reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Nia my jedziemy po swietach.Bo swieta z moja mama zaraz po swietach do Pl.Dla mnie rodzinnie jest w Niemczech i to juz 10 lat.Jeszcze spedzalismy pare razy z malzonka rodzina.Ale wiadomo,ze dla mnie lepiej z mama bo my same cale zycie bylysmy :tak:

Oczywiscie wiem,ze plec nie jest az do porodu na 100% ale moj gin powiedzial,ze wie co mowi.Nastepnym razem bedzie chlopak.Mowie,ze i owszem jak po przejsciu tej ciazy uda mi sie meza na jeszcze jedna namowic...:baffled: Na co doktor stwierdzil,ze on probowal 4 razy.I teraz ma 5 bab w domu :-D I na okreslaniu plci sie zna.W sumie moge podejrzewac,ze teraz wszedzie baby widzi hehehehe....

My mamy szaro-czarnego kocura.To jest zdecydowanie kocur nie kocurek :-) w dodatku raczej niepoblazliwy dla gosci.Szczegolnym rodzajem awersji obdarzyl mojego ojczyma.Jeszcze w Pl jak nas odwiedzal to zakradal sie do jego walizki,w ktorej urzadzal sobie kuwete.I byla to czysta zlosliwosc...Ale trzeba pzyznac,ze facet sobie zasluzyl!Wzial go za wszarz jak byl malutki,wyrzucil z pokoju(doslownie) i zamknal drzwi.:wściekła/y: Syczy na niego zawsze jak go widzi a ten siedzi u nas sztywno bo sie go obawia.:-) Za to moja mame kocha.Mam wrazenie,ze za kazdy razem jak zostaje pod jej opieka przybywa mu kilogram...

Marja trzymaj sie zdrowo!Kurcze co dzisiaj z tymi lekarzami?!Wsciekli sie?Zmowili?Wiadro pomyj na nich wylalysmy a im dalej malo i kolejni dolaczaja..

generalnie odkad mamy Nielsa dla mnie tez rodzinnie jest w de, choc w tym roku narzekac nie moge bo w pierwszy dzien swiat jedziemy do hannoveru do mojej siostry a w drugi moja druga siostra z pl do nas przyjezdza, tylko mi smutno, ze moi rodzice wnukow nie zobacza bo z sis w de siedzimy i ze tak troche sami beda... no ale w wigilie jada do mojej sis w wawie, a chca w pl swieta spedzac gdyz ich rodzice moi dziadkowie tez zyja i wiadomo ze oni chca tez byc ze swoimi rodzicami, ach skomplikowane to gdy sie mieszka w dwoch krajach...

biedroneczka- ja tez po czekoladzie mam mega zgage choc czasem mnie do niej ciagnie i sie skusze wtedy mlekem popijam :)

Marja- dobrze ze z dzieckiem wszystko dobrze, oszczedzaj sie

reklama
nie masz zadnego sprayu?
wiecie co, na jakims blogu, w reklamach widzialam aspirator, ktory sie normalnie do odkurzacza podlacza, toz to dziecku mozg wyssac moze:szok:

A ja padam po pracy,po zakupach,po calym tygodniu...

Ale jutro tez pieke pierniczki bo S to ciasteczkowy potwor moj i z ostatnich wypiekow zostala moze 1/3... i bede tez dekorowac:.) Nawet pojemnik zakupilam dzis zeby potem w niego wlozyc i wstazke czerwona zawiazac... mamie zawioze pierniki malowane:)

Tymczasem spadam spac....

Witajcie!

Jestem dziś zmęczona, ale zatęskniłam za Wami i postanowiłam wejść. Po pracy oglądanie samochodu, po oglądaniu zakupy na wielką imprezę, a po zakupach troszkę podszykowałam jedzonka na jutro, bo jutro właśnie wyprawiamy nasze wspolne urodziny dla znajomych.

Zapominajka Peogueta 407 kombi peugeot2d.jpg

W weekend mamy się rozmówić z mężem i podjąć decyzję.

Co do cycków: wchodzi wczoraj mąż do łazienki, a ja leże w wannie, gada coś gada, w pewnym momencie cisza, przekrzywia głowę i mówi: ale Ci cycki urosły :D Ogólnie mam małe więc się cieszę każdym wzrostem :-D

Mdła gratuluję córci, ciekawe jak u mnie z tym przeczuciem będzie.

Marja wypoczywaj dużo.

Rysia
ja na każdej wizycie mam fotel plus usg, w prawdzie usg tylko tak żeby sprawdzić serduszko i czy wsio ok. Wieksze ugs to 3 razy w ciąży przewidziane.

Co do słodkiego to ja zdecydowanie w ciąży wole słone, czakoladę czasami w małych ilościach.

Nie wiem czy zdołam do Was zajrzeć w weekend, więc w razie czego życzę miłego wypoczywania.

hej hej...
Brrrrr!!! Grzeje sie przy kawie i czekam na powro męza z pracy.Zaliczyłam poranny spacer z psem. A tam -17:/ . Dobrze ,ze chociaz pieknie i biało.
Nawet nie probuje nadrobic,bo musialabym zasiasc tu na długie godziny a czas to cos co osatnio przecieka mi miedzy palcami. Ostatni tydzień jakby mi z zycia wyciągneli:szok: W koncu swieta sie zblizaja,poza tym dzisiaj koncowy etap remontu i meblowania kuchni. W koncu nowe szafki zawisna.wiec bede miala kolejna dawke roboty.

Poza tym u nas dobrze.O dziwo zdrowa jestem co u mnie zima jest wrecz niespotykane. Młody kopie na calego. Sa dni ze daje o sobie znac co chwile. A wieczory to juz wogole naleza do niego:D

mam nadzieje ze tu u nas wszystko ok:D

reklama
Rany, u nas -17 stopni i ani drgnie w górę, chociaż słońce świeci:baffled:

nie masz zadnego sprayu?
wiecie co, na jakims blogu, w reklamach widzialam aspirator, ktory sie normalnie do odkurzacza podlacza, toz to dziecku mozg wyssac moze:szok:
Mam ten aspirator, nazywa się Katarek i jest świetny. Już kiedyś była o tym mowa - system rurek wytwarza próżnię i żadnego mózgu nie wyssie:-p Jest delikatny:tak:

aniaczek - ja dziś wstaję na siku w nocy, a cycki mnie "cisną", patrzę, a tu chyba z rozmiar większe:szok:

Do góry