reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Marze o ogrodku! :)) to sie nazywa luksus ;-)
Praca mnie tymczeasem przeraza...Jak ja to ogarne? :-) Z drugiej strony nie moge sie doczekac! Do ludzi,od domu sie oderwac...I jakas taka aktywna byc.Ja w ogole jestem lepiej zorganizowana jak pracuje :-) No i jakos tak zadbam bardziej o siebie :-) Mrrrrr....

reklama
Marze o ogrodku! :)) to sie nazywa luksus ;-)
Praca mnie tymczeasem przeraza...Jak ja to ogarne? :-) Z drugiej strony nie moge sie doczekac! Do ludzi,od domu sie oderwac...I jakas taka aktywna byc.Ja w ogole jestem lepiej zorganizowana jak pracuje :-) No i jakos tak zadbam bardziej o siebie :-) Mrrrrr....

Oj tak. 3 lata siedzenia w domu dały mi w kość. No ale zobaczymy na ile wrócę, czy na stałe, czy na 3 miesiące (może mnie zwolnią). Niemniej nawet jeśli mnie zwolnią to przynajmniej na te 3 miesiące zmienię klimat. To będzie już coś :tak:

Leon tez wisi na szufladach. A jak jakas nizsza jak w szafie to wlazi do niej do srodka. W ogole uchwyty typu reling są fantastyczna imitacją drabiny. A macie jakieś plany w zwiazku z Grecja. To moze nie egzotyczny jezyk ale takk trochę niszowy, nie?

Oj Mdla zadbac o się. Ja chyba po tej wyplacie szarpne sie na fryzjera zestaw ciecie i malowanke. Jakos tak po tym lysieniu po ciazowym mam takie liche wlosy. Do tego dziec szarpiac mnie za opadajace kosmyki sprawił mi "grzywkę" a na kręconych wlosach takowa sprawia ze wygladam jak dupa zza krzaka. No i ostatnio pomalowalam sobie na jakis innh kolor, jasniejszy i tak wygladam bez wyrazu, ani blysku w oczach ani radości na twarzy. Taka zmeczona życiem mamka.

Plany, to może nie, prędzej marzenia;) Grecja to fajny kraj;)

Jejku, ja się muszę wybrać do fryzjera. Włosy mam tak zniszczone, że czasem rozczesać nie mogę. Ale nic się nie chce przez tą pogodę. Chociaż i tak troszkę odżyłam, bo już drugi dzień słońce świeci. No i jakieś ciuchy by się przydało zakupić, ale z dzieckiem tak raczej ciężko, a z teściami nie rozmawiałam już od prawie miesiąca. To znaczy z teściem widziałam się w Dzień Dziadka, a z teściową chyba 11 stycznia;) No i nie ma komu zostawić małego. Jest ciotka męża, ale jej prosić nie chcę.

No ja na chrzciny sie bylam szarpnelam na fryz :-) Tylko odwrotnie:usunac malowanki wiec na krociutko.Fantastyczna fryzura:wstaje rano,poczochram rekami i "uczesana" :-p Ale jaram sie na mysl,ze twarz trzeba bedzie codziennie namalowac,ze ubrac sie w NIE-dresy.Ze stanik w koncu jakis lepsiejszy zakupic.W ogole,ze jakas taka "ludzka" a w porywach to moze i "kobieca" bede :-D

Filipia a wy biznesowo,wakacyjnie,towarzysko czy calkim autorozwojowo ten grecki? :-)

Aneta 3 lata-optymizm mial prawo oslabnac.:-D ja siedze 1,5 i mam dosc.Ale po 9 miesiacach tak sie cieszylam z braku mdlosci,ze doceniam kazdy dzien ;-)

Ja chyba tez przykroce. Co prawda zawsze chcę miec takie wlochy jak Julia Roberts z czasów Pretty Woman a zawsze jak mi urosna zaczynaja przeszkadzac - klapna z gory, mniej się kręcą...taki mop na glowie.Jak skroce to potem sie wkurzam ze nie moge spiac...ale króciutkie odpadają. Za to na kimś uwielbiam. Lubie takie energiczne kobietki w "chlopiecych" fryzurach ukladanych palcami. Jeszcze jakiś fajny kolorek.
Kobieco, elegancko, biznesowo, z pazurem...oj Mdla to zamierzchle czasy :D

