reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2013 :):)

Lorelain-witaj kochana. To dołącz do mnie i odpoczywaj :)
Biedronka- ty jeszcze karmisz??? Wow!. To gratki odcycowania :)
Noelle- zazdroszczę. Ja pomyłam dzisiaj gary i ogarnęłam kuchnie i obiad zrobiłam i znowu mi poleciało podczas wysiłku na kiblu. Więc chyba faktycznie musze pare dni poleniuchować . A ja nie umiem nic nie robić :(

reklama
Noellka znam niestety tę przypadłość. Ja jestem wypruta ogólnie w całości i przypływy energii mam raczej chwilowe.

Noelle ty nasz poranku:D zawsze pierwsza post napisze:)

citrus trzymam kciuki dowiedz sie jak najwiecej:)super wiesci po wizycie:)

paulinka i tak trzymac dalej:)

lena przykro mi ale ja tez rano mam miekkie piersi lekka bola tylko przy dotyku potem na wieczor sa bardzien napiete...

pam powodzenia u rodzicow V:)

ja_guska witaj:)

Aska wydaje mi sie ze dobry moment ja ide 6tydzien i 4 dni ale cykle mialam 32 dniowe wiec nie wiem czego sie spodziewac

paola a cos bolalo cie czy cos ze podejrzewali?

emalia lez lez dobrze ci to zrobi:)

A mnie dzisiaj dziewczyny podbrzusze ciagnie boli wzielam nospe nie dawno kurcze takie sie martwie:(:( zeby to nie byla cp

hej hej!!!
Dziewczyny ja mam cos na opak:szok: Podobno kobiety w ciazy maja zmienne nastroje;D u mnie jest tak z kondycja fizyczna:eek: W jednej chwili jeste tak padnieta ze nie mam sily oczu otworzyc i moglbym tak pasc i zasnac nawet na srodku centrum handlowego:sorry: Za to za chwil pare energia mnie rozpiera taka,ze silą sie powstrzymuje by nie poprzestawiac mebli w domu lub nie pognac na silownie:zawstydzona/y: W zwiazku powyzszym zaliczone dwie godzinne drzemki, i dwa spacery :) placek na sliwkach zrobiony,obiad na dwa dni rowniez:D

Czuje sie jakbym miala rozszczep osobowości:szok:

- ja mam dokładnie tak samo..j.uz myslalam że ja jestem jakaś nienormalna no w wcześniejszych ciążach tak nie miałam :rofl2::rofl2::rofl2: ... tak więc w przypływie swojej energii odkurzyłam, pozmywałam kurze, posprzątałam balkon, poobcinałam kwiatki i zjadłam obiad ;) ... teraz lerze i jest mi niedobrze :baffled:

emalia - lerz kobieto cały czas

mam ochotę na nachos i karmi :-p:-p:-p

lorelain no ale mi ochotę na nachos teraz zrobiłaś :-D
Ogólnie,to dzisiaj raczej nie mój dzień,gdyby nie młoda,to bym pewnie cały dzień spędziła w łóżku,oglądając filmy i seriale :sorry: No absolutnie nie do życia dzis jestem,dobrze,że ten dzień się już kończy...Za chwilę kolacja,wrzucę Sarę do wanny,potem siebie i od razu lulu,chyba że znajdę odrobinę siły na dokończenie zeszłorocznego "Newsweeka" :-D

biedroneczka1980
Ja od 5 lat walcze z anemia spowodowana niedoborem żelaza. Zaczelo sie od oddania krwi 3krotnie,a organizm niezdolal nadrobic braku:/ Od lat hemoglobina waha sie w okolicach 9-10. Z żelazem gorzej moj poziom od 8-24. Miałam stotysiecy badan włacznie z badaniem szpiku kostnego:no: przyczyny nie znalezli. Leczenie od diety po zelazo w formie tabletek,w formie kroplowek, zastrzykow :/ U ilu lekarzy bylam,na ilu oddzialach lazalam...eh.... ile chorob mi podejrzewali..I wszyscy nie wiedieli czemu moj organizm zelaza nie przyswaja:/

