reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2013 :):)

ormianka, ja zaszczepilam mlodego na gruzlice pierwszej doby po porodzie, na 2 miesiac dostal 5w1 + pneumokoki + rotawirusa oraz na 3 miesiac dostal 5w1 + meningokoki + rotawirusa.

Na 4 miesiac powinien dostac 5w1 + pneumokoki, ale juz nie dalam, za miesiac powinien dostac MMR + pneumokoki albo memimgokoki (niepamietam) + HiB, ale tez nie dostanie. Podjelam decyzje, ze nie zaszczepie go na razie na nic. Moze juz nigdy nawet.
Gdy mlody sie urodzil uwazalam, ze szczepienia to najwieksze dobro swiata i w tym przeswiadczeniu czulam sie dobra matka, gdy pozwalam go szczepic. Teraz zaluje, ze dalam mu cokolwiek, chco mam nadzieje, ze bez wiekszych konsekwencji .

Mlody po szczepieniu w 2 mies zaczal mi sie prezyc przy karmieniu po kilku minutach. Dopiero po 2 mies doszla po czym to sie stalo, pona to dostal egzemy. Corka kolzeanki po pierwszym szczepieniu dostala reakcji alergicznej, spuchła jej cala nozka, dostala okropnej egzemy i zaczela reagowac alergicznie na to co jej mama jedla i w mleku dostarczala dziecku. Zanim to wszystko wykryli, dziecko mialo skore w stanie tragicznym, wrzod na wrzodzie cieknaca ciecz i mala caly czas drapala sie i plakala.
Wiec podjelam dezycje, ze na obecna chwile w to malutkie cialko nie pozwole wstrzyknac zadnej chemii.

Wracajac do butow, w Bartku maja takie ladne buciki. Chyba bedac w PL odwiedze ten sklep.

Ostatnia edycja:
reklama
Ormianka ja szczepie małą 5w1 plus pneumokoki właśnie ze względu na to, że pójdzie do żłobka. Nie szczepie na rota bo ta szczepionka nie chroni, za dużo mutacji. Ale jeśli chodzi o szczepienia to każdy rodzic musi sam świadomie podjąć decyzję

Ech... z tymi szczepionkami co ciężka sprawa... z drugiej strony jak nie zaszczepie, a Mlody nie daj Boże złapie to sobie nie daruję.

He he... znalazlam żłobek... akurat bedzie wolne miejsce od września:D jedziemy w przyszlym tyg. obejrzeć i wpłacić wpisowe. Na panstwowy juz nie liczę, Wojtek jest 250 na 70 miejsc...

Ja szczepilam i szczepie. 5w1 i pneumo. Z rota zrezygnowalam. Jak wyzej. Nawet dzis juz zapisalam nas na termin po skoncze iu roczku na nastepne dawki.
Oskrzela czyste. Wyglada na wirusa. Flegamina, Mucosolvan do inhal., Zyrtec do pomocy i krople do nosa o przepisie z pewnoscia ormiance znanym. Idzim sie inhalowac bo juz 17 dochodzi.

A no i katarek kupiony. Odsysa w mig ale Mlody w ciezkim szoku. Zbut chetnie to tez się nie poddal temu zabiegowi. Ale grunt ze sama bede mogla mu ulzyc. Nie bacząc na starego...ktory z reszta i teraz sie spóźnia.

Jestem i ja...w skrócie...noc byla cudowna, wstał dopiero o 7, potem było gorzej...nie spał w południe bo go budziła zaległa wczorajsza kupa...nie robil wczoraj... dzis za to robił bardzo śmierdzące nie wiem po czym...chyba ze 3...w koncu usnał ok 13...na godzine...od tamtej pory broił i broił..jeczał i w ogóle...znowu się zesrał...tata przebierał..a jasko odwinął kitę i zasnął..bez kolacji, bez cyca..na amen...nie wykąpany, śmierdzący kupą. bo przecież chusteczki nie wytrą dobrze...musiałam przebrać go na śpiocha bo przecież i body okupane w kroku... no i położyłam do łózeczka..jutro rano będzie kąpiel...]]
Ewcia współczuje gilów...dobrze że chociaż płuca czyste...
nie pamiętam co która pisała...ale widziałam link bucików..przesłodkie!!

aaa...ja szczepiłam tylko 6w1

Ormianka super z tym zlobkiem. Gratuluje ze jestes krok do przodu. Dzis odzyskalam kompa. Moze i ja w końcu podzwonie, o ile dziecko przestanie na mnie spać. Tak w ogole to mam trochę zagwostke. Rodzicielski konczy mi się 22.05 ostatnia umowa na określony kończy mi się 31.05. Teoretyczniebso pracy powinnam sie stawic 23 zeby 31 skonczyc bo np ktos mialby kaprys nie przedluzac. Do pracy chce wrócić od razu do nowego miejsca ktore jest planowane na lipiec.Kombinuje jak to rozegrac. Czy po rodzicielskim szybko wybierać wypoczynkowe a później wrazie co odrobine wychowawczego. Czy w ogóle te urlopy wzięte przed 31.05 tak jakby przedłuża mi okres zatrudnienia? Ktos wie? Chyba muszę zadzwonic do kadr bo moze wyjsc z tego muka i moge zostać bez dochodu bez ubezpieczenia i bez perspektyw :?:

Napisz oczywiście jak Ci sie zlob spodobal.

Ewcia, ja mam urlopy niewykorzystane od 2012, i teraz mi kadrowa doliczyła wyszło aż 49 dni urlopu zaległego bez roku 2014 bo tak chciałam czyli za rok 2012 i 2013 się uzbierało..więc planowo powrót mam 17 lipca...

reklama
Do góry