reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Chmurka no właśnie wiem :) tylko teraz miałam taki skok :szok: już mój D się napatrzyć nie może (że takie duże, bo ja racze z tych płaskich) a one będą jeszcze większe, i jakoś mi to nie przeszkadza bo zawsze marzyłam o większych cyckach;-)

A do tego załapałam dziś takiego lenia :-p nic mi się nie chce robić w pracy, najchętniej bym pojechała do domu, wlazła pod kołderkę i nie wyłaziła z pod niej przez tydzień:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć :)
jestem dzisiaj poddanerwowana... kurcze. Jutro wizyta a ja siedzę jak na szpilkach...
Mam do was kilka pytań, bo zwariuję :
-czy Wy też czujecie takie zgrubienie (jakby balonik) nad ,,trójkącikiem" tak jak tutaj jest na rysunku na 16-20 tydzień? Jak wyznaczyć terminu porodu? – cz.2 | Blog przedPORODEM - blog o ciąży, porodzie i początkach macierzyństwa
ja czuję ale nie symetryczny balonik... myślałam, że dziecko jest juz wyzej, bo brzuch mam zaokrąglony nawet nad pępkiem :nerd:

-wczoraj (głupia) po 3 miesiacach umyłam podłoge na klęczkach. Moja mama kilka razy mi mówiła, że słyszała że jak chce się miec lekki poród to żeby myć tak podłogę. A dzisiaj przeczytałam, że nie można! No i poczułam jakby ucisk w brzuchu, ale od wczoraj nic sie nie działo, oprócz tego bólu... Jakby coś było nie tak to chyba by nie przestawało mnie boleć, co?

Hejka :) Przyjmiecie nową forumkę?:)
Widzę, że jesteście już bardzo zżyte ale mam nadzieje, że uda mi się wbić w Wasze szeregi:)
Kilka słów o sobie :) Mam na imię Kama i jestem w 14 tygodniu ciąży :)
Jestem szczęsliwą posiadaczką rozbrykanej 5-cio latki :)

Jest to dla mnie jakieś pocieszenie, że nie tylko ja we śnie na psychopatkę wychodzę...
No nic ciąża ma swoje prawa.
Aż nie wytrzymałam i sprawdziłam w senniku co te moje dzisiejsze senne mary mogą oznaczać (choć w to nie wierzę) i niby wszystko pięknie...

Hejka :) Przyjmiecie nową forumkę?:)
Widzę, że jesteście już bardzo zżyte ale mam nadzieje, że uda mi się wbić w Wasze szeregi:)
Kilka słów o sobie :) Mam na imię Kama i jestem w 14 tygodniu ciąży :)
Jestem szczęsliwą posiadaczką rozbrykanej 5-cio latki :)

Pewnie, że tak :tak:
Witaj i rozgość się!

Feelis ja nie wiem gdzie ty wyczytałaś takie rewelacje o myciu podłogi . Jeśli chcesz sobie pomóc to ćwicz kegle kilka razy dziennie.
A macicę oczywiście czuję, ale jest większa niż na tym obrazku. Żadnego innego zgrubienia nie. Może dzidzia ci się tak ułożyła, że czujesz np główkę. No i nie wszystko musi być symetryczne :tak:
Jutro na pewno lekarz ci wszystko wyjaśni.

feelis- ucisk w brzuchu ktory mija to moga byc ruchy dziecka, nie musi znaczyc nic zlego, ja mialam- mam raz dwa razy dziennie takie uciski klucia i polozna powiedziala ze to wlasnie dziecko
co do podlogi- generalnie nie sluchaj takich opowiastek z cyklu mama babcia mowia ze... mmoja mama tez mowi ale jednym uchem wchodzi drugim wiadomo... jesli zauwazylas ze po myciu podlogi na kolanach cos jest nie tak to mopa do reki nastepnym razem, z opierwszym pytaniem niestety nie pomoge

Kitka_86- witaj, ja tez dzis do sprzatania, chora jestem trzeba czas sobie zapelnic :)

chmurka- tez mam maly pokoj dla Nielsa i trzeba bedzie jeszcze jedno dziecko tam zmiescic... u nas przez pierwsze miesiace dziecko bedzie spalo z nami w sypialni a pozniej nie mam pojecia, kiedys napewno lozko pietrowe, co do szafek tez bede musiala jakies powymyslac na sciane wiszace bo inaczej juz nic nie wejdzie

a ja dzis bylam u lekarza, powiedzial ze gdybym byla w 6 miesiacu to by mi antybiotyk przepisal na to przeziebienie ciagnace sie, ale ze to dopiero 4 miesiac to mam homeopatyczne kropelki i mam plukania nosa sobie robic, i herbatki na gardlo pic... nie wiem kiedy ja sie wylecze

reklama
Nia wspólczuję choróbska:( Wśród moich znajomych panuje żołądkówka;/ sis chora na ,,trupa,, mojego męża też coś łapie......bronie się jak mogę, żeby tylko żadnego świństwa nie załapać ale czort wie czy się uda :)

Do góry