reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Syneczki3-Dzieki taka patrze na twoj suwak i juz blisko rozwiazania :tak: ten czas leci ja zwariowany
Citrus-zaraz kukne na ten konkurs
Zapominajka-mnie tez cos dzis w nocy lamalo ale wtedy jak mam lenia i mi sie nie chce wstac np. 4.00 siusiu
:tak:,a ta ogorkowa narobilas mi smka tez wkoncu musze sobie zrobic .
ja-guska-bedzie ok:-)
Mamolinka-Czasami sny sie sprawdzaja :tak::tak: dlaczego nie testujesz np.dzis?ile masz do terminu @

Kinga ja mam termin @ na poniedzialek 10-09.... W sumie mialam testowac w poniedzialek lub czwartek, ale zastanawiam sie nad jutrem... Bo wczoraj Lorelain podpowiedziala mi, ze mozna testowac 12 dni po owu bo wtedy dochodzi do zagniezdzenia, a u mnie akurat jutro jest 12 dzien.... Mam nadzieje, ze moj sen sie spelni... Hihi w sumie jak bylam mala mialam pare proroczych snow ;) Tylko najgorsze, ze nie mam zadnych objawow zwiastujacych ciaze, wiec nawet za bardzo sie nie nastawiam... Mam jeszcze czerwiec przed soba. A maj i czerwiec to moje upragnione miesiace na bobasa .... W maju moj eM sie urodzil a w czerwcu cora, wiec moze na ktorys miesiac sie zalapie...

reklama
A wiecie co? Tak z perspektywy czasu (hoho, jak to brzmi, aż dwóch tygodni) to po prostu CZUŁAM, że jestem w ciąży. Z jednej strony nie chciałam się nastawiać, ale z drugiej cały mój organizm krzyczał, że coś się dzieje, zwłaszcza to jak się czułam, jak odczuwałam brzuch, jak temperatura mi się podniosła itp.
Może wynika to z faktu, że się starałam o dziecko, bo może gdybym zaliczyła wpadkę, to bym tego nie odczuwała w taki sposób i myślała, że na @? No ale kurza stopa, naprawdę ciążę da się wyczuć. :szok:

Zapominajka, czytalam, ze nie zawsze na poczatku ciazy kobieta ma objawy.Ale jak pomysle o pierwszej ciazy, bolace piersi o 3 rozmiary wieksze ( z tymi piersiami to juz mam nadzieje, ze wieksze nie urosna), sennosc, mdlosci, zachcianki i zgaga a teraz nic .... Staram sie za bardzo nie nakrecac to dopiero pierwsze podejscie ;) Z cora za pierwszym razem zaszlam ale to byl odrazu pierwszy cykl po wyjeciu spirali i udalo sie , teraz moze potrzebujemy troche czasu i cierpliwosci... Jutro rano dam znac jak tesciorek wyszedl ;) Hihi najwyzej jak wyjdzie neg.to w poniedzialek jeszcze jeden zrobie :) I bede tak robic,az w koncu zobacze II krechy :-D Dziekuje, za kciuki :*

Zapominajka, czytalam, ze nie zawsze na poczatku ciazy kobieta ma objawy.Ale jak pomysle o pierwszej ciazy, bolace piersi o 3 rozmiary wieksze ( z tymi piersiami to juz mam nadzieje, ze wieksze nie urosna), sennosc, mdlosci, zachcianki i zgaga a teraz nic .... Staram sie za bardzo nie nakrecac to dopiero pierwsze podejscie ;) Z cora za pierwszym razem zaszlam ale to byl odrazu pierwszy cykl po wyjeciu spirali i udalo sie , teraz moze potrzebujemy troche czasu i cierpliwosci... Jutro rano dam znac jak tesciorek wyszedl ;) Hihi najwyzej jak wyjdzie neg.to w poniedzialek jeszcze jeden zrobie :) I bede tak robic,az w koncu zobacze II krechy :-D Dziekuje, za kciuki :*
Ja mam piersi nawt przed @ obrzmiale to wykluczylam ze moge byc w ciazy ale z 6 dni przed@ bolala mnie miednica nie moglam nawet lezec na prawym czy na lewym boku :tak: i to dalo mi do myslenia .

Mnie tez przewaznie przed @ bola piersi, a teraz nic ... Czasami czuje tylkko lekki i chwilowy bol podbrzusza i ani cienia nadzieji wiecej... Uciekam do garow :) Milego dnia

Ja myślę, że to bardzo indywidualne;

w pierwszej ciąży dopiero po ok tygodniu po terminie @ zaczęłąm mieć objawy
w drugiej wiedziałam że jestem kilka dni przed @, bolały mnie piersi, miałam dużo mlecznego śluzu i przeczucie,
teraz byłam zaskoczona, bo objawów i podejrzeń nie miałam żadnych.

Ja myślę, że to bardzo indywidualne;

w pierwszej ciąży dopiero po ok tygodniu po terminie @ zaczęłąm mieć objawy
w drugiej wiedziałam że jestem kilka dni przed @, bolały mnie piersi, miałam dużo mlecznego śluzu i przeczucie,
teraz byłam zaskoczona, bo objawów i podejrzeń nie miałam żadnych.
Tak tak zapomnialam o tym sluzie przed @ zawsze mialam sucho

reklama
Witam i ja z łóżka.
Dzisiaj jest troszku lepiej. Wczoraj było tylko lekko brązowego ( już zadnych krwawień) dzisiaj też spoko. Oby Dupek zaczął działać:) Nawet troszkę lepszy humor mam.

Citrynka- wysłałam ci PW:biggrin2:
Zapominajka- wydaję mi się ,że jesteśmy w chwili obecnej na takimetapie ciąży ,że aż za bardzo wsłu****emy się w swoje ciała. Taki urok nas mamusiek :) Będzie ok.
Mamolinka- nie trzymaj nas w niepewności? Na pewno będą 2 krechy :) &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Ja-guska- trzymam kciuki za wynik &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Miłego dzionka :)

Do góry