reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Leskowa deszczowo?? U nas wlasnie pada grad??
Ja tak idealne relacje z teściową osiągnę jak się wyprowadze. Kurde bedzie ciężko, na pewno, bez babć, ale i tak z tego powodu nie zmienilabym decyzji.

reklama
Ewcia - ja kupiłam na allegro są z podwójnymi rzepami i wyższym zapietkiem , na stronie bartka tez były ,ale widziałam teraz ,że już nie ma w ofercie ,za to na allegro jest duży wybór a po za tym to tylko papucie a nie buty do biegania :) nie mam zamiaru wydawać tyle kasy co na te pierwsze mamy je z 1,5 miesiąca a już są prawie za małe .

Temat TEŚĆIOWEJ to temat rzeka ,moja teściowa jest przysłowiową teściowa niestety :no:,ona zawsze chce być "Królową " która jest alfa i omega we wszystkich tematach .
Ja niestety muszę ja często widywać i będę jeszcze częściej bo za nie długo będziemy musieli u niej zamieszkać :no: .

Aha. Ja tez nie zamierzam. 50 zeta to najwyższa kwota. Nasze pierwsze tez juz za małe. Teraz zakladam mu sportowe bo kuzynach. Te z kolei ciut za duże. Ale lazi. Te sa niestety tez plytkie bo to takie typowe najki niezdzierajki. Papuc nie papuc ale 8 h w zlobie będzie w nich lazil i bawil sie. Raczej takich na dwor to teraz za bardzo nie wykorzystam.

To jednak decyzja o przekoczowaniu u tesciowej? Interes juz nabiera kształtów?

Moja teściowa to znowu typ ofiary. Synkowie ją zostawili, zła synowa najpierw zabrała jej synka, a teraz utrudnia kontakty z wnukiem. Ale wszystko było ok do momentu aż urodził się Filip. Nigdy nie narzekałam, nawet śmiałam się z dowcipów o teściowych, że to jakaś ściema, to teraz mam.

No tak jak mały ma 8 h być w bucikach to na pewno jakieś miękkie i leciutkie muszą być najlepiej z skórzana wkładka aby nóżka się nie pociła .
Z tym interesem to ciągle coś się załatwia w dalszym ciągu działamy ,my już jedna działalność mamy na m a teraz chcemy na mnie otworzyć ,niestety u nas procedury administracyjne trwają wieczność (chodzi mi o dotacje ciągle czekam i to psuje mi szyki )

Mieszkanie u teściów niestety nie uniknione ,jeśli chcemy mieć swój dom ,nie dalibyśmy rady finansowo koszty życia nas zabijają .

No i Filipo śpi;)
Byliśmy u teściów;) Teraz pewnie mi zdrowo d.. obrabiają;) Zabroniliśmy uciekania od nas z dzieckiem, siedzenia z nim w salonie, gdzie wszędzie kryształy na regale, no i piesek out na górę. Ale oni upilnują, no to usłyszeli, że przecież ostatnio też mieli upilnować.
Do tego jak zwykle teściowa z zabawką wyskoczyła, to zwróciłam uwagę, że za trochę, jak Fi przyjedzie i nie będzie zabawki, to babcia też będzie be. I to samo z taszczeniem na rękach i podrzucaniem, niedługo Filip będzie ważył jeszcze więcej, a babcia drobniutka i siły już nie będzie miała. A Filipek będzie chciał na rączki, bo przecież zawsze był przez babcie noszony. Nie dotarło, jej problem.

Evi, z tą działalnością właśnie tak jest, masa formalności, ale jak już się wsiąknie, to wszystko wydaje się łatwiejsze. My już czwarty rok jesteśmy na swoim i za nic w świecie nie zamieniłabym tego na etat. Także powodzenia!!!

Kurcze, coś mnie odrzuca od zakupów, a Filip mi powyrastał z ubrań. Tyle koszulek z krótkim rękawem trafi do pudła i będzie oczekiwać na nowego właściciela.

Nie wiecie przypadkiem, gdzie teraz jest jakaś promocja na pudła pampersów, bo mi się kończą, a od razu bym jakiś zapas zrobiła.

My również wróciliśmy z od teściów ,były urodziny Milenki chrzestnego ,chwile posiedzieliśmy ,teściowa oczywiście chciała pokazać jak to super babcia nosiła mała i wszystko jej dawała a ja musiałam latać i zabierać bo tu paluszek,tu ciasteczko i tak dalej ja mówie nie a ona dalej daje normalnie szlak mnie trafia ,pewnie mała po tych ekscesach i harmiderze nie będzie spała .
My jedna działalność prowadzimy od 2 lat ,teraz chcemy otworzyć jeszcze jedna na mnie ,ja też nie wyobrażam sobie pracy na etacie ,Filipia samo otworzenie działalności to 3 dni tylko ja staram się o dofinansowanie z funduszu unijnych więc dlatego tyle korowodu z papierami .

Tez bym chciala cos swojego ale nie mam jyz pomyslu, co cos wymyske to ktos mnie ubiega i za tydxien jedt..conajmniej jakbym mials podsluch w domu..

Dobrze ze moi tesciowie 250 km od nas...choc i moi rodzice potrafia odemnie oberwac....

no a moją historie z tesciowa znacie :) (choc teraz mam calkowity spokoj)

Dzis cieply dzionek, wiec wybylismy na spacer....nie lubie spacerow z moim P. Wiecznie cos nie pasuje, a to za dlugo, to za krotko, to za daleko, to cos tam.....zdecydowanie wole sama z dzieciakami (nikt mi nie truje nad uchem)....

reklama
Niedzielne dzien dobry.

Noc kijowa. Cos ostatnio mu dokucza a przez to on mnie. Mimo wczorajszego poznego spaceru na piechote i zero tv budził się moze co 2 godz i o 6 juz zrywka. Dobrze ze chociaż z naszej trójki tatuś nie ma zadnych skrupułów żeby się wyspać :/
Szkoda gadać.
Dajcie kawę.

Do góry