reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Cześć dziwczyny,

Przepraszam, że nie odzywałam się tak długo ale padałam na twarz. :szok: Co popróbowałam Was poczytać (swoją drogą to macie szalone tempo:-D) to oczy mi się zamykały i odpływałąm...
Mam nadzieję, że u wszystkich wszystko dobrze a fasolki nadal rosną :tak: jeżeli są jakieś nowe koleżanki majóweczki to witam wszystkich serdecznie:-)

Dziś dopadło mnie przerażenie. Wieczorem bolały mnie trochę plecy a rano ciągnął brzuch. W ogóle dzisiaj był chyba najgorszy dzień ... poszłam do łazienki a tam ku mojemu przerażeniu czerwono-różowe skrzeplinki w śluzie :szok: Mało się nie udusiłam z przerażenia... Zadzwoniłam do mojej dr (akurat dziś przyjmowała) i poszłam na wizytę. Obejrzała wszystko dobrze i stwierdziła, że z fasolem wszystko OK, a mi zrobił się jakiś malutki krwiaczek przy ujściu macicy, prawdopodobnie pęknięte naczynko, i to dlatego te skrzeplinki.
Niestety dostałam 2 tygodnie zwolnienia i jestem przerażona :szok:!!! Nie planowałam jeszcze mówić w pracy o moim szczęściu... chciałam to zrobić w połowie października jak juz minie 12 tydzień. Tydzień temu dostałam przedłużenie umowy i teraz może pomyślą, że ja już wiedziałam, nie przyznałam się i tak ciągle będę teraz na zwolenienia latać. A ja wcale nie mam zamiaru. Jeśli zdrowie mi pozwoli to i do końca mogę chodzić !!!
:zawstydzona/y:
Co prawda może martwie się na zapas, bo pracuję tam już długo ponad 5 lat, zawsze jestem chwalona itd. ale w tym roku już kilka ciąż u nas w firmie było, niektóre dziewczyny już nawet urodziły i tu do tego wszystkiego ja... a matko co to będzie, jak ja mam z szefem gadać... po kodzie na zwolnieniu na bank będzie wiedział że jestem w ciąży... fuck :wściekła/y:

reklama
ALG ale z tego co mi sie obilo o uszy na nowych drukach zwolnien nie ma juz kodow

I nie martw sie jesli tak dlugo pracujesz to mysle ze pracodawca bedzie wyrozumialy, zreszta jak bedziesz sie dobrze czuc i wszystko bedzie w porzadku to bedziesz przeciez mogla chodzic do pracy. Wszystko zalezy od stanu zdrowia twojego i maluszka. Narazie nie mysl za duzo by sie nie stresowac niepotrzebnie

Ostatnia edycja:
Kochane,bardzo mi przykro,ale moja firma budowlana nawaliła :-( I przylazła wredna @...Niestety...równe 5 min temu...Nie sądzę,aby to było plamienie,aczkolwiek dziwne,że mnie brzuch nie boli.Ale cóż...może na czerwiec się uda.:tak: Życzę wam spokojnych 9 miesięcy i równie spokojnego porodu,a pozostałym z nas,którym się nie udało,życzę,abyśmy się spotkały wszystkie na czerwcówkach.;-) Smutna jestem,ale.. trudno. Nic nie poradzę,nie teraz,to za chwilę. Oczywiście będę do was zaglądać. Buziaczki dla was i dla waszych fasolek.;-)

Czesc dziewczyny!!!
Ja dzisiaj mam kondycyjny doł:( Wszystkie mozliwe objawy:/ I wogole nastroj marny:/
Co tu sie u nas dzialo??

Nie mam sil przegladac tylu stron:/

karotka00 kurcze!! Serio @? :(

ALG dobrze ze wszystkou Was ok. Al sie pewnie strachu najadłas:/

Dzien dobry z rana ja wczoraj 6 km zrobilam biegajac po urzedach i wieczorem wypilam mleko i spalam :-D.
Alg-twoj szef napewno zrozumie wiec bez paniki
Emalia-ogladalam ten filmik swietny
Karota-nie nie nie !!!!!! wredna @ ale mam nadzieje ze zobaczymy cie szczesliwa na czerwcu
:tak: i nie mysl nie mysl o tym !!!!

Witam z rana przy kawce :))
karotka szkoda ze malpiszon przylazl, trzymam kciuki za to bys zostala czerwcowka. Moja ginekolog zawsze mowi by byc pozytywnej mysli, no ale jednoczesnie nie nakrecac sie i nie myslec za duzo, im mniej sie mysli, czyta czy pisze o ciazy tym lepiej.

Zgadzam sie z biedroneczka ja od grudnia ciagle sortowalam te strony myslalam przy owu o tym i @ wracala tego miesiaca jak posuchalam malych dzieci to mi sie odechcialo :-D ,a tu masz ciaza wszystko na odwrot:-) nie chcesz masz . chcesz nie masz .:tak:

reklama
Wytrzeszczam oczy i co widzę? Kinga na stronie głównej udziela się w maju 2013 myślę sobie - zajrzę.
Gratuluje skarbie! no i kolejna znajoma majóweczka. I Tobie życzę spokojnych, szczęśliwych 9 m-cy, a w maju zdrowego bobaska. Buziaczki dla Filipka.

Do góry