Ewcia wszystko przed nami!Ty juz zaczelas-najtrudniejszy pierwszy krok!A z dzieciorkami niby bedzeie teraz jeszcze trudniej...ale jak pamietam-mamy juz jakies bardziej ogarniete :-)
Ja mam zaplanowany na pon jak mezowaty bedzeie mial wolne-zakup butow sportowych(wyobrazacie sobie,ze wszystkie przy wyprowadzce/malowaniach i innych po prostu przepadly?!).Biore sie za siebie.Bede cwiczyc,skakac,biegac.A ze po domu?No trudno-jak sie nie ma co sie lubi...:-)

Zalozmy klub "pieknych mam-w bardziej lub mniej odleglej przyszlosci" ;-) Bedziemy sie motywowac jak Chodakowska i wklejac sprawdzone dietetyczne przepisy :-p:-D

OOOO. To ja w weekend jadę zakupić dresiwo i może jakąś zumbę na konsolę. Rolety tylko potem zaciągnąć w oknach, co by sąsiedzi na youtube mnie nie wrzucili i można kicać;)

A z tym greckim, to tak dla siebie;) Fajnie by było kiedyś się zaszyć na jakiejś spokojnej greckiej wyspie;) Ot takie marzenia;) Jak na razie pozostają nam krótkie wakacje, ale fajnie coś po ichniejszemu umieć powiedzieć poza kalimera;)

Cześć dziewczyny, u nas" akcja zęby" chyba się skończyła pytanie tylko na ile ?, ale i tak mała kiepsko sypia w nocy strasznie się przewraca w łóżeczku i w ten sposób się wybudza codziennie ok godziny 3 musimy ja wtedy zabrać do siebie wtedy daje pospać do 7 .

Widzę że tu tematy ćwiczeń i metamorfoz ,ja sama chce wziąć się za siebie i chce więcej ćwiczyć bo czuje niedosyt (ćwiczę tylko raz dziennie),ale dobre i to nie wyobrażam sobie dnia bez jakieś przynajmniej minimalnej formy aktywności czasami bywa trudno wiadomo mała coraz bardziej absorbująca ,ale staram się tak organizować by wygospodarować te 40 minut dziennie .
Temat fryzur ja sama miałam już wszystko na głowie nawet króciutkie włosy ,ale najlepiej czuje się w długich ,teraz chce sobie zrobić przyjemność na urodziny i wybieram się do fryzjera chcę taka fryzurę 12b2[1].jpg
mam podobna długość i objętość włosów więc myślę ,że będzie fajnie wyglądać .

A propos samo realizacji ostatnio podjęłam odwlekaną decyzje dotyczącą szkoły idę od października na studia podyplomowe na dietetykę akurat mała podrośnie i będzie mi ją łatwiej zostawiać .

Załączniki

• 12b2[1].jpg
    12b2[1].jpg
    22,3 KB · Wyświetleń: 29
reklama
Aj tam Evi od razu metamorfoza. My tu kombinujemy jak z dresów wyjsc ;) Wlosy imponujące <tak> gratulacje przetrwanego zabkowania stage one :D i decyzji o dalszej edukacji. Ja zawsze jestem za i to w kazdym kierunku, bo nigdy nie wiadomo co tam w zyciu jeszcze...
Także i ten grecki i fipiej popieram.

Mdla nie czuje sie pionierka, bo tą jest Evi ale będę tu podkrecac atmosferę żaląc się jak mnie wszystko boli.

Z nowymi iniaciatywami tak mam (niestety) ze zaczynam zakupami. Jak byla nauka to musial byc nowy zeszyt i zakreslacze :)

Filipia zumba na konsole to moze się udac. Sama o tym pomyslalam bo dzieci dostaly pod choinke wiec testowalismy. Mielismy kupic po powrocie do PL ale kasa zaczela znikac z konta jak kamfora. Jakby co-wbijam do Ciebie ;) a tak na marginesie Twoj m. szybko podejmuje wyzwania. I to nie koniecznie takie szowinistyczno męskie. To się chwali.

Do góry