reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2013 :):)

Aha. No to faktycznie. Głupio byłoby wiedzieć. Chociaż z drugiej strony to po pierwsze można jakos przeciwdziałać...nie mowie od razu ppdwojna mastektomia ale wiesz...częste badania, zdrowy tryb zycia itp, mozna zaplanować życie typu potomstwo, budowa domu itp itd...nie wiem, sama nie wiem czy chciałabym wiedzieć, to chyba odwieczny dylemat. Nie namawiam, to musi być Twoja (wasza) decyzja. To ważna sprawa. Hmm ważna i poważna.

reklama
hej

Filipia-ważna decyzja, ale warto przemyslec, zeby ew. tak jak ewcia pisala cos przeciwdzialac...

A ja jestem dumna...z siebie i z dzieciakow. Dzis bylismy sami na spacerze. Dalam rade zejsc z 4 pietra sama z dzieciakami. Bylismy az 3 godz, bo dzieciaki pozasypialy, Ania wyszala sie na placach zabaw (różnych)...a teraz wszystkie (cala 3) popadaly i spia.

Czekam na brata z rodzinka, bo ma wstawic wreszcie nam bramke do kuchni...

Jutro moj P. pogada ze swoja mama, a potem chyba przyjdzie kolej na mnie, bo trzeba ustalic jakis kompromis, bo glupio tak sie obrazac calkiem...

Ale udowodnilam sobie, ze dam rade....wprawdzie teraz czuje ciężar tych maluchow w kregoslupie i spocilam sie jak mysz, ale sie ciesze :)

Elajar, brawo!!!!

Powiem wam dziewczyny, że i mój mąż uważa, że chyba dobrze zrobić takie badanie. Jakby jednak, to wtedy częstsze badania, zero papierosów, zero antykoncepcji hormonalnej, zawsze można zmniejszać ryzyko. A teraz czekam na wyniki cytologii i też mam pietra.

Moje dziecko mi zrobiło niespodziankę;) Uciekło mi z upaćkaną pupcią, potem się zsikało na podłogę, kocyk, bodziak i skarpetki;)

Wsadziłam malucha do kojca a 3n stoi , albo chodzi z jednej strony na drugą, nie wokœł barierek!
I tak sobie gada już chyba z 20 minut, a tu czas drzemki...

Byliśmy w Deich i kupiłam tenisówki za kostkę Młodemu, jakby z granatowego dżinsu. Rozmiar 23 bo 22 ciężko wchodziły... dowiedxiałam się że na ich stronie można zamówić, darmowa dostawa a jakby co to oddać bez tłumaczenia do dowolnego sklepu. Czad :-) Niestety synek jak większość facetów nie znosi zakupów, co to był za wrzask irytacji.....jak mama chciaŁa założyć mu bucika....

Sukces po 4 nocy. Zasnął o 20.30 a obudził się o 5.15. Smoczek i zasnął dalej, do 6.45. Wtedy już był płacz i karmienie!!!!!!!!!!! Nie poznaję synka.

Eljar biję brawo, słyszysz? Jak Ty dałaś radę? Naraz dwoje znosiłaś?

Kurcze jakoś późno mi się uaktualnia forum w tele... dopiero teraz czytam posty z rana.

Filipia ja bym zrobiła... chyba bardziej dla Fifiego niż dla siebie...

My dzisiaj mieliśmy jedna drzemkę, ale pogoda taka super że nie chciałam go na siłę usypiac na spacerze, a teraz juz za późno.

Elajar przyłączam sie do braw... ja mam jedno piętro i z jednym dzieckiem się zmacham... no i kciuki trzymam za rozmowę, nie to bedzie kres Waszych sporów:)

Feelis oby wiecej takich nocek:)

No wkurzylam się. Nici z mojego aero. Nie dość ze m. nie miał w pracy roboty więc odebrał sobie wolne godziny to jeszcze postanowił że ten czas może cudownie spożytkować na wymianę oleju w ojca samochodzie. Oczywiście poinformował mnie o tym o 16 kiedy ja juz obiad w garach i dresik przygotowany. I jeszcze zdziwony ze dziecka do tesciowej nie chce przywieźć. A ja na spacer w południe bym poszła, ale wieczorami nie będę charczacego dziecka wozić do mieszkania gdzie stężenie związków z dymu papierosowego przekracza poziom spalin na Krakowskim Przedmieściu. Wrrr, buuu.

Oo...matko...ale produkujecie...
Jakoś ostatnio nie mam w dzień czasu zajrzeć...
Filipa ja chyba bym wolała wiedzieć co by móc się ustosunkować....
Elajar!! brawo!!! :happy2:
Ewcia...patelnią go!!!!

A ja byłam w miescie sąsiednim..myślałam że może coś w Jysku kupie...i że maszyne do szycia odbiore z serwisu...a tu serwis zamknięty i w Jysku nic ciekawego nie wynalazłam...więc wycieczka na darmo..tfu tfu...nie na darmo kupiłam w komisie dziecięcym traktorek dumel tylko safari za bagatela 20 złociszy Jasiek wniebowzięty!

A przy okazji zamówiłam sobie dzbanek z filtrem Dafi bo normalnie ten kamień mnie rozwala...a i woda bedzie smaczniejsza i nie bede musiała kupować źrodlanej dla młodego tylko przefiltrowana z kranu będzie... i kawa będzie lepsza i herbatka...same plusy...

Ja wróciłam ze spaceru rodzinnego;) I nic nie kupiłam mimo bazarku i Rossemanna na mojej głowie;) Ale za to umówiłam się do fryzjera na wtorek;) Mam nadzieję, że nic M. nie wypadnie, bo rzeczywiście go patelnią potraktuje.

I chyba się zdecyduje na to badanie. Normalnie krew pobierają i tyle, a chyba lepiej wiedzieć na czym się stoi.

reklama
Camel proszę Cię - ja już obudzona w nocy recytuje "krowa ma dziś ważną sprawę, cały dzień przeżuwa trawę. .." :) No ale 2 dychy. No szkoda nie wziąć :)
A co do filtra u nas tez idzie wszystko przez dzbanek bo kamien jest niemiłosierny. Oszczędność na czajnikach bo normalnie pewnie juz bym trzeci kupowała. Mlodemu jednak ciagle daje butelkowa ale tez juz myslalam czy nie ograniczyć sie do brity.

Filipia - sluszna decyzja i o fryzjerze i o badaniu :)

Ostatnia edycja:
Do góry