reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

reklama
eklerka moja Joasia pieluche "zgubiła" jak miała 2 lata i 3 miesiace i poł roku poźniej po nockach z suchymi pieluchami ściągnęłam na noc. Oczywiscie ceratka jest na łóżku pod prześcieradłem....bo zdarza sie czasem jakieś siku przez sen (zdarzyło sie ok 4-5 razy od odstawienia pieluchy) Na poczatku ją wybudzalam na siku, potem sama stawała o danej godzinie a pozniej juz całą noc wytrzymywała.
Jak nie załozyłam jej pieluszki pierwszy raz to oczywiscie przeprowadziliśmy z nią na ten temat rozmowe... ze nie ma pieluszki, ze już sama piżamka, ze jest duza i trzeba wołać...itd itd... szybciutko załapała.

KASIU, cała przyjemność po mojej stronie :-D

Mmmm, widzę że u Was płaczliwie. Ja miałam w niedzielę i wczoraj. A, byłam u flebologa, mam następne wizyty pod koniec stycznia, koniec marca i koniec kwietnia, pewnie w marcu dostanę zastrzyki z heparyny w brzuchol.

Z kolei dowiedziałam się, że w ciąży można stosować maść Lioton 1000, więc jeśli tylko widzicie u siebie poszerzone żyły na nogach, lub choćby malutkiego żylaka, to sobie smarujcie śmiało. Łagodzi ciężkość nóg i wszelkie dolegliwości "puchnące" :)

Aśka może po prostu ten dzień jest do niczego...
Ja też nie miałam najlepszego. No i dziś maluch jakiś nieruchawy i mam już oczywiście schizę :-(

Witam sie ;-)ale wy duzo piszecie .....i jeszcze placzecie no nie :-D...kawaly poczytajcie nie pomoga ?Ja w domu porzadki dzis robilam corce w szafie male ciuchy musze oddac bo voll jest ....teraz po kolacji relax ..

Pewnie, że wyczuwają. Zresztą my też czasem mamy więcej energii, a czasem mniej.
Rozum mi podpowiada, że jestem głupia, ale podświadomość sama podpowiada różne pierdoły.
Dobrze, że już wieczór i idę do książki, bo może jutro obudzę się jakaś ogólnie "lepsza".

ach dziewczynki, ja tez rozumiem te Wasze smuty...
ja dzisiaj drugi dzien co funkcjonuje w miare, od dwoch bitych miesiecy ryczalam dzien w dzien, wszystko zle, matka jestem zla, kobieta tez, S ciagle nie ma w domu, dziecko mnie nie slucha...i jeszcze miliard innych powodow..a jaka potwora jestem brzydka, masakra:-D

wiec...postanowilam, ze sobie wmowie , ze jest inaczej...kiedys chodzilam troche do psychologa, i on twierdzil, ze jestesmy wlasna mysla, ze zycie tworzymy swoimi myslami...i tak to sobie wmawiam , ze zaczynam z powrotem wierzyc..

a z tak bardziej przyziemnych rzeczy, to za miesiac przeprowadzamy sie z mieszkania do domu... zrobilismy mala kalkulacje jak sie zmienia nasze koszta utrzymania i z tego powodu zryczalam sie jak durna...bo w mieszkaniu nie martwie sie ogrzewaniem, a tam jak sobie wlacze i zaplace to mam cieplo, jak nie to nie(mamy wszedzie podlogowe), pozniej woda, wywoz smieci, i cala masa innych kosztow zwiazanych z utrzymaniem domu...troje dzieci poza tym..
i stalo sie to tak powaznym powodem do ryku, ze moje, trzy dni...

Ostatnia edycja:
Kaja i miał pewnie rację. Mi kiedyś jeden psycholog powiedział, że jestem dla siebie jedyną osobą z którą muszę wytrzymać do końca życia :-D
Dlatego warto polubić siebie itd.

Ale dzisiaj to ja świata nie lubię...

reklama
dziewczynyyy ratunkuuu znowu mnie migrena bierze :( brać paracetamol czy cierpieć? do tej pory wziełam dwie tablety przez całą ciąże ale nic mi się nie poprawiło z bólami głowy :(

Do góry