reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Kaja, też bym nie powiedziała, że wiele zależy od domu. U mnie w domu rodzinnym i w rodzinie w ogóle zawsze było... no, powiedzmy, że stereotypowo. Nie zrozumcie mnie źle, uwielbiam moich rodziców i nawet lubię moją rodzinę, ale ich poglądy, wiedza i sposób myślenia jest ZUPEŁNIE różny od mojego.
mi nie chodzi o sposob myslenia, chodzi mi o to czy sie umiesz zachowac czy nie..
i "dom" nie mam na mysli, matka i ojciec, tylko generalnie, otoczenie, no kurcze jakos Cie ukierunkowalo i to kim teraz jestes..
a druga sprawa, ze jak ktos jest burakiem to bedzie, nawet jak ojciec einstein a matka sklodowska..

to mi sie podoba w szwecji, nie ma podzialow, na lepszych i gorszych, czy sprzataczka czy lekarz stac ich na taka sama wille i samochod..
i sie ludziom nie wali w deklach
w dzieciach buduje sie od malego pewnosc siebie, bo nie ma np ocen 1-6..tylko zaliczone lub nie
i wszyscy sa ladni, madrzy itd..
ja nie widzialam zakompleksionego szweda, a mieszkam tu wiekszosc zycia..

Ostatnia edycja:
reklama
citrus coś w tym jest :p
Jak ja przyjechałam do Anglii to byłam oczarowana szacunkiem jaki tutaj jest za równo dla księgowej jak i dla kucharki i sprzątaczki. Cieszyło mnie że każdy nie zależnie od tego co robi ma prawo być szanowany w społeczeństwie i nie musi czuć się gorszy. No a potem kolega zaproponował mi dorobek i przez 4 dni sprzatałam biurowiec z grupą 20 polek i polaków od 20 do 60 roku życi. Jak Boga kocham dziewczyny w życiu nie spotkałam się z taką miernotą umysłową... Przychodziłam do domu i płakałam M. że ja się wstydzę pokazywać z tymi ludźmi...

Ostatnia edycja:
uff. maraton urodzinowy mojego syna zakonczony, zeby nie bylo zbyt leniwie trzeba wziac sie za magisterke i przygotowania do swiat:)

citrus- generalnie moze nie zdarza sie to czesto ale jak sie juz ma za soba kilka strat to sie inaczej na wszystko patrzy :)

kurcze, ja czasem w samolocie albo na promie sie slowem nie odzywam, bo jak sie czasem taki rodak przyczepi to masakra:-D

ostatnio bylam w kopenhadze i lecialam z kopenhagi do pl i lecialy takie dwie laski w lakierkach na szpilach,tak sie narabaly w samolocie ze zaczely takie bzdury opowiadac, ze mialam ochote sie schowac pod fotel, taka trzoda....
hehe skad ja to znam :)

pojechaliśmy na te zakupy a potem na Polski obiad ale restauracja była zajęta bo był chrzest więc pojechaliśmy dalej, znaleźliśmy inną. Siedzimy nad kotletem w doborowym towarzystwie jakichś roboli pijących Żywca, wchodzi rodzinka, koleś chyba szedł z siłowni prosto bo cały w najczach na dresowo :)D) a z nimi mały chłopiec. Chłopcowi znudziło się czekanie i wybiegł z knajpy na ulicę No więc uwaga cytuje rozmowę:
JA: przepraszam państwa, synek wybiegł a ulicę, żeby nie wszedł pod auto!
Matka: Ku^wa idź na nim!
Ojciec: K&rwa sama leź zastanawiasz się godzine jak po&ebana!
Matka: Sam jesteś po&ebany.
Ojciec wybiegł wrócił z synem dziecko płacze.
Ojciec: Zamknij gębe bo ci ją obije, mały p*jebie.

