reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2013 :):)

hej dziewczyny,

Mam pytanie brała któraś antybiotyk Augmentin w czasie ciąży. Dziś dostałam na bakterie, które wyszły w posiewie moczu. Tylko na ulotce napisane, że nie powinno się brać w ciąży, chociaż chyba na każdej ulotce tak piszą :/

reklama
ja brałam antybiotyk pod koniec I trymestru bo mnie choróbsko dopadło ale to był Duomox
wiikki ​skoro lekarz przepisał ci Augumentin to widocznie musi być taki, moim zdaniem nie ma się co stresować na zapas

Wikki, nie brałam w ciąży,ale po porodzie przy karmieniu piersią tak. To jest b. Dobry antybiotyk,wiec skoro lekarz przepisał, śmiało.

Wiki, na większości leków napisane jest, że nie można ich stosować w ciąży, z tego względu, że na ciężarnych nikt leków nie testuje, stąd nie wiadomo, jaki miałyby wpływ na ciężarną i na dziecko. To mi tłumaczył farmaceuta w aptece. Inny powiedział, że pewne leki po prostu trzeba podać, jeśli korzyści przewyższają ewentualne ryzyko. Tak to ujął ładnie.

Cześć brzuchatki :happy:

Nie mam siły Was nadrabiać, a pewnie mam co, bo od poniedziałku nie wczytywałam się dokładniej, a codziennie wracałam do domu w okolicach 17-18.
Ale w końcu mam wolne i chce mi się krzyczeć z radości:-):-):-) Nie chce mi się wierzyć w moje własne szczęście.
Teraz jeszcze pozostaje mi zadzwonić do dyrektorki, bo cały czas chora była, a domowego podobno nie odbiera. A muszę jej oficjalnie powiedzieć, że po feriach nie wracam.

Jeszcze pół godziiiiiiny, jeszcze pół godziiiiiiiiiiiny i wolneeeeee też. Z tym że mam kolokwium KOSZMARNE (!!!) w czwartek i muszę dokończyć rozdział magiste-e-erkiiiii, ale to pójdzie biegusiem :-D
I jutro piekę sernik z murzynkiem połączony, yeah! :cool2:

A za tydzień mam imieniny, a potem chłop urodziny, a potem Walentynki... Łaaaaa :-)

Zapominajka, da się, jeśli tylko chcesz być potem jednym wielkim skórnym zwisem. A nie chcesz, wiadomo. Nikt by nie chciał.
Najzdrowiej jest zrzucać 4-5 kg miesięcznie, choć tak naprawdę w miesiąc można zrzucić nawet 6-7, a to niemało, rozmiar mniej. I co najważniejsze, nie trzeba nawet rezygnować w stu procentach ze słodyczy, jeśli jest to coś, co nas gubi.

Po 1 ciązy w 3 miesiące (z przyczyn zdrowotnych)straciłam 45 kg.... 14 kg z ciąży + cała reszta nadprogramowych. Bogu dzięki nic mi nie zwisa:-) choć bałam sie tego potornie.

ja też chciałam kiedyś Dukanabo kumpela tak ładnie schudła ale jak nabawiła się problemów z nerkami i czymś tam jeszcze to odpuściłam. zaczęłam 1000kcal. to jest świetne- jesz wszystko i kolorowo!waga spada nie tak szybko więc są efekty ale musiałam zaprzestać bo zaszłam w drugą ciążę.zdążyłam z 5 kilo zrzucić.potem dieta była jakaś dziwna bo sałatkowo-kurczakowa a rano musli ale monotonna i się poddałam. jakbym miała wrócić to na 1000kcal...

Też miałam jazde z nerkami przy tej diecie, mimo iż pilnowałam się, żeby pić ponad 3 litry wody dziennie.

Zaliczylismy z małżem z młodą i chrześniakiem białe szaleństwo na sankach i bez sanek :) dzieciaki wytarzane w sniegu na maxa pewnie niedługo padną spać :)

reklama
Do góry