reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2013 :):)

reklama
Zapominajko ja jestem przykładem na to ze Dieta Dukana szkodzi.

Nabawiłam sie "refluksu" moczowego, mocz mi sie cofa z pecherza gdzieś tam....przed dukanem przeszłam badania bo dietowałam pod okiem lekarza i wszystko było ok. Robiłam dwa podejscia do diety, niestety za kazdym razem powikłaniem dietowania była mega opryszczka.. lekarka zakazała mi dalszego dietowania, choć kusiło bo pieknie sie chudnie i skóra nie wisi tylko się ujędrnia:)

Nigdy wiecej sie na tą diete nie zdecyduje...

teraz narazie mam -6,5kg, waze 82kg przy 160cm wzrostu, wiec klusek ze mnie... ale nie ma co biadolic... napewno uda nam sie schudnać :)

ja na + mam koło 4 kg, brzuch pokaźny
też będę chciała zrzucać po ciąży ale po cc ćwiczenia odpadają dla mnie :-( wiem z autopsji że mnie za bardzo ciągnie i za leniwa jestem :-p ale może przy dwójce dzieci samo się zgubi:-p
no i z dietą odchudzająco w cukrzycy mam problem, bo muszę jeść coś więcej niż sałatki:-p
trzeba ilość insuliny dobrać a przy spadku poziomu cukru muszę zjeść coś z cukrem

Noirel jestem spod Wawy, tam gdzie maż idzie maja sprzet, mowil i pytal itd, podobno czeste zjawisko u nich...wiec luzik, nie dlugo wlasnie wychodzi.

Ja z dukana jestem zadowolona, raz w zyciu sie odchudzalam, jak rzucilam palenie przytylam 13kg, Dukan pomogl mi to zrzucic, pilam po 4l wody dziennie, staralam sie wprowadzac powolutku po troszku inne rzeczy, robilam regularnie badania i bylo ok. Potem jednak po okolo roku przestalam uwazac na to co jem i wlasnie waga zaczela rosnac, ale 59kg przy 168cm wazylam i czulam sie swietnie! Chyba drugi raz bym sie nie zdecydowala, tym razem wolę tak naturalniej, nie tak drastycznie, zdrowiej dla organizmu. Ja w 2,5 miesiaca zrzucilam 13kg, skora ladnie sie "wciagnela". Na poczatku bylo dosc ciezko, bo sie strasznie meczylam i bylam bez sil, ale potem sie przyzwyczailam. Dukan jest kurde strasznie dopingujacy bo traci sie wagę w oczach, tylko trzeba wszystko z glowa, no i tez zalezy od organizmu. No i dzieki dukanowi jednak jem zdrowiej, moze nie idealnie wiadomo, szczegolnie teraz, ale przed potrafilam na prawde jesc niezle *****!;-)

Zapominajka zrzucimy wszystkie, mowie Ci, bedziemy lasencje! I nie wygladasz jak tucznik- na pewno!

Ostatnia edycja:
ja też chciałam kiedyś Dukanabo kumpela tak ładnie schudła ale jak nabawiła się problemów z nerkami i czymś tam jeszcze to odpuściłam. zaczęłam 1000kcal. to jest świetne- jesz wszystko i kolorowo!waga spada nie tak szybko więc są efekty ale musiałam zaprzestać bo zaszłam w drugą ciążę.zdążyłam z 5 kilo zrzucić.potem dieta była jakaś dziwna bo sałatkowo-kurczakowa a rano musli ale monotonna i się poddałam. jakbym miała wrócić to na 1000kcal...

Mysiak współczuję. Mam nadzieje, że nic poważnego z tego nie wyniknie.
Dla mnie 1000 kcal to była mordęga. Bo ja nie lubie liczyć kalorii ni i byłam wiecznie głodna :dry:

Zapominajka jedyne czym sie to objawia, to ze po wysiusianiu sie za jakies 10-15 min musze isc jeszcze raz sie wysiusiac i wtedy juz oprózniam pecherz do konca.

Diete stosowałam wg wskazówek, piłam 2 butle wody dziennie, ale jak widac mnie dopadły powikłania...

Ja co do diety to napewno postaram sie znow karmic piersią wiec juz ztego powodu bede na diecie lekkostrawnej :) do tego mam orbitrek z funkcją rowerka w domu wiec zaczne sobie 5-6tyg po porodzie powoli jezdzic na rowerze :)

DAMY RADE :)

Ja w pierwszej ciazy przytylam 23 kg 2 miechy po porodzie miałam 3kg z tych 23 :) reszta spadła pięknie. Mam nadzieje ze teraz tez tak ładnie pojdzie i szybko strace na wadze. Ale postarams ie wiecej nie popełnić błedu zjadania po dziecku... bo mnie to własnie zgubiło...

Mysiak dokładnie, mimo, że ja też bardzo szybko zgubiłam nadwyżkę po ciąży to zaczęłam dojadać po dziecku i kg zaczęły do mnie wracać, ale w porę się opamiętałam i zaprzestałam tego procederu:-)

reklama
moja córka była ( i jest) takim obżartuchem że oprócz swojego zjadła też połowę z mojego talerza:szok: mam nadzieję że drugie dziecko będzie miało równy apetyt,bo znowu syn mojego R. to taki niejadek że każdy weekend kiedy jest u nas, niestety w jadłospisie jest tylko rosół i jajecznica,a chłop ma 7 lat:szok: więc w ten weekend niestety ogórkowej nie zjem:-(

Do góry