reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2013 :):)

Filip obudził się radosny jak skowronek i udało się dotrzeć na basen. Gil niewielki, ale pierwszy raz, to dziecku dokucza. Na tę noc muszę się za opatrzeć w akcesoria do walki, bo dziś miałam tylko wodę morską i, o zgrozo, gruszkę ;)

reklama
Elajar nie poddawaj się tylko tego mogę Ci życzyć, babcia weszła z Tobą w nieformalną wojnę i będzie Ci robić takie numery, wytrwałości, siły i faktycznie dzieci rosną za chwilę beda chodzić i wtedy spokojnie z bliżniakami zejdziesz po schodach , to juz niedługo

My chorzy , ja i dzieci , jest strasznie.
Pytanie do farmaceutek mozna pic teraflu zatoki - jak sie cyckuje dwa razy dziennie, albo fervex, albo co??

Hm... nie za bardzo. Po pierwsze te srodki nie leczą tylko niweluja objawy, glownie katar. Po drugie wlasnie te subst. które obkurczaja śluzówki działaja na inne układy również, np. serce lub oun. i przchodza do mleka. Ja bym dala sobie spokój. Lepiej wziąć krople do nosa działają miejscowo i niewielka ilosc przedostanie sie dalej, a w razie bólu i temp. paracetamol

Idziemy po katarek... glut zielony... o dziwo dziec bryka jsk zawsze

Ormianka thanks :)
Wziełam apap, choć na mój zakatarzony nos mi nie pomoże , moje dzieci kochana mimo że kaszlące, smarkające mają full energii, jedynie nocą płacz nie do opanowania, dziś na przykład po godzinie wycia właczyłam radio i tańczyłam z małym, o dziwo pomogło, czopka mu włożyłam i po tym spokojniej spał, dlaczego te czopki wychodzą - 5 razy mu go wciskałam

Elajar widziałaś to ;

Jak zrobić bukiet z dziecięcych ubranek? - Sexymamy.pl

-Wczoraj dowiedziałam sie również, że moja córka nie dostała sie do przedszkola , z moich planów na poszukiwanie pracy chyba więc nici. Pierwszeństwo mieli niepełnosprawni, wielodzietni i bezrobotni. Szkoda ,że Państwo nie wspiera także normalnych ludzi i brakuje miejsca w przedszkolach, przecież kiedys to było nie do pomyślenia. Głównie to jest mi przykro z jej powodu, ona tak chciała iść do dzieci w przedszkolu

Ostatnia edycja:
Wiolonczela szkoda, ze nie wyszlo z przedszkolem :( moze jakies inne znajdziesz?
U nas tez katar i zeby. Mala ma podly nastroj. Nosze ja wlasnie na plecach w nosidelku, bo tylko to ja uspokaja.
Olivka zaczela sie cieszyc na widok taty :) i plakac gdy wychodzi :( dzis byl tylko godzinke. Poprosilam go, zeby w poniedzialek tak sobie wszystko zaplanowal, zeby mogl z nia spedzic wiecej czasu. Widze ze ma radosc z tej wiezi, ktora zaczyna sie miedzy nimi tworzyc :) a ja mam zawsze chwilke dla siebie.

hej laski, ja dzis jaśka pod pache i na zakupy, ojciec spał po nocy więc polataliśmy po sklepach i jestem 300zł lżejsza a nic ciekawego nie kupiłam, praktycznie sama spożywka i skarpetki dla mnie i A. bo już nam się poniszczyły...
pieniądze idą jak woda... robicie coś ciekawego na swieta, ja tylko sałatkę, babkę, sernik i tyle, oprocz tego zrobie jajka faszerowane a na drugi dzien schab pieczony do ziemniaczków.. no i obowiązkowo biala kiełbaska i dobra wędlinka, tym roku nie piekę karkówek i innych bo nikit tego nie zjada pozniej, najwyzej pasztet zrobie, a dla mnie faszerowaną pierś z indyka

Wiolonczelka racja miksow nie pij jak cyckujesz. Lepiej krople do nosa przyniosą trochę ulgi.

Kurka dziolchy tylko mi nie zarazcie Leona. Zielonych gili u nas jeszcze nie było ale dopiero przepedzilismy potop jednego. Niby nadal ma smary ale te sa od zęba, nawet nie odciagam bo robi sie tego więcej, a w oddychanij nie przeszkadza.

Wiolonczela przykro z powodu przedszkola. Tez moim zdaniem nie najlepsza selekcja. Oczywiście trzeba pomagać ale każdemu. Równe szanse. Chociaż o zywista wydaje sie preferencja dla wielodzietnych czy samotnych rodziców. W ogole nie rozumiem pierwszeństwa dla bezrobotnych? Skoro nie chodzi do pracy to chyba siedzi w domu, nie? A problem z kim zostawic dziecko mają raczej Ci co pracują.

Ja zaczynam od tego tygodnia akcja przeprowadzka. Sprawa przetrawiona, przestala być parzaco gorąca, trzeba rozpocząć rozpoznanie i planowanie. Też się boje porażki.

Wiesz co w sumie bezrobotni tez muszą mieć dziecko w przedszkolu żeby pójść do pracy, a nawet jej szukac.
Najbardziej dobijające jest to , że kilka lat temu masowo zwalniano przedszkolanki i zamykano przedszkola a teraz jest sajgon , dzieci musza siedziec w domu a ich rodzice rezygnowac z pracy ( fajnie, jeżeli kogos stac na nianie ,przedszkole prywatne za 800 to tez kupa kasy)
Dzięki za rady , wczoraj wieczorem wprawdzie wypiłam fervex, bo gdzies sie doszukałam ,że wolno. ale nie karmiłam potem z 15 godzin.

Co do Swiat ja narazie na nic sił nie mam, w domu bajzel, chęci do gotowania żadnych, nawet na swoje urodziny w tym roku nic nie zrobiłam, ale pewnie coś upiekę, krajanke marcepanową , brownies z orzeszkami w karmelu,
sernik, ciasto marchewkowe, z mięs -może rolady zrobię z fileta nadziewane, śniadanie pierwsze jemy u teściowej wiec ona cos tam przyszykuje, może pieczoną kiełbasę doniosę od siebie

Ostatnia edycja:
reklama
A nie wiem. Zobaczę jak bedzie z mieszkaniami i zlobem. Sosnowiec Mysłowice może obrzeza Katowic? Nie wiem. Z mieszkaniem dobrze by było poczekac az studenciaki sie wyniosą.
Ja jak do tej pory roboty szukalam tylko przez net wiec moze nie wiem jak to jest ale wyobrazam sobie że to nie jest codzienne wychodzenie z domu na 8 godzin. Tylko gdzieś kiedyś na rozmowę, konkretna godzina itp.
Ale masz rację. Problem jest w systemie.
Ja jakoś o swietach zapomnialam. ;) dzisiaj dopiero mini palmę kupiłam bo to juz ostatni dzwonek. My obiad niedzielny u mojej mamy, na sniadanie liczę na teściową ale jakoś sie nie wychyla...moze ona liczy na mnie hahaha ;)

Do góry