reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Ale Was chorobska zmogly.Nie dajcie sie i wracajcie szybko do zdrowia.

Mysiak...dzisiaj bylo lepiej.Niestety jedna jaskolka wiosny nie czyni ale ja tez sie ludze,ze bedzie coraz lepiej.Przynajmniej nie cherlam...A w coreczce masz cudowne oparcie.Oby chociaz ona szybko do zdrowia doszla bo macie tam izbe chorych w domu...

Obliczylam ze z wylaczeniem wizyty u lekarza a pozniej z przerwa swiateczna zostalo mi cale 12 dni pracy w tym roku :-D A pozniej...25dni wolnego!Obym sie tylko nie przemeczyla za bardzo...;-)

Cytrus zazdraszczam czytania w pracy!Tez tak kiedys pracowalam(i narzekalam,ze malo obowiazkow i nuda...glupia :szok:) .Tez bym poczytala chetnie za oplata :-D

Ukladam plan sprzatania swiatecznego i lsta rzeczy do zrobienia.I ta lista jest strrrrasznie dluuuga...:baffled:

reklama
Dobry Wieczór Miłe Panie :**

Mój lot był udany :DD Michał troche majstrował i biegał po calym samolocie ale ogólnie spoko :)

Ja zapisałam się we wtorek o 20 godzinie na wizyte do ginekologa na USG, możliwe że 3D / 4D bede miała robone. Mam nadzieje ze poznam płeć, już nie moge sie doczekać:))

CO DO PRZEZIĘBIENIA W CIAZY to chyba nic nie zaradzicie... paracetamol np. na mnie nie działa.
kurować się trzeba i tyle.. co do kataru to ja jak miałam ostatnio katar to psiknęłam sobie nasivin dla dzieci pomogło od razu i kataru nie miałam do tej pory.

a z owskami dalej sie borykam.. żadnych lekarstw nie mogę przyjmować.. ponieważ leki mogą uszkodzić płód... :(

Eklerkaa witaj w Polsce:)

Sembonzakura super niespodziankę masz z tym zwrotem, wynagrodz to sobie i kup jakąś rzecz tylko i wyłącznie dla siebie:-)

Zapominajka ja mam Opla Corse C 2/3 drzwiowa i chcemy wymienić samochód na coś trochę większego, ale nie za dużego, ponieważ to auto ma służyć mi do codziennych dojazdów do pracy (więc powinien mało palić i być zwrotny) ale także dla całej rodzinki do wyjazdów, więc na pewno musi być 5 drzwiowy i tak przypadła nam do gustu Mazda 3. Mąż ma 2 samochody firmowe, ale one w żadnym wypadku nie nadają się dla rodziny. Wy macie jakieś typy?

Eklerkaa witaj w Polsce:)

Sembonzakura super niespodziankę masz z tym zwrotem, wynagrodz to sobie i kup jakąś rzecz tylko i wyłącznie dla siebie:-)

Zapominajka ja mam Opla Corse C 2/3 drzwiowa i chcemy wymienić samochód na coś trochę większego, ale nie za dużego, ponieważ to auto ma służyć mi do codziennych dojazdów do pracy (więc powinien mało palić i być zwrotny) ale także dla całej rodzinki do wyjazdów, więc na pewno musi być 5 drzwiowy i tak przypadła nam do gustu Mazda 3. Mąż ma 2 samochody firmowe, ale one w żadnym wypadku nie nadają się dla rodziny. Wy macie jakieś typy?

my to w ogole musielismy drastycznie zmienic..i z audi a 6 na bmw, x 7...tylko, ze to straszny smok, pali tyle, ze mozna sie osr..

czujecie w ogole? trzy foteliki, wozek, jakies zakupy, my , za chwile pies i jeszcze jakas babcia za nianke..

straszne walki byly u nas o auto, bo S chcial jakis autobus prawie, jakiegos mini vana...po moim trupsku:eek:

Ostatnia edycja:
Eklerka super,ze w Polsce.Tez bym sie juz chetnie spakowala :-) Na nastepny dzien po przyjezdzie tez sie bede umawiac na 3d/4d i tylko musze z malzonkiem ustalic godzine.Juz sie nie moge doczekac...

Aniaczek to zalezy jakie wspolne wyjazdy.My jezdzimy rodzinnie na campingi./W przyszlym roku naturalnie odpada bo nie wyobrazam sobie mimo wszystko 3-miesiecznego dziecka na polu namiotowym.../Dla naszej(do tej pory)trojki mazda3 bylaby za mala.Jakbys napisala jakies szczegoly to moglabym Ci podpowiedziec bo mnie samochody kreca ;-) Tylko nie "po mesku".Ja lubie oceniac stosunek ceny do jakosci i funkcjonalnosci...Czyli naprawde po babsku.

