reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2013 :):)

Kinga28 zjadam śniadanie. Sukces niebywały.Na wadze mam coraz mniej,ale co sie dziwic skoro zjedzenie jednego posilku dziennie wiąze sie z wielkim wyzwaniem:/ Czuje sie trochje lepiej,ide sie ogarnac.
Moze pokusze sie o jakis spacer z psiakiem i męzulem:D

Ja dziewczyny nie pale. Ale mąż owsze (jeszczed;) ) . Niestety dla niego moj niedawno nabyty super węch jest w stanie wykryc fajke wypaloną pare godzin wczesniej. Oj stara sie biedak ale ja i tak czuje ten smrod papierosow:/ :/

Ostatnia edycja:
reklama
Kinia dziekuje, ale juz chyba wolalabnym dostac ta wredna @, zeby moc zaczac staranka niz tak czekac w niepewnosci... W czwartek robie ostatni test, jezeli dalej nic to juz sama niewiem co bede robila... Najgorsze, ze tutaj w NL nie robia bety :zawstydzona/y: A jeszcze nie pamietam nic prawie z poprzedniej ciazy, kiedy robilam test itd wiec nawet nie moge sobie porownac... jedyne co sie zgadza to bol podbrzusza, piersi i zylki mi powychodzily.... Ale jak to jest przyszlowie jedna jaskolka wiosny nie czyni.
Tu w de tez nie znam nie slyszalam ze robia bete test i termin do gina to tak i tam co wizyte pobieraja krew i patrza na stezeznie jak rosnie jest ok i usg przy kazdej wizycie w pl mialam gora 4 razy tu jest inaczej:szok: ,ale chyba usg jest nie szkodliwe ?Ja domyslalam sie tylko ze jestem w ciazy bo podbrzusze to mnie tyle nie bolalo co kosci miedniczne z tylu i po bokach nie moglam lezec :tak: ciagle sie krecilam m az sie :wściekła/y: ,a piersi to mam jak by mi kamieni wlozyli :-D
Noelle-Co do wagi teraz spadek potem bedziemy marzyly zeby byc fit :-D ,co do petow eh ja troche pale ale sie ograniczam z m kupilismy e-papierosa ten smrod to fakt jet obrzydliwy ja jako palacz tez nie moge go zniesc
A co z ta lista majowek ????

Ostatnia edycja:
Tu w de tez nie znam nie slyszalam ze robia bete test i termin do gina to tak i tam co wizyte pobieraja krew i patrza na stezeznie jak rosnie jest ok i usg przy kazdej wizycie w pl mialam gora 4 razy tu jest inaczej:szok: ,ale chyba usg jest nie szkodliwe ?Ja domyslalam sie tylko ze jestem w ciazy bo podbrzusze to mnie tyle nie bolalo co kosci miedniczne z tylu i po bokach nie moglam lezec :tak: ciagle sie krecilam m az sie :wściekła/y: ,a piersi to mam jak by mi kamieni wlozyli :-D
Noelle-Co do wagi teraz spadek potem bedziemy marzyly zeby byc fit :-D ,co do petow eh ja troche pale ale sie ograniczam z m kupilismy e-papierosa ten smrod to fakt jet obrzydliwy ja jako palacz tez nie moge go zniesc

A mnie tak naprawde piersi dopiero wczoraj zaczely bolec... To w DE jeszcze jest dobrze. U mnie to calkiem do dupy... Jak zrobisz test i sa II krechy to trzeba zadzwonic do poloznej umowic wizyte . Cala ciaze polozna prowadzi. W 12 tyg pierwsze USG i w 20 polowkowe i tyle. Chyba, ze cos jest nie tak to wtedy polozna kieruje Cie do gina. I namawiaja bardzo czesto do porodow domowych... Ja co prawda nie rodzilam w typowym szpitalu, tylko w takim jakby hotelu (w niemczech chyba tez takie cos jest)... Na porod domowy bym sie nie odwazyla. Chociaz u mnie malo brakowalo, bo polozna niewiedziala czy zdaze do szpitala dojechac.

Witam
Można się przyłączyć?
Pozwolę sobie opowiedzieć coś o sobie:)
o dzidziusia staraliśmy się 4 m-ce, w końcu się udało!!!
Byłam u lekarza zaraz jak tylko wyszedł pozytywny test (czyli 5 tc), ale nie było jeszcze nic widać na USG. Kazał mi przyjść za 2 tyg (czyli dziś), ale w sobotę wieczorem zauważyłam różowy śluz. Lekarz od razu zareagował, przyjął mnie tego samego dnia. Powiedział że powinno być wszystko ok- widać już było moje maleństwo i na 99% biło serduszko. Dostałam duphaston i czekam kolejny tydzień na wizytę czy wszystko ok.
Strasznie się nie boję.
Niby wszystko ok, różowy śluz zniknął tak szybko jak się pojawił. Momentami pobolewa mnie brzuch (ale wcześniej też tak miałam) tak jak na okres tylko o wiele słabiej.
Niepokoi mnie to że przestały mnie boleć piersi, czy to normalne? Któraś z was też tak miała?

Dopiero dzisiaj dostanę zwolnienie lekarskie, żałuję że nie dostałam go wcześniej bo to wszystko pewnie przez stres w pracy (zwłaszcza w piątek).
Mam dużo leżeć, wypoczywać i się nie przemęczać.

A mnie tak naprawde piersi dopiero wczoraj zaczely bolec... To w DE jeszcze jest dobrze. U mnie to calkiem do dupy... Jak zrobisz test i sa II krechy to trzeba zadzwonic do poloznej umowic wizyte . Cala ciaze polozna prowadzi. W 12 tyg pierwsze USG i w 20 polowkowe i tyle. Chyba, ze cos jest nie tak to wtedy polozna kieruje Cie do gina. I namawiaja bardzo czesto do porodow domowych... Ja co prawda nie rodzilam w typowym szpitalu, tylko w takim jakby hotelu (w niemczech chyba tez takie cos jest)... Na porod domowy bym sie nie odwazyla. Chociaz u mnie malo brakowalo, bo polozna niewiedziala czy zdaze do szpitala dojechac.
O hotelu nie slyszalam napewno istnieje taka forma porodu ja wole szpital mam blisko :tak: co do usg zgodze sie czym mniej tym lepiej:-)
Noelle -:-)Bedziemy wtedy szczuple laski :-D
sharpnowaja-Czesc moze to tylko plamienie implantacyjne ale dupek napewno pomoze :-)

a czy z tymi moimi piersiami to normalne?
czytam na necie ale takie rzeczy wypisują że wolę się nie zadręczać co to może być.
Na wizytę muszę czekać tydz bo i tak za mało jeszcze widać :(
Napisze tak kazda kobieta inaczej przechodzi ciaze wiec pierwsze nie czytamy w necie nie szukamy porad u innych lekarz sie tym zajmuje , a my mozemy cie wprowadzic w blad :tak: poczekaj co ciginek powie ja tez dopiero 13 .09 do lekarza ide :-) i zero stresu kochana.
Zmykam do wieczora musze sie doprowadzic do ladu :-D

reklama
Do góry