reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Hej, cos tu cisza z rana...
Ewcia odpisalsn na prw..jeszcze raz dzieki...
Butow nadal poszukuje na facebooku pare osob obiecalo ze zobacza...

Kupilam mojemu futrzakowi karme niby tonizujaca, uspokajajaca cos w ten desen..bo odkad jest młody nie daje sobie z nia rady..miauczy i miauczy...szczegolnie jak Dżon pojdzie spac... Fifimamo moze i twoje takiej potrzebuja...ja czekam na rezultaty..ale podobno kuracja ma trwac ok 3 miesiące..dzis w nocy byla spokojniejsza wiec albo przypadek albo cos dziala...

reklama
Camel dostalam wiadomość :)
No jakaś cisza z rana.
Wczoraj polozylam się o 2 w nocy a Mlody juz o 4 rozpoczął buczando. Ja nie wiem jak go wynieść do łóżeczka jak on jak sie kręci. Raz wzdłuż raz w poprzek. Przecież potlucze się tam cały. Teraz oczywiście naplanowane roboty a Leon taak bardzo mnie potrzebuje, taaaak mocno pragnie bym była blisko....ech...zawsze na przekór.

Zdajcie relacje jak wam mija piątek trzynastego :D

Dziendoberek...
my mamy zarwana 3 noc z rzedu:( nie wiem co mu jest nie mogę wszystkiego zwalac na zeby, ktorych bądź co bądź nie widać... Ech... zmeczona juz jestem dobrze że jutro weekend i M. mi trochę pomoże...
A piątek trzynastego to ja lubię. .. urodziłam się w taki dzień... i mam czarnego kota;)

U nas noc trochę lepsza;) Dzień też mija całkiem spoko. Wypróbowałam maszynę do szycia;) Cudna sprawa;) Gdybym jeszcze miała pomysły, to mogę siedzieć i szyć;) Fifi pełzanie ma głęboko w poważaniu, na panelach się kręci wokół i to tylko jak ma dobry humor za to chce chodzić;)

Camel ja mam czasem wrażenie, że moim futrom to tylko morbital pomoże;) Żartuję oczywiście. Karmę poszukam spróbuję, poradzę się siostry jak zacznę z nią rozmawiać;) Bo moja siostra weterynarzem jest;)

My po wizycie kontrolnej u neurologa, mamy przerwe w rehabilitacjach na 2 miesiace...ufff....

Filipia...my kupilismy ogoniastym royal canin calm, ona zawsze je royale ale na otylosc bo jest spaślak...

A propo piątku 13.... Moi rodzice dostali włąśnie piękny prezent z tej okazji...czyli egzekucja za abonament RTV który zaprzestalipłącić jakieś 20 lat temu jak wyprowadziliśmy się z Poznania... jak miło...normalnie mnie poniosło.... Polska zaje......a.... ledwo ciągną koniec z końcem a tu jeszcze komornik na emeryturze ojca... normalnie wkurw na maxa...piękne święta im zrobili...mogli chociaż po....

Dziewczyny...gdzie was wcięło.... aaa...weekend..pewnie każda odpoczywa...my jeszcze bawimy się...potem kaszka, kąpu kąpu , cycowanie i spać...na razie nie widzę oznak zmęczenia....

Ostatnia edycja:
Cześć mamusie;
angina mnie pokonała i stąd moja nieobecność. Całe szczęście, że teściowa blisko i przez ostatnie dni walczyła z maliznami. Bo ja leżałam nieprzytomna. Na szczęście już ok i wróciłam do żywych :tak:

Camel współczucia :(
Ewcia o 2 chodzisz spać..... :)
Zapominajka witaj spowrotem.
Mdła co do gestów to można jeszcze : okręgi na brzuszku -czyli mniam mniam, że było dobre, albo , że chce się jesć,
kiwanie palcem - że czegoś nie wolno, kiwanie głową na tak , albo dzień dobry, gładzenie rączką buzi - okazywanie uczucia.
U mnie męczący dzien, nie mam za bardzo czasu ostatnio , bo mały dośc absorbujący nie lubi jak go zostawiac samego, zabawkami już mniej chętnie się bawi, chyba że coś nowego i tak lawiruje, zajmowac się nim trzeba , w dzien malo śpi, chyba że na spacerze to może nawet ze 3 h, no ale ja wtedy zamiast sprzątać, czy gotować, to zapierdzielam z wózkiem i zamiast ewentualnie się relaksować to milion razy muszę zwracać uwagę mojej córce.
Macie może jakiś pomysł jak ogarnać przygotowania do Swiąt???? czyli sprzatanie, latanie po sklepach , gotowanie, choinki itd, prezenty??? ja chyba w tym roku oleje porządki , choć okna wypadałoby umyć, w szafkach też notorycznie burdel , remont w łazience czeka, aktualnie prysznic stoi nam w salonie - jest super:(

Zapo a Ty karmisz jeszcze piersia? Jak udalo ich nie zarazic?

Ewcia ja najpierw czyszcze zabawki plastikowe chusteczkami uniwersalnymi nawilzonymi- one niby niszcza bkterie i zarazki np.w kuchni czy lazience. Potem jeszcze je przecieram je nawilzonymi pampers albo myje mydlem.

Mlody dzisiaj caly dzien z tata a ja mialam duuuzo czasu na czytanie ksiazki :-)

Czesc mamuśki.

Wiolonczela - zawsze możesz przyozdobić kabinę zamiast choinki. ;) ja też nie wiem kiedy to wszystko przed swietami ogarnac...
Dziś wypiek pierniczkow na masową skalę. Mąż zajmował się młodym , a ja z córką miałyśmy zabawę. Zajęło nam to prawie trzy godziny. Zbolała mina mojego męża, że tak długo musiał zająć się dzieckiem - bezcenna. Pytam się go co ma taką minę , a on mówi że zmęczony, tyle godzin z marudzacym maluchem. witaj w moim świecie drogi mezu. ;) Oczywiście odpowiedni komentarz puściłam , to teraz wielce obrazony. :)

Fiolkowa - jeśli czytasz daj znać jak w pracy i jak mała znosi rozłąkę.

Ostatnia edycja:
reklama
u mnie wkurw na maxa... Sąsiadka zrobiła sobie wieczorek babski chyba..bo tak się drą że już 3 raz usypiam mlodego... nie mam siły mam już dość..napisałam jej sms czy mogły by być troche ciszej bo mlody spi a ja nawet tv nie słysze przez to darcie...to wiecie co mi odpisała...
że z tego co sie oriwntuje cisza nocna jest od 6-22 a tymczasem moge sobie rozgłosnic tv.... no szlag mnie zaraz jasny trafi...jak jej dziecko bytło male...roznicy miedzy moim jakies rok i 5 miesiecy to chodzilismy z mezem na palcach bo dziecko na dole...nie nastawialam pozno, prania, wychodzilam do pracy napalcach, niemalze nogi na klatce lamalam zeby obcasami nie stukac...to ta nie ma skrupólow od 5,40 ***** jak w ulu..sorry dziewczyny za slownictwo ale normalnie siwa jestem z wkurwienia...

:angry::angry::angry::angry::angry::angry:

Zapo zdrówka ...

fiołkowa no wlansie jak tam w pracy i po....

ja też nie wiem jak ogarne temat święta...i jeszcze wigilia u nas....:eek:

Do góry