Kaja my z uwagi na te wyjazdy z pelnym oblozeniem chcemy Mitsubishi Grandis kupic...To juz krowa?hehe...Chyba tak.Ale musi miec duuuuzy bagaznik!I tez na 7 miejsc w razie gdyby byla potrzeba...

http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=221142986&cd=634897898620000000

Ostatnia edycja:
Eklerka super,ze w Polsce.Tez bym sie juz chetnie spakowala :-) Na nastepny dzien po przyjezdzie tez sie bede umawiac na 3d/4d i tylko musze z malzonkiem ustalic godzine.Juz sie nie moge doczekac...

Aniaczek to zalezy jakie wspolne wyjazdy.My jezdzimy rodzinnie na campingi./W przyszlym roku naturalnie odpada bo nie wyobrazam sobie mimo wszystko 3-miesiecznego dziecka na polu namiotowym.../Dla naszej(do tej pory)trojki mazda3 bylaby za mala.Jakbys napisala jakies szczegoly to moglabym Ci podpowiedziec bo mnie samochody kreca ;-) Tylko nie "po mesku".Ja lubie oceniac stosunek ceny do jakosci i funkcjonalnosci...Czyli naprawde po babsku.

Kaja my z uwagi na te wyjazdy z pelnym oblozeniem chcemy Mitsubishi Grandis kupic...To juz krowa?hehe...Chyba tak.Ale musi miec duuuuzy bagaznik!I tez na 7 miejsc w razie gdyby byla potrzeba...

Gebrauchtwagen: Mitsubishi, Grandis, 2.0 DI-D Invite TÜV NEU, 1 Hand, Diesel, € 5.500,- AutoScout24 Detailansicht

kurcze, to jest wlasnie to o co sie klocilam, ewentualnie poszlabym na s maxa, forda..ale nie, no nie , ja nie lubie vanow..

Mdła chodzi mi o wyjazdy do rodziców 300km my, dziecię i piesek 3,5 kilo, więc malutki. Plus wyjazdy nad morze, w góry, raczej po Polsce, bo jeżeli za granice to myślę o samolocie tym bardziej, że pracuję w turystyce.

Upatrzyliśmy Mazde z 2005 roku, jeździliśy też mazdą 6, ale stwierdziliśmy, że jako samochód do codziennego użytku dla mnie to za duże auto. Chcemy wydać mniej więcej do 20 tyś. Oczywiście to nie ma być samochód na ,,całe życie" pewnie za 3-5 lat będziemy znowu wymieniać. Polecasz coś innego ? Małe spalanie w cenie ok 2o tyś, 5 drzwi, diesel? Skoro masz/miałaś mazdę powiedz mi jak tam jest z montowaniem fotelika? są jakieś problemy?

Kaja no u Was będzie już pokaźnia rodzinka, więc nie ma co się dziwić, że mąż chce większy samochód u nas będzie 2 dorosłych i 2 dzieci(w tym jeden pies;))

Ostatnia edycja:
Haha!Kaja tak wlasnie myslalam :-D Bo to wlasnie zalezy do czego auto ma sluzyc.W Waszym przypadku wyjechac gdzies cala rodzina :szok: wozek,lozeczka turystyczne,wanienka(zakladajac na przyklad domek letniskowy) i "wszystkie potrzebne rzeczy"...:eek: Chociaz ja nas w te wakacje tez kiepsko widze :baffled: mimo tego,ze juz z przyjaciolmi uzgodnilismy,ze szukamy domu we Francji do wynajecia.

Aniaczek my mazdy nie mielismy ale autko jest bardzo ok.Nie powinno sie psuc.W tym segmencie kompaktowym jest jeszcze kilka,z ktorymi nie powinno byc problemow.A do wyjazdow do rodziny na pewno sie sprawdzi.Grunt zeby wozek wszedl.Reszta jakos sie ulozy :) Ja mam korbe z psujacymi sie samochodami.Bo u nas jak fiacik sie zaczal psuc to chyba wiecej stal niz jezdzil.I nie zapomne mu niespodzianki:przy -18°C o poranku(6:18) i po kolana w sniegu z dzieckiem na rekach na przystanek autobusowy...

Ostatnia edycja:
reklama
Mdła pewnie źle zrozumiełam z ta mazda, że mieliście.
Wiem, że ten samochód nie będzie wymarzony na podróże, ale może jakoś damy radę, cały czas myślimy. Sami nie wiemy co robić. Liczy się na pewno tanie codzienne użytkowanie. Oczywiście bierzemy pod uwagę i wyjazdy.

Też jestem uczulona na psucie, ostatnio mąż mnie cholował 50 km po ciemku a ja zero świateł, nic, samochód poprostu przestał działać, jak wracałam z Warszawy. Na pewno oplom mówimy stanowcze NIE.

Ok uciekam do łóżeczka, bo jutro dzień jak codzień i trzeba wstać do pracy. Miłej nocki

Ostatnia edycja:
Do góry