reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Paola spokojnych 9 miesięcy i gratuluję!!!!
Przyznam, że początki zaliczyłaś koszmarne! Dobrze, że już się wszystko wyjaśniło.

reklama
Cześć świeżutkie Mamy! Mam nadzieję, że do nas dołączycie :)

Wieści z Citrustanu:

Wróciłam od Dowcipnego. Pochwaliłam się, że będę mieć Dzidziulka, więc mnie wziął na fotel, wymacał, ponaciskał, macica rozpulchniona - jest okej. Zalecił mi już noszenie pończoch kompresyjnych, żebym się nie dorobiła większych ilości żylaków lub innych problemów typu zakrzepica, dostałam skierowanie na glukozę, morfologię, TSH, mocz, P/C anty-HCV, WR-VDRL (cokolwiek to jest, zaraz zapytam Gugla), CMV i Toxo. Następną wizytę mam 24 września i wtedy będziemy już chyba oglądać tego mojego Dzidziula :-)

Termin porodu - 16/17 maja.

a tak zapomnialam... mam jutro “meet my parents".. jade do mojego V rodzicow poraz pierwszy... boje sie cholernie :-D

Dasz radękochana. Będzie pewni miło i sympatycznie :laugh2:

Witam Was Kochane,

JA dopiero od rana mam chwilke, zeby zagladnac tutaj. Dobrze,ze zdazylam juz zrobic obiad i posprzatac, bo musialam po mloda do zlobka leciec :/ Do zlobka chodzi juz ponad rok a ostatnie 2 miesiace sa straszne, zaczyna histeryzowac jak widzi zlobek, a jak ja zostawiam to caly dzien placze.

Lena tak mi bardzo przykro, ale moze jeszcze nie wszystko stracone, trzymam kciuki Kochana :*

Widze, ze u reszty majoweczek wszystko ok co bardzo mnie ciszy :)

Ja mialam jutro testowac,ale niewiem czy nie bede cierpliwie czekala na @ ... Chcialam, zamowic przez internet jeszcze test ten co kupilam co juz niby 4 dni przed spodziewana @ wykrywa ciaze, a tu sie okazalo, ze to sa najgorsze testy jakie moga byc, ze bardzo bardzo czesto pokazuja brak ciazy,mimo ze ona jest :/ Czytalam na forum hol. same negatywne opini znalazlam moze z 3 pozytywne .... I w ogole czuje, ze to jeszcze nie teraz. Sluzu zero, piersi mnie nie bola, nie mam zadnych objawow, a z Zuzia jak bylam w ciazy to piersi mialam jak balony w odrazu mi chyba z 3 rozmiary urosly i byly takie pelne .... Jutro podejme decyzje, czy bede testowala jednak... A jak nie bede czekala po poniedzialku lub wtorku wtedy kiedy powinnam dostac planowo @

Pam dasze rade to nie jest wcale takie stresujace... Ja milo wspominam pierwsze spotkanie z tesciami, tylko musialam z gory okreslic, ze mam wyszczekana buzie i ze mna sie nie zadziera :D Do tej pory jak cos powiem to tescie ze mna sie zgadzaja :D Nawet ostatnio decydowalam do jakiego gimnazjum maja zapisac moja najmlodsza szwagierke :)

Czekam kochana na twoje dwie kreseczki :) Ja bym nie wytrzymała. Zresztą w tej" ciąży" zrobiłam 6 testów. Przed terminem nie wychodziły.PO balde jak cień,cienia, dopiero dzisiaj ( 38 dc) pokazały się w miare wyraźne :)
Dzień dobry :-) Chciałam się przywitać :) Wczoraj zrobiłam test i wygląda na to, że jestem w ciąży :tak:W piątek idę do lekarza - nie wiem, czy nie za wcześnie, ale akurat był wolny termin :) Moje cykle są krótkie i jestem już tydzień po terminie @ Miałam plaienie w terminie @ i myslałam, że małpa się rozkręca, ale jednak nie. Cieszę się ogromnie, bo długo się staraliśmy i mam nadzieję, że w końcu się udało.
A i najważniejsze... mam już synka - 5cio letniego :happy:

Witaj wsród nasmajóweczko :) Spokojnej ciąży :)

Witam was wszystkie :),
chcę się umówić do gin. tak żeby był to już 6-7 tydz. jak myślićie?

Beta z 03-09-2012 92,35

Witamy, witamy :) I życzymy szczęśliwych 9 miesięcy. Termin wizyty ok. Śmiało możesz iść.

Cześć świeżutkie Mamy! Mam nadzieję, że do nas dołączycie :)

Wieści z Citrustanu:

Wróciłam od Dowcipnego. Pochwaliłam się, że będę mieć Dzidziulka, więc mnie wziął na fotel, wymacał, ponaciskał, macica rozpulchniona - jest okej. Zalecił mi już noszenie pończoch kompresyjnych, żebym się nie dorobiła większych ilości żylaków lub innych problemów typu zakrzepica, dostałam skierowanie na glukozę, morfologię, TSH, mocz, P/C anty-HCV, WR-VDRL (cokolwiek to jest, zaraz zapytam Gugla), CMV i Toxo. Następną wizytę mam 24 września i wtedy będziemy już chyba oglądać tego mojego Dzidziula :-)

Termin porodu - 16/17 maja.

Super ,że wsio ok. A litanie badań masz niezłą :) To masz póżniej termin ode mnie. KUrde zdała by sie ta lista majówek.
Witajcie kochane. :-) Tyle tego piszecie,że już nie nadążam.:-D
noelle ty zawsze potrafisz pocieszyć ;-)
pam ehhh takie spotkania są bardzo stresujące, coś o tym wiem...Ale dasz radę.:-)
mamolinka ja mam jutro sądny dzień,xobaczymy czy @ przylezie,jak nie,to czekam do soboty i testuję.:-) Mam bóle podbrzusza dzisiaj,ale nie nakręcam się ani na ciążę,ani na @,zobaczymy.
Poza tym chyba sobie utnę drzemkę. :-)

Śpioszek. :) Rób ten test. Ja zrobiła tyle a szkoda mi nie było i nie jest. Tym bardziej że znalazłam w aptece płytkowe po 7 zł :)

Zapominajka, no super, tylko że te cholerne suwaczki mają chyba ustawiony odgórnie cykl 28-dniowy i stąd u mnie 4 tydzień i 3. dzień, a faktycznie jestem prawe w 5 tygodniu :)

Nie nie cytrynka. To się interpretuje tak że jak ciąz ma 4tyg i 3 dni to znaczy że jesteś w piatym tygodniu. To tak jak z wiekiem człowieka. Skończyłam 30 lat (np mam 30 i miesiąc) czyli leci mi już 31 rok. No jakoś tak to wygląda
:-D

Ja się już witam po pracy :)

jestem tak zmęczona że padam ... uciekam zrobić sobie relaksującą kąpiel w ciszy i spokoju puki młody z mężem jeżdżą na rowerze :sorry:

Cytrus tak jak Emalia mowi sowaczki pokazuja pelne skonczone tygodnie i dni
Noelle u mnie te zawroty to tez niestety spowodowane nicka hemoglobina i cisnieniem, miesiac temu hemoglobina plasowala sie u mnie na poziomie 10 :((

Wczoraj z sukcesem polozylam moje dziecie spac bez cycka. Wyglada na to, ze uda nam sie zakonczyc karmienie bezbolesnie :)). Ciekawa jestem jak to dzisiaj pojdzie.

reklama
hej hej!!!
Dziewczyny ja mam cos na opak:szok: Podobno kobiety w ciazy maja zmienne nastroje;D u mnie jest tak z kondycja fizyczna:eek: W jednej chwili jeste tak padnieta ze nie mam sily oczu otworzyc i moglbym tak pasc i zasnac nawet na srodku centrum handlowego:sorry: Za to za chwil pare energia mnie rozpiera taka,ze silą sie powstrzymuje by nie poprzestawiac mebli w domu lub nie pognac na silownie:zawstydzona/y: W zwiazku powyzszym zaliczone dwie godzinne drzemki, i dwa spacery :) placek na sliwkach zrobiony,obiad na dwa dni rowniez:D

Czuje sie jakbym miala rozszczep osobowości:szok:

Do góry