reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

eklerkaa - co za typ :no:
U mnie na szczęście teściowa baardzo w porządku... Nie mówię jej "mamo" - bo jak już któraś z was zauważyła Mamę ma się tylko jedną, ale w sumie nasze relacje są spoko. Bardzo interesuje się wnukiem, choć widujemy się nie częściej niż 1x/m-c (ze względu na miejsce zamieszkania), zawsze ma dla małego jakiś ciuszek/zabawkę, dla nas coś dobrego do jedzonka.. no i zostaje z małym np. na Sylwka, żebyśmy mogli poszaleć trochę... no a przede wszystkim szanuje nasze zdanie w kwestii wychowania, urządzania domu itd.. a to chyba najczęstsza przywara teściowych, nie?

reklama
Olga teściowa twoja to skarb najważniejsze że się nie wtrąca i że szanuje wasze zdanie w kwestii wychowania. Fajnie że pomaga w opiece nad dzieckiem i że w ogóle się nimi interesuje. Ją siwe już moja nie przejmuje moja mama nadrabiać za 2 babcie ;) i też z chęcią mi pomaga a michałowi serce by oddala ona jak wychodziła na spacery z wnukiem to mówiła że to jej dziecko hehe ;)

Przezylam dzisiejszy dzien.To najwazniejsze.I wycieczke objazdowa po lekarzach.

Malizna przesypiala szybko cale noce.Ale przychodzi do nas czasami.Jak gdzies wyjezdzamy i spimy razem wszyscy to pozniej przychodzi codziennie.Podobnie jak jest przeziebiona czy chora.Czasami mam wrazenie,ze zasypia z nastawieniem "jak najszybciej sie obudzic i isc do nich!".
Tylko ona spala z nami dlugo bo mi sie nie chcialo wstawac i jej karmic :) najwygodniej jak sie budzil bobas koszule zakasac i spac dalej...Z mojej strony karmienie piersia to bylo czyste lenistwo :-D Oczywiscie oprocz wszystkich aspektow blogoslawianstwa,zdrowia,i "prawdziwego macierzynstwa",o ktorych mozecie poczytac na forach i blogach mamowych. ;-)

Eklerka moja tesciowa nie wie nawet,ze jestem w ciazy.I nie uwazam zeby w moim interesie bylo informowac ja o tym jak sie czuje ja czy mala.Wychodze z zalozenia,ze gdyby ja to obchodzilo cokolwiek to by sie po prostu zapytala."Mamo" nigdy do niej nie mowilam bo dla mnie to bylo za trudne.Ja jestem jedynaczka wychowana przez samotna matke.Slowo "mama" nie przechodzilo mi przez gardlo.Staralam sie jakis czas ale wychodzilo "niech mama...".

Moja asia tz przesypia noce odkąd skonczyła 1,5 roku, ale u nas role usypiania i zmian przejął moj R... wiec Asia sama zasypiała jak miała rok, przy zgaszonym swietle. Odkąd ściągnęliśmy pieluszkę budziła sie na siku, a teraz sama chodzi do ubikacji w nocy, ja nawet nie wiem kiedy. czasem przyjdzie sie przytulic, ale potem od razu smiga do swojego łóżka. Ogolnie jest bardzo samodzielna :) nie pozwala sobie pomagac...

Mdła u mnie tylk dwa pawie dzis były.... ale źle sie dziś czuje ...

Mysiak - kiedy asia twoja rzuciła pampersy? Moj ma 2 lata i w domu chodzi bez pampersa i wola siku i kupe ale np. zakładam mu jak wychodzimy na spacer (bo zimno) i na noc zakładam. Ale jak ma pampersa to nie zawoła

Dziewuszki, a ja tak z innej beczki. Dostałam do recenzji książkę "Aktorki", sześciusetstronicową książkę w twardej oprawie, w której autor rozmawia z kilkunastoma najwybitniejszymi polskimi aktorkami ostatniego wieku (znaczy... z tymi, które żyją ;-)). Jest np. Nina Andrycz, Ewa Błaszczyk, Alina Janowska, Anna Dymna... no dużo, dużo znanych nazwisk. Możecie zerknąć na nią, jeśli nie macie pomysłu na prezent dla mamy pod choinkę. Jeśli lubią , fajny prezent, mnie się książka szalenie podoba :D

hej kochane
Zaraz biore sie za nadrabianie .

Ja od paru dni mam takie wahania nastrojou ze juz sama ze soba nie wytrzymuje. Drazni mnie doslownie wszystko. Pobiłam wszelkie mozliwe rekordy wycia bez powodu i darcia sie na wszystyko co nie koniecznie sie rusza. Denerwuje mnie doslownie wszystko. W dodatku czuje sie jak maly czołg:/ zapewne dla niewtajemniczonych wygladam na osobnika ,ktory sie pozadnie nażarł:confused2: Gdzie ten ładny ciązowy brzuszek?? Wr......nie wyrabiam. Maluszek ruszał sie cudnie przez ostatnie dni.a dzisiaj cisza wiec mam dodatkowy powod zeby wylewac morze łez........

LIMONA, Ty moja kochana matulu dupulu :-Duratowalas mnie, nie mam prezentu dla mojej najlepszej przyjacioly, siostry ojca zarazem i mojego aniola stroza, babeczka 45, i to bedzie prezent jak wygrana w tota:-D

juz mam na wszelki tresora, ale perfumy takie oblatane...

przesylam milion wirtualnych buzioli:-)

Ostatnia edycja:
reklama
No mojego imienia też raczej łatwo się domyślić :) Aśka :)

Dzisiaj ryczałam chyba ze 20 razy, łzy jak groch, a do tego bez powodu .... oczywiście kiedy ryczałam to myślałam że mam powód i to ogromny:baffled: ogólnie dzisiejszy dzień mogę zaliczyć do tych do dupy. Oczy mam zapuchnięte i ledwo na nie widzę :(

Do góry