reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2013 :):)

Dzisiaj w nocy moja macica podniosla sie do gory, znajduje sie teraz tuz pod pepkiem.. Mialam lekkie chwilowe skurcze i boli mnie podbrzusze ale juz przestaje. Tez macie tak? jutro zaczynam 15 tydz.

Zapominajka - nic nie robie, zajmuje sie czym innym by nie myslec o glowie np. myje naczynia, teraz boli mnie glowa to leze

Ostatnia edycja:
reklama
eklerka ja mam macice dokladnie 5 palcow ponizej pępka. Ale praktycznie w ciagu dwoch dni mi tak wyskoczyla. tylko mnie nie pobolewa podbrzusze ani skurczy nie mam. Raczej ciagnięcia i klucia.

Zapominajka, to był żarcior :) Skończyłam właśnie "Pięćdziesiąt twarzy Greya" :dry: Słabiznaaaaaaaaaaa.

Ej, a ja nie wiem, w którym miejscu mam teraz macicę :-D:crazy:

eklerka ja mam macice dokladnie 5 palcow ponizej pępka. Ale praktycznie w ciagu dwoch dni mi tak wyskoczyla. tylko mnie nie pobolewa podbrzusze ani skurczy nie mam. Raczej ciagnięcia i klucia.
a ja mam 2 palce pod pepkiem takze wysoko. Ja to czulam jak sie podnosilo cala noc praktycznie nie spalam! tez takie ciagniecie czulam.. I taka napieta, napapowana macica przez cala noc ehh dziwne uczucie.. Z michasiem w ciazy mialam to samo ze czulam jak mi sie podniosla i tez byla napapowana jak balonik ale chyba nie bolalo.

agara...ja też miałam takie wrażenie wczoraj, a ze jestem zaprawiona we wszelkiego rodzaju wzdęciach, jeżdżeniu po jelitach i innych jelitowych doległosciach to wiem, ze to było coś innego, takie chwilowe gilgotanie, bardzo delikatne i przyjemne, ogólnie super uczucie

co do amolu to właśnie wczoraj lekarz powiedział mojemu m (który upierał sie, zebym używała amol jak boli mnie głowa, a ja nie chciałam), że już lepszy jest paracetamol niż amol mimo, że to to samo, ale amol zawiera alkohol

co do zmian męża...wychodzi o 9:30 wraca o 21 i tyle mam zniego pożytku:-(

poza tym dzisiaj mają debatować w sprawie rocznych urlopów, tyle, że mają wejść od połowy 2013 więc mam nadzieję, że jakoś nas pod to podciągną

jeżeli się uda to tylko będę musiała się martwić o opiekę nad dzieckiem przez 2-3mies, a później teściowa idzie na emeryturę

słyszałyscie coś o kobietach które już będą na urlopie??

Flądra do tej pory było tak, że wszelkie zmiany w urlopach macierzyńskich obejmowały również te kobiety, które były w trakcie takich urlopów.
Poczekamy zobaczymy.
Ja się nie nastawiam na jakieś rewelacje, bo już zmienili drugie 6-miesięcy z płatnego 80% na 60%

z tego co ja zrozumialam to jak zadeklaruje cały rok to płacą 80%, a jak najpierw pół roku a później resztę to płacą 100% a później 60%...no ale chyba będą tak obcinać po trochu, zobaczymy

dla mnie to i tak płacalne, odejdzie 240zł mies za benzyne i ewentualny żłobek

reklama
Cześć dziewczynki :-)

Przełożyli mi wizytę u genetyka z 21.11. na jutro, bo przyszły już wyniki badań prenatalnych.... Trzymajcie kciuki, bo nie ukrywam, że strasznie się stresuję :sorry2:

Do góry