reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Nia cebula jak sok puści to do lodówki.

Mi w aptece tylko rutinoscorbin dali. Nic innego nie chcieli. Więc pewnie lekarz musi zadecydować o konieczności brania jakiegoś leku.

Fiołkowa a mnie to denerwowało, bo jak dziecko czekałam na Aryę, Tyriona, Brana i całą ekipę a to klops...
No i nie kapuję co się stało z tym najmłodszym bratem.

Ostatnia edycja:
reklama
Kitka witaj... widze ze by równiutko lecimy : :)

Ja byłam z córcią u kontroli i dupa blada, laryngolog sprawdziła słuch i dziecko me przygłuche jest :( dziś przedmuchiwała Asi uszy, jeszcze w srode i w piatek jedziemy na dmuchanie, potem znow w nastepnym tyg tez w pon, sr i pt. a to dla niej nie było zbyt przyjemne..... bida sie przestraszyła.....

hej, laski...
ja chce spaaaaaaać!!! dzisiaj najdłuższa sesja snu trwała ok. 30 minut... młodej zaczeło sie odrywac i koszmar... no, ale teraz młoda u mojej mamy a ja w pracy... zasypiam na siedząco... nawet ogrom roboty mnie nie jest w stanie doprowadzić do stanu używalności... kawa pomogła na 2 godziny.... (bo słabiutka była)...
jedyne dobre, ze mnie koszmary senne ostatnio omijają;-) za to moje dziecko mi wczoraj opowiadało, że wpadła do basenu i zaczęła się topić i ja ją uratowałam (tzn. nie uzyła słowa "topić", tylko "siedziała na dnie i nagle już nic nie widziała")... boszzz skąd to dziecko ma takie sny... w życiu na basenie nie była... bo zakaz...

kitka, witaj...

Zapominajko, a Iggy nie w przedszkolu? to współczuję... bo najlepiej to się chyba wygrzać... ja cos słyszałam o prenalenie (syrop), ze mozna w ciąży, ale na co to dokłądnie jest to nie wiem....

nie pamiętam nic wiecej, przykro mi...

idę dzisiaj z wynikami krwi Zosi do kolejnego lekarza... mam nadzieję, że mnie trochę uspokoją... już pediatra jak była w sobotę, to mi życie rozjaśniła, bo powiedziała, że raczej na jej wyczucie ten rozmaz nie wygląda na białaczkę, ale jednak kazała jednak się skonsultować, bo trzeba szukać przyczyny, bo rozmaz nie jest prawidłowy... no, ale pół kamienia z serca:tak:

miłego dnia...

aha, ja w sobotę mam USG, a wizytę we wtorek 27.11. i moze już pójdę na L4? ale bym chciała, tylko mi koleżanki z pracy żal, bo praktycznie sama zostanie... ale moze zdążę większość rzeczy przygotować, to będzie jej łatwiej... niestety dziewczyna która miałą mnie zastapić jednak nie bardzo może (szefowa jej nie pusciła:wściekła/y:)

Fiołkowa, zapomniałaś dodać, że w ciąży leżymy na LEWYM boku, żeby nie uciskać żyły głównej :tak: Nie jest to może najbardziej komfortowe, tak leżeć kilka miesięcy jak gamoń w jednej pozycji, ale jak trza to trza...

EEEEEEEEEEEEEEEJ! STOP!!! O *****żmać. Wzięłam do ręki ulotkę tego cholernego syropu, napisane jest, że NIE MOŻNA go stosować podczas ciąży i karmienia piersią. JAPIERRR... dlaczego do cholery lekarz mi go przepisał i dlaczego farmaceuta wydał, zwłaszcza gdy zapytałam, czy mogę brać go w ciąży? :szok: Wprawdzie wypiłam ze 3 albo 4 łyżki w 5. czy 6. tygodniu ciąży, ale... :szok::szok::szok::szok::szok:

Nia ja kroję cebule i zasypuje ją cukrem i mi nie śmierdzi, co jest dziwne bo mi w ciąży wszystko śmierdzi.
kora taka już ludzka natura że zawsze doszukuje się najgorszego. Nie martw się wszystko będzie dobrze.
mysiak - ale to co jest szansa że po tych dmuchaniach będzie dobrze słyszeć?
fiołkowa - mojej koleżance też stodal doktorka poleciła w ciąży
Jednym słowem ile lekarzy tyle możliwości:) Ja jutro idę do internisty bo nie wytrzymam z tym kaszlem a młoda prawie ma kontrolę to przy okazji się zbadam

Dziewczyny ja piłam syrop *spam* on jest specjalnie dostosowany dla kobiet w ciąży, piłam go około 6 tygodnia jak dosyć mocno się przeziębiłam i wszyłam z przeciębienia w około 4 dni. Nie wiem czy za sprawą syropu, myślę, że kilka czynników na to wpłynęło.

Fiołkowa a mnie to denerwowało, bo jak dziecko czekałam na Aryę, Tyriona, Brana i całą ekipę a to klops...
No i nie kapuję co się stało z tym najmłodszym bratem.
Najmłodszy poszedł pod opiekę gdzieś tam:-);-)

Kitka witaj... widze ze by równiutko lecimy : :)

Ja byłam z córcią u kontroli i dupa blada, laryngolog sprawdziła słuch i dziecko me przygłuche jest :( dziś przedmuchiwała Asi uszy, jeszcze w srode i w piatek jedziemy na dmuchanie, potem znow w nastepnym tyg tez w pon, sr i pt. a to dla niej nie było zbyt przyjemne..... bida sie przestraszyła.....
Oj...współczuję i mam nadzieję, że z Asią szybko będzie lepiej!

Fiołkowa, zapomniałaś dodać, że w ciąży leżymy na LEWYM boku, żeby nie uciskać żyły głównej :tak: Nie jest to może najbardziej komfortowe, tak leżeć kilka miesięcy jak gamoń w jednej pozycji, ale jak trza to trza...

EEEEEEEEEEEEEEEJ! STOP!!! O *****żmać. Wzięłam do ręki ulotkę tego cholernego syropu, napisane jest, że NIE MOŻNA go stosować podczas ciąży i karmienia piersią. JAPIERRR... dlaczego do cholery lekarz mi go przepisał i dlaczego farmaceuta wydał, zwłaszcza gdy zapytałam, czy mogę brać go w ciąży? :szok: Wprawdzie wypiłam ze 3 albo 4 łyżki w 5. czy 6. tygodniu ciąży, ale... :szok::szok::szok::szok::szok:
Na lewym, na lewym. Ale ileż można na lewym? Ja z Kubą się starałam, ale nie dałam rady całą noc. Na plecach w ogóle nie mogłam, bo od razu kręciło mi się w głowie. A potem zaczęły mnie niesamowicie boleć biodra i moje noce były wspaniałe:sorry: Najlepiej spało mi się 7-9 jak Małż wyszedł do pracy:-p

Co do syropu, to zaufałabym lekarzowi, a nie ulotce. Oni się w firmach farmaceutycznych muszą zabezpieczać, ale lekarz raczej wie, co przepisuje.

Dziewczyny tak mnie głowa rozbolała, że chyba zaraz padnę, na szczęście jeszcze tylko 40 min. i do domu, chyba od razu idę spać.

Do tego wkurzyła mnie baba z urzędu skarbowego, normalnie ciemnogród, nie dość, że nie odbierała telefonu od 3 dni, to jeszcze ja jej muszę tłumaczyć na czym polega prowadzenie działalności gospodarczej, żenada... biedulka musiała wstać od biurka i kawy i jeszcze bezczelnie stwierdziła, że ona odpowiedziała na moje zapytanie. Chyba puszczę do niej soczyste pisemko, oczywiście skierowane będzie do jej naczelnika .;...

Ostatnia edycja:
No Iggy nadal pokasłuje, więc wolałam go jeszcze zostawić.
Zaczęliśmy tym samym 5 tydzień w domu :no:

A co do leków, to ja myślę, że zwykły syrop w normalnych dawkach nie powinien zaszkodzić. A że na ciężarnych się leków nie testuje stąd zapis w ulotkach.
Zresztą są baby, które piją, palą, ćpają i robią masę różnych niedozwolonych rzeczy i rodzą zdrowe dzieci...
Jeśli lekarz zalecił to pewnie miał powód.

reklama
No Iggy nadal pokasłuje, więc wolałam go jeszcze zostawić.
Zaczęliśmy tym samym 5 tydzień w domu :no:

A co do leków, to ja myślę, że zwykły syrop w normalnych dawkach nie powinien zaszkodzić. A że na ciężarnych się leków nie testuje stąd zapis w ulotkach.
Zresztą są baby, które piją, palą, ćpają i robią masę różnych niedozwolonych rzeczy i rodzą zdrowe dzieci...
Jeśli lekarz zalecił to pewnie miał powód.
I tu sie zgadzam ,te matki cpajace czy pijace itp ...w tylku maja dziecko ,a ci co dbaja to zawsze cos nie tak :tak:
Aska- mnie tak wczoraj bolala ,ale tabletek nie bralam samo przeszlo dzis jest lepiej...

Ok Witam sie i zmykam obiad zrobic ,bo tylko moje dzieci na pizzy i sniadaniu ............milego dnia
;-)

Do góry