reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

feelis- wspolczuje teatrzyku mamy, nie znosze "zalatwiania" zwolnien a juz za plecami to wogole, z jednej strony staram sie zrozumiec troske ale ta w tej sytuacji zdecydowanie jest przesadzona, musisz wyznaczyc wyrazne granice co mozna a co nie kiedys bedzie musial zrozumiec, ja tak zrobilam ;) mialam podobny problem

reklama
Oj mnie też głowa boli i to okropnie. Jestem tym już zmęczona.

Feelis mamę masz agentkę. Dobrze, że umiała przeprosić! Choć nie powiem z tym tekstem o kochaniu dziecka to przesadziła z lekka.

Biedroneczko ja nie mam nic przeciwko pomysłom.
A z tym katarkiem to ja się zawsze bałam tego odkurzacza i używałam fridy.

A mnie coraz bardziej męczy kaszel... Muszę sobie coś zaaplikować bo kiepsko to widzę.

Nanu za jutrzejsza wizytę &&&&&. Napisz nam zaraz relację!

Zapominajka tez balam sie tego odkurzacza, dopiero jak mi laryngolog wytlumaczyla ze to jest lepsze od fridy dlatego ze przy duzym katarze usuwa wydzieline szybciej i latwiej niz Frida i mniej meczy sie dziecko, no i siebie, ja myslalam ze pluca wyciagne ciagajac te gluty i jakos przestalo byc to dla mnie higieniczne jak zobaczylam ze ta wydzielina podchodzi pod filtr i ja wdycham pewnie przechodzace przez nie w powietrzu bakterie i wirusy (a fuj), teraz zauwazylam roznice, ale potrzeba bylo do tego mega kataru malej,przy normalnym Frida zawsze mi wystarczala

A na kaszel mi internista polecil syrop Stodal, homeopatyczny i mozna go stosowac w ciazy

citrus ja bym sie wstrzymala dadza ci skuerowanie zapytasz co i jak a ze skierowaniem za nic nie bedziesz musiala placic... Wiem ze to nie majatek ale lepiej za darmo niz placic za cos za co nie musisz.

A tak poza tym to milego wieczoru zycze dziewczyny, ja jak zwykle spedze go samotnie :( maz ma tylko 3 zmiany a w dzien odsypia wiec widzimy sie praktycznie tylko na weekendach. Mowie wam ze taki tryb pracy jest przewalony....

A wasi faceci jak pracuja, ktore zmiany maja?

Ostatnia edycja:
Ja dzisiaj nastalam sie w warsztacie - wymienialam opony na zimowe. Wrocilam zla i zmeczona.

Jutro mam usg. Trzymam kciuki za wszystkie wizytujace jutro :) Poprosze tez o kciuki dla mnie ;)

EKLERKAA
współczuję takiego "mijania się" :/
Mój S ma dość elastyczny czas pracy, jest architektem. Nie ma problemu jak trzeba coś załatwić itp.
widujemy się rano (wstaje o świcie by mi potowarzyszyć przy kawie o 6 rano:p) a potem od ok 17-18, tak więc nie jest źle...
nie zazdroszczę Ci, ale wiem,że życie czasem dyktuje trudne sytuacje... cóż, pewnie kwestia przestawienia sięi jakoś dajesz radę....

Eklerkaa ja raczej się z moim mijam, mimo że jestem już na L4. Od pon do końca listopada będzie pracował od 8 do 22, bo jakieś szkolenie ma, ( we własnym zakresie wiec i tak pracować musi), także żaden pożytek z szanownego męża :)

nanulika - moj jak rano przychodzi o 8 to ja czasem jeszcze spie z synem w drugim pokoju. Ale nie raz budzi sie syn kolo 7 wiec jak przychodzi maz to posiedzi z nami z 2 godziny a potem godzine przed praca wstaje wypije kawe, zje obiad i tak codziennie weekendy naszczescie sa nasze :))))

Wiikki zadne godziny pracy nie sa fajne. Twoj pewnie jak przyjdzie to bedzie zmeczony zje wykapie sie i pojdzie spac tez przewaline bedziesz miala caly dzien sama.

PolaTola trzymam kciuki! bedzie dobrze i pewnie tez Cie podniecenie ogarnie hehe :))))

Zapominajka u mnie bol glowy to codziennosc z samego rana i to takie silne jak by zatokowe...

biedroneczka - o kurde jeszcze ja zapomnialam... Zaraz podesle bo siedzie na komorkowej wersji babyboom a tam nie da sie wysylac prv. Zaraz wejde na kompa i Ci wysle :)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny !!!! albo mi sie zdawało albo czułam dziś maleństwo / leżałam sobe na boku i poczułam kurcze hmmm ciężko to określić co to było ale czy mogłam coś poczuć ??? czy sobie już wymyślam?? :-):-)

reklama
Dziewczyny !!!! albo mi sie zdawało albo czułam dziś maleństwo / leżałam sobe na boku i poczułam kurcze hmmm ciężko to określić co to było ale czy mogłam coś poczuć ??? czy sobie już wymyślam?? :-):-)
wszystko mozliwe to uczucie jest bardzo delikatne jak musciecie skrzydelkami motylka. Jesli tego uczucia nie czulas nigdy wczesniej to bardzo mozliwe ze to toooooooo :)) super zazdroszcze. Ja tez sie w koncu doczekam, jak pisalam wczesniej w pierwszej ciazy w 16 tyg czulam ruchy. Tego nie da sie pomylic :))

agara - teraz zauwazylan ze jestes dopiero w 11 tyg wydaje mi sie ze to zbyt wczesnie bys czula ruchy.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry