reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2013 :):)

Wpadam sie przywitac ze zyje :-D ...Dzis mam kiepski dzien usnelam jak niemowle ! i co ja bede teraz robic w nocy ?
Kasienka-Swietna kuchnia ...ja bardzo lubie w kuchni kolory oliwki wiec tego mam duzo :tak: ...Kaja twoja kuchnia tez sliczna ,,,chcialam kupic meble w kolorze bialym do pokoju ale cholera ciagle bym miala duzo sprzatania ......;-)
Co do malucha ,,synek tez daje mi popalic w nocy ,,boje sie ze bedzie sie budzil po nocach jak sie urodzi.....

reklama
A czemu przy bialych meblach duzo sprzatania? Nie widze zwiazku:/

Kaja
Wszystko swietnie sie prezentuje...
Ja uwielbiam minimalizm,najlepiej jak sa 3 kolory max we wnetrzu:)

A czemu przy bialych meblach duzo sprzatania? Nie widze zwiazku:/

Kaja
Wszystko swietnie sie prezentuje...
Ja uwielbiam minimalizm,najlepiej jak sa 3 kolory max we wnetrzu:)

ach, opinia fachowca, alez moja proznosc zostala polechtana:-D

no, ja tez..ale ten minimalizm, to raczej nasza cecha narodowa nie jest:-D

chociaz po mieszkaniach moich znajomych , generalnie mlodych ludzi juz widac,ze idziemy ku dobremu..

ale znam tez mebloscianki z krysztalami i inne kwiatki na kanapach..

kwestia gustu, no niby o gustach sie nie dyskutuje..no i napewno tez kwestia zasobow finansowych, bo nie oszukujmy sie , ale ceny fajnych rzeczy bywaja takie, ze sie mozna okupac:eek:
osrac na mietowo po same pachy:-D

To prawda kaja, no i nie szastaj mi tu fachowcami bo się nabufam i co?:p

ale z cenami niestety... jak się chce coś naprawdę fajnego i wyszukanego, niespotykanego (niekoniecznie z opisem że coś jest designerskie itp bo wtedy na pewno 3 razy za dużo kosztuje, a odpowiedników trzeba czasem po prostu dłużej poszukać!).
My robiliśmy remont w zeszłym roku, też pochłonął sporo kasy, a gdybyśmy mieli jej więcej, pochłonął by jeszcze więcej... Ale długo go dopracowywałam przed rozpoczęciem i tym sposobem mam w końcu kuchnię w której mieszczę się ze wszystkimi swoimi sprzętami itp (moja kolejna mania) i gdzie wszystko ma swoje miejsce:) -> kto mnie pobije? mam specjalną szafkę na stolnicę,blaszki i deski do krojenia na przykład:p

cóż no - jeśli o mnie chodzi to żałuję że tylko 42m mamy - nie ma gdzie szaleć:p

a co do dupereli i meblościanek - nie znoszę! i tzw kurzołapek też nie:p (czyli wszelkie figurki,pierdółki które się stawia bo niby są ładne czy coś:p).

dokladnie tak jak ja, zadnych slonikow, baletnic i serduszek, a jak widze mini wazoniki ze sztucznym kwiatkiem w srodku to ....:szok:

a widzialam tez gdzies kiedys poduszki ze zdjeciem pary zamieszkalej na kanapie z pomponikami na wszystkich czterech rogach..i sie zalamalam:-D

ja lubie tez cos sama pokombinowac, mielismy np taka szafke nieciekawa z szybami, wystarczylo te szyby wymienic na szklo hartowane i od razu nabrala nowego zycia..

u Marysi w starym pokoju byla zwykla biala szafa, pomalowana fajnie z szablonem, taki sam wzor na scianie, delikatny, nie jakies jeb twoju mac..

bo mi np jesli chodzi o pokoj dziecka nie podobaja sie absolutnie naklejki..a jak juz to nie wiem jakiej mega jakosci by musialy byc, zeby nie cyknal, ze to inna faktura itp..
jestem wybredna okrutnie:-D

oj ja też nie znoszę naklejek:)
dla mnie wymarzony pokój dziecka to biel i pastele, ewentualne paski,kropeczki.... Len, naturalne tkaniny i ręcznie robione maskotki:p

niestety nasze dziecię będzie z nami w sypialni, a ta już prawie gotowa... ale i tak łóżeczko się nam dostało sosnowe i będę je sama na wiosnę czyścić i malować,bejcować itp Babcia robi mi już koty z włóczki na łóżeczko:p

też już niejedne meble przerabiałam:) tu np widać poprzedni nasz stół i krzesła - dostałam stary rozpadający się, pomalowałam, zmieniłam obicia i służył nam przez 2 lata:)

301054_290786880951327_100000600533077_1106012_1986155588_n.jpg

a tu moja kuchnia przed remontem:

DSC00214.jpgDSC00220.jpgDSC00222.jpgDSC00224.jpg

Ostatnia edycja:
nasz Maryskowy juz nie bedzie taki calkiem dzieciecy, meble beda bialo seledynowe, z przewaga bieli..
biala narozna kanapa, prosta, kwadratowa..
bo lozko dzieciece moze byc super, ale my musimy jakos te pokoje tak podzielic zeby kazdy mial swoj..a tak, jak jest rogowka to mozna i gosci polozyc w miare potrzeby..
no i wlasnie pastele, blady roz, ten seledyn , jakis tam malutek zolci i blekitu
nie cierpie pstrokato i nie cierpie "na bogato"
ma byc skromnie i gustownie:-D

ta seria bedzie

stuva-forvaringskombinationdorrar-lador__0112716_PE264611_S4.JPGstuva-forvaringskombination-med-bank__0112694_PE264589_S4.JPG

ale czad, koty na lozeczko!
a na czym to dokladnie polega?

Ostatnia edycja:
Już mi się u Was podoba :DDDD

ekstra mebelki - jak lego:)))

a tu u mnie widać trochę jakich zmian dokonaliśmy, co wyburzyliśmy itp:)

http://mojewnetrza.blogspot.com/2012/08/rok-po-remoncie.html

zamówiłam sobie 3 koty, "posadzę" je na brzegu łóżeczka.
Babcia mi zrobi mniej więcej takie:

Blackred-wloczka-koty-szydelkowe-dla-dzieci.jpgmisie-i-maskotki-12054205_1594201208.img.jpg

z włóczki takiej jak ten szary ale kształtu bardziej jak ten czarny, tylko trochę większe;P

edit

sory za post pod postem

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Cześć,

Mamy nowy samochodzić wreszcie u siebie:) Fajnieby było jakby się udało szybko sprzedać stary. Teraz załatwianie, dziś już byłam złożyć o dowód i rejstracje, a jeszcze ubezpieczenie i opony zimowe...

Anetk_a gratuluję dziewczynki! Poka poka liste.

Marciosz wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia, jak najlepszego zdrowia dla taty. Bardzo ładnie wyglądaliście.

Zapominajka
ja miałam w ubiegłym roku w liberty, żadnych problemów nie było, ale też nic się u nas nie działo. Teraz aktualnie mam w mbanku i ten nowy chyba też będzie w mbanku bo mi wychodzi najkorzystniej.

Moja znajoma dziś o 13:20 urodziła synia 3600 i 56cm:)

Kasienkadg też oglądałam ten program i też mnie wkurzyła ta laska.

Nanulinka smakowicie wygląda ta Twoja kolacja. Superowe te koty, jakie koszta?

Piękne te Wasze mieszkanka.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry