reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Nia... super, ze tak z tym wozkiem się udało... łózeczko też superaśnie... a moja córcia juz wybrała 4 antybiotyki i ciągle gówienko nawraca, ma leczone zatoki non stop... i nic nie pomaga.. dlatego chce wymaz zrobic z nosa.. bo to nos jest za wszystko odpowiedzialny, mamy już nawet utrate słuchu więc za ciekawie nie jest...

reklama
Dzisiaj przeczytałam tekst tygodnia:

"Odpadł nam już pępuszek".

Leżę do teraz. Co za smutna rodzina. Nie dość, że pępuszek odpadł dziecku, to jeszcze rodzicom... :-D

moze tez niech zrobia jej jakies testy na alergie skoro tak choruje, naprawde wspolczuje bo moj synek tez chorowitek

citrus- no niby patrzac na trzezwo smieszne ale po porodzie roznie kobiety wariuja, zreszta mialysmy juz ten temat na forum, i pamietam ze cytowalas jak do swojego psa mowisz :)

Do psa jak do psa, tego akurat nikt nie słucha, bo nie mówię tak do niego poza domem i nie robię z siebie idiotki na żadnym z blogów pisząc: zrobiliśmy z Niuńkiem kupę. Teraz jemy karmę z miski.
Widzisz różnicę? :-D

Może się czepiam, ale to tak głupie, że mnie aż fizycznie boli :-) Dobrze, że istnieje Matka Sanepid, bo bym "ogłupła"

Ostatnia edycja:
citrus - wiele kobiet po porodzie mówi o dziecku i sobie na raz "mamy już jeden ząbek!, wypiliśmy 180 ml mleka i czekamy na odbicie, zasikaliśmy pościel, mamy wysypkę" i inne ciekawostki.
Nigdy tego nie rozumiałam i uważałam za przesadę, ale pośmiać się czasem można:-)

Zapominajka - zdrówka!!!

mysiak, zgadzam się z Nia, może to jakaś alergia?

Nia - wszystkiego dobrego dla synka:tak:
A z ciastem miałaś szczęście:-)

Do psa jak do psa, tego akurat nikt nie słucha, bo nie mówię tak do niego poza domem i nie robię z siebie idiotki na żadnym z blogów pisząc: zrobiliśmy z Niuńkiem kupę. Teraz jemy karmę z miski.
Widzisz różnicę? :-D

Może się czepiam, ale to tak głupie, że mnie aż fizycznie boli :-) Dobrze, że istnieje Matka Sanepid, bo bym "ogłupła"

alez to nie bylo zlosliwie ;) !!!
wiem tylko ze tez sie zarzekalam ze tak nie zwariuje a sama kilka razy sie zlapalam na uzycie liczby mnogiej w odniesieniu do mojego syna jak byl niemowlakiem i tez mnie to przerazilo, ale juz sie wyleczylam :)

fiolkowa napewno nie alergia... bo zaczeło sie wysoką gorączką i zielonym katarem, wczesniej nawet katarku zwykłego nie miała... no i skad nagle alergia u 4,5 latka?? laryngolog tez orzekła alergie a potem przepraszała za pomyłke...powiedziała ze to musi byc wyjątkowo zjadliwa bakteria, ale nie dawalismy rady robic wymazu, bo za mało czasu miedzy antybiotykami.... po ostatnim antybolu było 2 tyg spokoju wiec moge wymaz zrobic... Na zdjęciu RTG widac zajęte zatoki wiec musimy isc w tym kierunku...

Dodam, ze Asia bierze steryd do nosa, przeciwalergiczny wiec nawrotu w razie alergii tez byc nie powinno, bo bierze dość dużą dawke tego badziewia....

fiolkowa napewno nie alergia... bo zaczeło sie wysoką gorączką i zielonym katarem, wczesniej nawet katarku zwykłego nie miała... no i skad nagle alergia u 4,5 latka?? laryngolog tez orzekła alergie a potem przepraszała za pomyłke...powiedziała ze to musi byc wyjątkowo zjadliwa bakteria, ale nie dawalismy rady robic wymazu, bo za mało czasu miedzy antybiotykami.... po ostatnim antybolu było 2 tyg spokoju wiec moge wymaz zrobic... Na zdjęciu RTG widac zajęte zatoki wiec musimy isc w tym kierunku...

Dodam, ze Asia bierze steryd do nosa, przeciwalergiczny wiec nawrotu w razie alergii tez byc nie powinno, bo bierze dość dużą dawke tego badziewia....

wiec musicie dalej testowac co dokladnie spowodowalo ta chorobe bo rzeczywiscie 4 antybiotyki pod rzad to sporo, i trzeba w koncu znalezc przyczyne
co do alergii to czesto objawiaja sie po lub w trakcie chorob i male dzieci tez maja czesto, moj lekarz tez mi mowil ze jak maly dalej tak zime bedzie przechorowywal to wiosna testy mu porobimy na alergie

reklama
wiec musicie dalej testowac co dokladnie spowodowalo ta chorobe bo rzeczywiscie 4 antybiotyki pod rzad to sporo, i trzeba w koncu znalezc przyczyne
co do alergii to czesto objawiaja sie po lub w trakcie chorob i male dzieci tez maja czesto, moj lekarz tez mi mowil ze jak maly dalej tak zime bedzie przechorowywal to wiosna testy mu porobimy na alergie

Dlatego szukam co sie dzieje, bo skoro wziewy przeciwalergiczne i przeciwzapalne bierze non-stop , obraz zatok jest jaki jest, wskazuje na zapalenie, to musze się skupic na wymazie z antybiotykogramem, zeby wiedziec czy coś jest czy nie... CRP z krwi tez ostatnio wskazywało na ostrą infekcje bakteryjną...także cos jest nie tak...

mam nawet juz szczepionke do nosa w domu, ale nie zdazyłam nawet jednej dawki podac bo znow się wszystko nawróciło...

Do góry