I wiecie co:D Wychodzi na to ze sama zem sie uzdrowila aplikujac sobie konskie dawki kwasu foliowego. Dowiedzialam sie przy okazji oczywiscie . Robiac beta HCG zrobilam rowniez tradycjnie juz morologie i zelazo. Juz zachodzilam w glowe jak ta moja fasolka w tym moim "niedozywionym"organizmie sie rozwinie:zawstydzona/y: wynik powalil mnie na kolana:D hemoglobina 12,4 żelazo 119!!
Wiedzialam ze kwas foliowy wspomaga przyswoic zelazo ale zeby tak??:D Wczesniej oczywiscie dostawalam leki na wzmocnienie przyswajalnosci i nie dzialaly:D

-Lorelain- uf!! juz myslałam ze jestem osamotniona w moim dziwnym zachowaniu:D

emalia82 leż :D Jeszcze sie naspacerujesz.

perelka86 jutro rowniez stane na wysokosci zadania i naskrobie pierwszy post na dobry poczatek dnia:D coz-praca jutro.

Eh...zmykam dziewczyny,trzeba sie ogarnac i do pracy wyszykowac. Spokojnej nocy zycze!!

Emalia tak jeszcze karmilam, planowalam mloda karmic do roku, ostatnio ograniczylysmy sie do jednego karmienia na noc, a teraz jak dowiedzialam sie o fasolce to wole juz teraz odstawic, by potem nie bylo problemow, gdyby nie to to moze jeszcze bym troche pociagnela to karmienie:eek:. Wlasnie wykapalam core i polozylam spac, wyglada na to ze zaakceptowala zasypianie bez wczesniejszej porcji z cycka, dostala za to mleko z kubeczka :tak::tak:

Lorelain kurcze tez bym sie karmi napila, ale chyba jednak zrezygnuje.

Dzis weszlam na wage by zobaczyc z jaka waga startuje, tak by wiedzec ile bedzie przybywac potem.

Noelle u mnie byla ta sama walka z zelazem, bralam przerozne preparaty i niewiele to dawalo, w poprzedniej ciazy ciut sie poprawilo, ale zaraz po porodzie spadla mi hemoglobina do 8, a zelazo do 15, dostawalam zastrzyki i jakos niewiele to dalo, ja jednak wiaze to troche z choroba nerek i watroby bo wkoncu tam produkowana jest erytropoetyna niezbedna do procesow krwiotworczych.

Dziewczyny,ja od porodu ,czyli od 3 lat mam problem z żelazem,ale dowiedziałam się o tym opiero rok temu :wściekła/y: Po porodzie w szpitalu mdlałam (1-2 dni później również),przyszedł jakiś doktorek i stwierdził niedbale,że no,faktycznie morfologia zła,przepisał tabletki i tyle. Brałam zgodnie z zaleceniami do 6 tygodni chyba i byłam przekonana,że ok...Jakie było moje zdziwienie,jak właśnie rok temu robiłam sobie badania kontyrolne w Polsce i poziom żelaza wyszeł mi dramatycznie niski! Tam była norma od 9 ,a ja miałam 6/7... I do dzisiaj biorę Tardyferon,ale jakoś niespecjalnie pomaga :eek: A ja chuda jak szkapa...ledwo 42 kg mam..;/;/

reklama
biedroneczka1980 mnie przebadali z kazdej strony:/ tak jak pisalam nawet szpik mi zbadali. Coz widocznie tak naprawde nie wiele bylo trzeba zeby mi pomoc,tylko kwas foliowy za pare groszy a nie rozniaste preparaty z wyzszej polki:-D
Niedlugo lece znowu zrobic badania.Optymistycznie sie nastawiam.

Do góry