reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2013 :):)

Hej, co tam dzis u was?
Mlody wczoraj fikal koziołki u nas na lozku do 22.30 poten poszlam go uspic...spal do ok 7 i o 8 znowu poszedl spac...
Jak wstanie jedziemy na zakupy bo lodowka swieci pustkami a i mm brak.. Nie wiem co mlodemu na sniadanie zrobic..macie jakis pomysl?

reklama
A na wypoczynkowym mogą zwolnić?

Ja nadal nie szczepię, do tej pory raz miał 3 dniowy katarek

Ewa odowiedzoałam Ci na pw wysłałam ale nie mam w folderze wysłane więc chyba nie poszło...
Odpowiem potem na forum.

Fifi brawo za wyjście bez problemów

Chyba Wam nie pisałam ale Dżunior od ponad tygodnia robi samodzielne kroki po pokoju! Czasem nawet 10!

U nas flegma :) Ale postęp taki ze Młody spał dzis w naszym lozku znaczy katar juz nie taki dokuczliwy. Spał do 7 i przytulal sie do podusi ze nawet niekoniecznie chcial wstawac ale brat mnie obudzil. Przywiózł gondole bo maja przyjsc ogladacze do klamota. Oczywiscie gondole bo juz o folii i moskitierze nie powiedzialam. Bylam przekonana ze sa w pudle wiec nie wspominalam. A nie ma...glupio bo w ogloszeniu napisalam. I jakoś w ogole nie rejestruje gdzie to mogło być wpierniczone :/ ech. Czuję ze to nie bedzie deal mojego zycia ;)
My ciagle jemy dzieciowo. To znaczy butle. Potem cos z owocem. Kasza platko owsiane albo jakas drozdzowa bula wiec nie poradze bo nie wstrzele sie w upodobania jaskowego podniebienia.

U mnie tez pusto w lodowce. Ale na zakupy sie nie wybieram. Dziś post. Ale przypomniałas mi o mm. Zakupilismy ilosc hurtowa "2" myslalam ze starczy do roczku ale widze ze ze dwie puchy trza bedzie kupic w detalu :)

Moj dziec wczoraj tez pomykal od lozeczka do mnie na dsoch nogach i teraz tak mu sie spodobalo ze tez chce tak chodzic, wiec suwa sie na dwoch...ale kolanach :)

No wlasnie nie wiem czy moga na wypoczynkowym zwolnic. Na poczatku kwietnia, to bedzie 2 miechy do konca umowy zadzwonie i się dowiem.

Doszło doszło ;)

Aha jeszcze jedno doświadczenie. Wczoraj kupujac katarka nie moglam odmowic sobie kupna kolejnego niekapka. 360 ale z Aventu. Dziala inaczej niz lovi bo z tamtego trzeba jakby wysysac płyn. W tym wieczko dziala jak uszczelnienie. Jak dziecko ustami lub noskiem nacisnie to sie otwiera uszczelka i wtedy leci normalnie jak ze szklanki. Niestety przez to tez duzo bardziej chlapie bo mozna to wcisnąć przypadkowo albo jak wredota rzuca kubkiem. Tak tylko wam wspominam, dziele sie zdobyta wiedza ;) moze dla tych szklankowych dzieci to bedzie rozwiązanie.

Ostatnia edycja:
Dziendoberson

Co taka cisza? Ładna pogoda to pewnie wszyscy na spacerkach;)

Ja dzisiaj mialam przygodę. Laze sobie w bieliźnie po domu i zbieram się do kapania, ale najpierw posciele łóżko, to ogarne ciuchy do szafy... wiecie jak to jest. Wchodzę do lazienki, a moj kot jakis dziwny, z podkulonym ogonem. Mysle sobie, cos zbroila... pewnie klaczek u Wojtka w łóżeczku:/ ale ona jakos dziwnie na okno patrzy. To i ja patrzę... a tam jakis koles na linie wisi i mi sie przydlada!!! Zamurowalo mnie... mieszkam na 9 piętrze!!! No to myk do lazienki i chociaż sie recznikiem owinelam... bo ciuchy w sypialni w szafie:/ Ale wstyd... remontuja nam tynki, ale kto by czytal ogloszenia...dzieki Bogu juz zjechał kilka pięter i moge Wojtka położyć bez krempacji...

Milego dzionka życzę:)

No ladnie. 13 prawie a on pierwsza drzemka. Chyba nasz dzien sie kwalifikuje do modyfikacji. Chcialam z nim wyjsc ale jak mu daje o tej porze mleko to zasypia na butli...
A miche kaszy wypierdzielil mi na fotelik podloge ścianę i wszedzie gdzie bryzg dolecial.

Ormianka a co Ci miał gosciu przeszkadzac ;)

No właśnie, co za cisza?

A ja już nie wiem co z tym moim dzieckiem robić. Wczoraj koło 18 mi w samochodzie przysnął, to szalał do 21.30, a spał i tak do 6. Dwie drzemki nie wchodzą w grę, ale dziś mi właśnie się obudził z tej niby jednej drzemki. I jak ja mam go przetrzymać do 20?

Pogoda się robi ładna na weekend, chyba się po obiadku na bazarek po warzywka wytoczę;) Może by tak chlodniczek wiosenny z izraelskimi ziemniaczkami jutro zrobić;)

Łoooo a co to są izraelskie ziemniaczki??

Klamot sprzedany. Mili mlodzi ludzie. Kobieta majówka 2014 :) więc tym bardziej na sercu mi miło :)

Ten się juz obudził ale próbuje go dospać bo tez przewiduje ze jedna drzemka bedzie a CHCE dziś na aero, wiec zeby tatkowi nie marudał.

I ja wyjdę jak się zbudzi. Lekarka mowila ze jak pogoda to na spacer mozna iść. A ona to sprawdzi bo jest z tego osiedla, często ją mijam na spacerach.

Ewcia, młode ziemniaczki z Izraela;) Śmieję się, bo mój teść zawsze mówi, że żydowskie ziemniaczki;)

Kurcze, lekarz mi wczoraj zalecił zrobić badanie na mutację genu brca1, w sumie ma rację, ale się troszkę boję, bo jak wyjdzie, że jednak, to co wtedy?? Jak myślicie??

reklama
Między innymi od raka piersi i jajnika, a że moja mama właśnie na raka piersi zmarła, także wiesz. Mam troszkę paranoję.

A ziemniaczki importowane oczywiście;)

Do góry