...
Parking pod hipermarketem, M. wyjeżdza a ja go wyprowadzam bo nas gościu SUVem zastawił i nie było nic widać. Za nami Audi a4, pokazuje mu ręką stop a ten na mnie zaczął trąbić i mnie objechał z piskiem opon i jeszcze coś klnął. Poznałam że to mąż laski która sprzątała w firmie gdzie kiedyś pracowałam... Szlachta psia jej mać.

Najgorsze że to sama chołota która zamiast się jakoś dostosować do życia w społeczeństwie to myśli że jest lepsza/fajniejsza/mądrzejsza a na co dzień myje po angolach klopy albo siedzi na benefitach. Aż mnie strzela.

spotykam sie z podobnymi sytuacjami, ale na codzien obracam sie w innym towarzystwie, choc zawsze przykro ze pozniej mamy taka etykietke... ale generalnie tez nie sadze by to byla przypadlosc polskiej wsi, jak juz dziewczyny pisaly od czlowieka wychowania charakteru itp zalezy...

fiolkowa- na kreske przyjedzie jeszcze czas, ja mialam z malym tez pozno i bardzo delikatna

k.a.j.a- oj jak ja bym chciala tego sniegu troche, moze nie na cala zime ale kilka dni byloby fajne :)

Zapominajka- fajne autko

Hej właśnie się wczytuję w wasze posty bardzo często ,gęsto jest tak ,że są wydzielone w dużych miastach dzielnice z skąd biorą się tacy ludzie których polska pisownia nie jest w stanie ogarnąć w Warszawie jest np Praga Północ gdzie nie da rady wyrazić słowami co się tam dzieje jak tylko się przejdzie obok kamienic słyszy się wiecznie awantury przy wejściach do kamienic stoją tacy łysi z piwem w ręku i tylko obserwują kogo tu zaczepić tam po zmroku to strach przejść tylko słyszeć szepty za uchem ,aż ciary przechodzą jak sobie przypomnę co się tam dzieje cała elita patologii się tam mieści na pewno słyszeliście w wiadomościach co jakiś czas co tam się dzieje psy zagryzały dzieci, pożary itp.Nawet tam jest pomnik"Żula" a potem tacy ludzie uciekają za zagranicę i nas reprezentują .

Kaja jak tak piszesz to mi się wydaje, że powinnam rzucić wszystko i jechać do wikingów.

Sembo ja kiedyś dawno temu na początku studiów dodatkową pracę znalazłam. Praca fajna, ale ci ludzi matko jedyna.
No ale oni nie byli źli, czy niegrzeczni. Tylko poskompiło im pomyślunku.

Nanu znam te sikańce ;/

Ludzie ze wsi wiadomo mogą być nie obyci przecież tam na wsiach nic się nie dzieje tylko co niedziela kościół wszyscy w garniturach ,buty na błysk ,kożuszek ,wypicowany samochodzić.W końcu trzeba się pokazać ludziom. Ale tacy ludzie są bardzo robotni ze wszystkiego zrobią coś mają ten spryt ,żeby się czegoś dorobić w mieście bo przecież po coś tu przyjechali ja mam sąsiadów ze wsi ,którzy są bardzo mili wszędzie ich pełno a dzieki temu wyrolowali jedną babcie na mieszkanie i mają teraz dwa mieszkania babcia już nie żyje a oni wynajmują i to się nazywa spryt w interesach:tak:

te kobiety z którymi sprzątałam to zachowywały się jak emerytowane prostytutki albo pracownice klubów gogo. Słownictwo z rynsztoku, światopogląd ograniczony do zasobów lodówki, wygląd i styl ubierania się jak wyżej blus absolutny brak choćby fundamentalnych podstaw języka angielskiego.

reklama
miałam się was własnie zapytać jak z tym pęcherzem czy Wy też tak macie nie dość ,że noce mam bez senne to do tego co dwie godz do toalety.Czytałam ,że teraz macica jest na górze i objawy powinny ustąpić a tu jak na złośc ,a nie daj borze kichnąć nieszczelność gwarantowana:)

Do góry