale to chyba dobrze, nie chcę być Matką Polką Wózkową...

Tutaj artykuł o rzeczonych:

Matka Polka Wózkowa - Dzieci.pl
Nie no ja tez wymiekam ty jestes udana:-D .No to wysylam tego wilka do diabla:-D
Mamolinka-Ja juz tez sama patrze na te duze samochody mieszkanie to juz mamy duze wiec wszyscy sie zmieszcza :-)
A ja mam wizyte za 2 dni i zaczynam sie bac serio nie chce mi sie isc moze poczekam i oleje ten termin sama niewiem ?? moze poczekam do 10 lub 12 tygodnia hmmm

Nie no ja tez wymiekam ty jestes udana
:-D .No to wysylam tego wilka do diabla:-D
Mamolinka-Ja juz tez sama patrze na te duze samochody mieszkanie to juz mamy duze wiec wszyscy sie zmieszcza :-)
A ja mam wizyte za 2 dni i zaczynam sie bac serio nie chce mi sie isc moze poczekam i oleje ten termin sama niewiem ?? moze poczekam do 10 lub 12 tygodnia hmmm

My planujemy kupic domek wolnostojacy ewentualnie jakiegos blizniaka czy cos... Teraz tez dalibysmy rade bo mamy 3 sypialnie + salon ale mi sie marzy ogrod, zeby dzieci mialy troche swiezego powietrza nie wychodzac z domu...
Nie panikuj , wiesz ile ja bym dala, zeby isc juz do lekarza, a musze jeszcze 5 tyg czekac ! Wszystko bedzie dobrze, nie ma innej opcji :-)

My planujemy kupic domek wolnostojacy ewentualnie jakiegos blizniaka czy cos... Teraz tez dalibysmy rade bo mamy 3 sypialnie + salon ale mi sie marzy ogrod, zeby dzieci mialy troche swiezego powietrza nie wychodzac z domu...
Nie panikuj , wiesz ile ja bym dala, zeby isc juz do lekarza, a musze jeszcze 5 tyg czekac ! Wszystko bedzie dobrze, nie ma innej opcji :-)
To nie jest zle co do ogrodu to fakt rewelacja :tak:
Nie przepadam za usg dopochwowym ,a w 10 juz normalnie jest przez powloki brzuszne i z tym usg tu przesadzaja :tak: zobacze jak widze gina to chce uciekac :-D

reklama
O, ja jestem z tych witaminowych. Łykam kwas foliowy, magnez z witaminą B6 i witaminę C na uszczelnienie naczyń krwionośnych i tak profilaktycznie, żeby mnie choróbsko żadne nie złapało jesienią ;-)

Do góry