reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2013 :):)

Hej, cos tu cisza z rana...
Ewcia odpisalsn na prw..jeszcze raz dzieki...
Butow nadal poszukuje na facebooku pare osob obiecalo ze zobacza...

Kupilam mojemu futrzakowi karme niby tonizujaca, uspokajajaca cos w ten desen..bo odkad jest młody nie daje sobie z nia rady..miauczy i miauczy...szczegolnie jak Dżon pojdzie spac... Fifimamo moze i twoje takiej potrzebuja...ja czekam na rezultaty..ale podobno kuracja ma trwac ok 3 miesiące..dzis w nocy byla spokojniejsza wiec albo przypadek albo cos dziala...

reklama
Camel dostalam wiadomość :)
No jakaś cisza z rana.
Wczoraj polozylam się o 2 w nocy a Mlody juz o 4 rozpoczął buczando. Ja nie wiem jak go wynieść do łóżeczka jak on jak sie kręci. Raz wzdłuż raz w poprzek. Przecież potlucze się tam cały. Teraz oczywiście naplanowane roboty a Leon taak bardzo mnie potrzebuje, taaaak mocno pragnie bym była blisko....ech...zawsze na przekór.

Zdajcie relacje jak wam mija piątek trzynastego :D

Dziendoberek...
my mamy zarwana 3 noc z rzedu:( nie wiem co mu jest nie mogę wszystkiego zwalac na zeby, ktorych bądź co bądź nie widać... Ech... zmeczona juz jestem dobrze że jutro weekend i M. mi trochę pomoże...
A piątek trzynastego to ja lubię. .. urodziłam się w taki dzień... i mam czarnego kota;)

U nas noc trochę lepsza;) Dzień też mija całkiem spoko. Wypróbowałam maszynę do szycia;) Cudna sprawa;) Gdybym jeszcze miała pomysły, to mogę siedzieć i szyć;) Fifi pełzanie ma głęboko w poważaniu, na panelach się kręci wokół i to tylko jak ma dobry humor za to chce chodzić;)

Camel ja mam czasem wrażenie, że moim futrom to tylko morbital pomoże;) Żartuję oczywiście. Karmę poszukam spróbuję, poradzę się siostry jak zacznę z nią rozmawiać;) Bo moja siostra weterynarzem jest;)

My po wizycie kontrolnej u neurologa, mamy przerwe w rehabilitacjach na 2 miesiace...ufff....

Filipia...my kupilismy ogoniastym royal canin calm, ona zawsze je royale ale na otylosc bo jest spaślak...

A propo piątku 13.... Moi rodzice dostali włąśnie piękny prezent z tej okazji...czyli egzekucja za abonament RTV który zaprzestalipłącić jakieś 20 lat temu jak wyprowadziliśmy się z Poznania... jak miło...normalnie mnie poniosło.... Polska zaje......a.... ledwo ciągną koniec z końcem a tu jeszcze komornik na emeryturze ojca... normalnie wkurw na maxa...piękne święta im zrobili...mogli chociaż po....

Dziewczyny...gdzie was wcięło.... aaa...weekend..pewnie każda odpoczywa...my jeszcze bawimy się...potem kaszka, kąpu kąpu , cycowanie i spać...na razie nie widzę oznak zmęczenia....

Ostatnia edycja:
Cześć mamusie;
angina mnie pokonała i stąd moja nieobecność. Całe szczęście, że teściowa blisko i przez ostatnie dni walczyła z maliznami. Bo ja leżałam nieprzytomna. Na szczęście już ok i wróciłam do żywych :tak:

Camel współczucia :(
Ewcia o 2 chodzisz spać..... :)
Zapominajka witaj spowrotem.
Mdła co do gestów to można jeszcze : okręgi na brzuszku -czyli mniam mniam, że było dobre, albo , że chce się jesć,
kiwanie palcem - że czegoś nie wolno, kiwanie głową na tak , albo dzień dobry, gładzenie rączką buzi - okazywanie uczucia.
U mnie męczący dzien, nie mam za bardzo czasu ostatnio , bo mały dośc absorbujący nie lubi jak go zostawiac samego, zabawkami już mniej chętnie się bawi, chyba że coś nowego i tak lawiruje, zajmowac się nim trzeba , w dzien malo śpi, chyba że na spacerze to może nawet ze 3 h, no ale ja wtedy zamiast sprzątać, czy gotować, to zapierdzielam z wózkiem i zamiast ewentualnie się relaksować to milion razy muszę zwracać uwagę mojej córce.
Macie może jakiś pomysł jak ogarnać przygotowania do Swiąt???? czyli sprzatanie, latanie po sklepach , gotowanie, choinki itd, prezenty??? ja chyba w tym roku oleje porządki , choć okna wypadałoby umyć, w szafkach też notorycznie burdel , remont w łazience czeka, aktualnie prysznic stoi nam w salonie - jest super:(

Zapo a Ty karmisz jeszcze piersia? Jak udalo ich nie zarazic?

Ewcia ja najpierw czyszcze zabawki plastikowe chusteczkami uniwersalnymi nawilzonymi- one niby niszcza bkterie i zarazki np.w kuchni czy lazience. Potem jeszcze je przecieram je nawilzonymi pampers albo myje mydlem.

Mlody dzisiaj caly dzien z tata a ja mialam duuuzo czasu na czytanie ksiazki :-)

Czesc mamuśki.

Wiolonczela - zawsze możesz przyozdobić kabinę zamiast choinki. ;) ja też nie wiem kiedy to wszystko przed swietami ogarnac...
Dziś wypiek pierniczkow na masową skalę. Mąż zajmował się młodym , a ja z córką miałyśmy zabawę. Zajęło nam to prawie trzy godziny. Zbolała mina mojego męża, że tak długo musiał zająć się dzieckiem - bezcenna. Pytam się go co ma taką minę , a on mówi że zmęczony, tyle godzin z marudzacym maluchem. witaj w moim świecie drogi mezu. ;) Oczywiście odpowiedni komentarz puściłam , to teraz wielce obrazony. :)

Fiolkowa - jeśli czytasz daj znać jak w pracy i jak mała znosi rozłąkę.

Ostatnia edycja:
reklama
u mnie wkurw na maxa... Sąsiadka zrobiła sobie wieczorek babski chyba..bo tak się drą że już 3 raz usypiam mlodego... nie mam siły mam już dość..napisałam jej sms czy mogły by być troche ciszej bo mlody spi a ja nawet tv nie słysze przez to darcie...to wiecie co mi odpisała...
że z tego co sie oriwntuje cisza nocna jest od 6-22 a tymczasem moge sobie rozgłosnic tv.... no szlag mnie zaraz jasny trafi...jak jej dziecko bytło male...roznicy miedzy moim jakies rok i 5 miesiecy to chodzilismy z mezem na palcach bo dziecko na dole...nie nastawialam pozno, prania, wychodzilam do pracy napalcach, niemalze nogi na klatce lamalam zeby obcasami nie stukac...to ta nie ma skrupólow od 5,40 ***** jak w ulu..sorry dziewczyny za slownictwo ale normalnie siwa jestem z wkurwienia...

:angry::angry::angry::angry::angry::angry:

Zapo zdrówka ...

fiołkowa no wlansie jak tam w pracy i po....

ja też nie wiem jak ogarne temat święta...i jeszcze wigilia u nas....:eek:

Do góry