reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Hej Mateczki.
Jak wam dzisiejsza noc minęła? Jest swiatelko w tunelu??
Pogoda dziś ładna. Tak ladna ze przycmiewa to nawet fakt że dzisiaj wskoczyla mi trójka z przodu. Może dzieki temu dzien nie bedzie depresyjny :)

reklama
Ewcia STO LAT;)

No jest światełko. Tylko czemu moje dziecię od trzech dni o 4.30 robi sobie pobudkę? Dziś go wzięłam do wyrka do siebie i wiercił się a ja go olałam, pokopał, pokopał i zasnął. Wstaliśmy o 7. Cud mówię wam, istny cud.
A teraz śpi;)

Ładna pogoda, chyba się za sprzątanie wezmę, bo słoneczko przyświeciło i kurze widać;)

Ach, napisałam skargę na listonosza. Nie przynosi mi paczek do domu, bo mu za ciężko i mu czasu nie starcza. No szlag. Wkurzyłam się w końcu i napisałam.

Dzięki kochana.
My wlasnie tez walczymy o drzemke. Mamie bardzo zalezy bo marzy o kawie w ciszy i spokoju :)
Wczoraj nam sie przydarzyla dziwna rzecz. Młody teraz przewala się sam na brzuch ale panuje nad sytuacją i sam poprawia glowe zeby mogl oddychac. No jak juz nie moze to wola. Wczoraj wieczorem zaczal tak wolac wiec niespiesznym krokiem poszlam do sypialni. Kiedy go podnioslam wysmarkal cos. Myslalam ze to glut a to mleko było. Bo pozniej wyjecialo mu jeszcze kilka takich smarkow. Oj co się oplakal. Nie szlo go uspokoić bo myslami jeszcze spal a my go zaczęliśmy tarmosic. Oj dlugo mi zeszło. Pozniej jeszcze troche chlipal przez sen. Zdarzylo się waszym dzieciom ulac nosem?? Nie wiem, to wymioty raczej nie byly, w buzi mial czysto, a z nosa mleczne smarki....

Camel ja nie mam fb więc nie poszerze grona znajomych :)

Co do listonosza to u mnie jest nadgorliwy. Wpadnie rano, jak mnie nie ma zostawi awizo, ale jak ma po drodze popoludniu to wpadnie drugi raz. Paczke odbiore. Nastepnego dnia schodze do skrzynki. Awizo. Zapitalam na pocztę, walcze z drzwiami i progami by wepchac wozek, gotuje sie w kolejce (maja tam chyba ze 30 stopni) i dowoaduje sie ze paczka dostarczona :D Co ja się na to owkur***

Ostatnia edycja:
Ewcia wszystkiego najlepszego:)

U nas swiatelko bylo... ksiezyc ostro dawal w okno;) zawzielam sie i karmię Ptysia co 3 godz. jak sie obudzi wczesniej to bujam i odkladam. Nawet dajemy radę tylko za to znow ok. 5 biorę go do nas do łóżka. Ciezko mi będzie z tego zrezygnować bo uwielbiam sie przy nim budzić jak szturcha mnie rączką i uśmiecha się... Ech... niekonsekwentna jestem.

Filipia ja tez sie na naszego wkurzam... caly dzien w domu jestem a nawet nie zadzwoni tylko od razu awizo zostawia

Ewcia - wszystkiego najlepszego ,samych radosny chwil w życiu

Nie mam na nic czasu ,czytam codziennie co u was ,ale napisanie nie ma już czasu ani siły ,może teraz jak m będzie częściej w domu to mi pomoże z mała .
U nas noce to różne bywają raz lepiej raz gorzej z przewaga tych gorszych niestety ,mała ciągle ma katar :crazy: i jest zajeb... marudna ,byliśmy wczoraj u lekarza żeby osłuchała mała i dzięki bogu jest wszystko ok więc będziemy mogli pojechać na święta do mojego rodzinnego miasta .
Ormianka - to ci m super niespodziankę zrobił zaszalał i to nieźle ,ja swojego pewnie bym zabiła i obraza była by do nowego roku .

Ewcia najlepszości z okazji urodzin ;)

Ja wczoraj pierwszy raz odkąd jest młody wyszłam do koleżanki ma kawę sama ! Maz został na posterunku, maly trochę za mama kwekal, ale dali rade. Półtora godziny bez dzieci, bez gadania o nich ;) bezcenne :)

Leskowa wierze, oj tez by mi sie przydało, szczególnie od starszej, przechodzi sama siebie.
Ewcia no zwiększyłaś przebieg, och kiedy to było, najlepszego

leskowa- ja jutro będę miała taki dzień tzn nie z koleżankami ,ale z urzędami ,jadę jutro do mojego miasta rodzinnego załatwiać sprawy urzędowe ,m zostaje sam z mała na cały dzień, (pierwszy dzień od 7 miesięcy ),i pewnie odwiedzę mamę i siostrę .

Jak tam dziewczyny przygotowania świąteczne? ,bo u mnie pełną para zrobiłam już pasztet ,i zabieram się za chwile za pierogi z grzybami i kapustą ,w niedziele będę piekła sernik i ciasta biszkoptowe no i oczywiście kołacz świąteczny .

Bardzo wam dziekuje za slowa wsparcia w ten jakże trudny dzień ;)
Kolega do mnie zadzwonił z życzeniami i zaczął od slow: "zmiana na liczniku na trójkę. Masakra co?" Cwaniak bo jest dwa lata mlodszy :)
Ale bedzie dobrze. I tak sie twardo trzymalam na dwojce bo az do grudnia. Moi przyjaciele juz dawno przekroczyli ten prog ;)
Wlasnie sobie na spacerze uswiadomilam ze kilka lat temu na ponaglajace pytania o dziecko odpowiadalam ze spoko, do 30tki sie wyrobie. I proszę-Leos moze nie wpadka ale niespodzianka i jak w morde strzelil przed tą datą. To tak apropo tego, wiolonczela co kiedyś pytalas o spelnianie się naszych slow wypowiedzianych na glos :)

reklama
zapomniałam napisać moja mała zaliczyła pierwsza glebę z łózka ,zostawiłam ją na środku naszego łózka a ona skubana raczkuje do tyłu i nawet nie wiem kiedy ,nawet nie płakała tylko kwękała myślałam ,że to jak zawsze marudzi przychodzę do sypialni a jej niema na łóżku od razu ciśnienie 200 a ona leży sobie na dywaniku zadowolona .

Do góry