reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2013 :):)

reklama
Witam.
U nas też masakra. Wieczór spędzony w drodze między sypialnią a salonem, bo się wiercił i marudził. Noc ze mną. Pobudka po 24 i 2, a o 4 harce. Jak już zasnął koło 6, to mi było ciężko. Ja naprawdę mam nadzieję, że to jednak zęby, bo wtedy jest jakieś światełko w tunelu, że to się kiedyś skończy.

Ewcia u mnie też z tym okresem też jakoś tak inaczej. Drugi dzień jakby świniaka zarzynali. Ale tylko ten jeden dzień.

a u mnie z okresem miłe zaskoczenie...swiniaka nie było..za to nie było też bólu...przed ciążą zwijałam się w męczarniach...teraz nie wiem kiedy dostaje...zaskoczenie ogromne...

Wiecie co...cieszcie się ze mozecie dziecinę czasem wziac do siebie na spanie..moj tego nigdynie znał..wiec jak go kiedys rano wziełam to hacowal , kopal, sciskał szczypał..wariowalll..nie kojarzy tego zupełnie ze spaniem tylko z niezłym ubawem..jest mama jest tata (czasem) jest zabawa...
a tp psikusa mi dziecie zrobiło..wyjełam go z bujaka...łozko nadal rozłozone wiec pobrzuchował..ja gadałam przez tel..ten tak wariował że przybił dzięcioła i zasnąl...przeniosłam go do łożeczka i jeszcze spi...

Jejjj...ale to minęło szybko..Ja sko kończy dziś 7 miesięcy... Sto lat synku....

Ostatnia edycja:
Camel moj tak samo, nigdy nie spal z nami w nocy nawet minuty i jak ostatnio wzielam go po 7 do siebie to po nakarmieniu zaczal sie bawic moja budzia i rozgladac :-) a myslalam ze jeszcze przysniemy na godzinke. Po 10 minutach ciagniecia za twarz i drapania odlozylam do lozeczka, dalam ksiazeczki, klocka isie bawil a ja jeszcze troche polezalam :-)
Ja sie akurat ciesze ze on nie poznal jak to spac ze mna. Jak poszecie to nasze dzieci sa coraz sprytniejsze, raz im cos dasz dla swietego spokoju, albo ponosisz dluzej na rekach i potem juz bedzie ryk i wymuszanie. Dzieci nie maja zachamowan i sa 100% egocentrykami przez pierwsze lata.
Moj chyba wyczul ze mama potrzebuje spokoju bo jest super. Dzis z rana godzine bawil sie sam.teraz jest juz z nim babcia, a jutro maz bierze wolne wiec moge bezkarnie lezec. Wczoraj jeszcze dezynfekowalam wszystkie zabawki i inne rzeczy zeby nie zarazic go i innych. Juz sie lepiej czuje.
Kooska moim zdaniem jak wprowadzasz 357 to nie bierzesz do lozka. Tak sobie mysle ze gdybym miala dziecko duzo placzace to polaczylabym te metoda z braniem na rece T.Hogg.

Ostatnia edycja:
mój ma dziś dzień pod znakiem fajtłapa, pzewraca się, nabija guzy, nawet nasz debiut spadania z łóżka przerabialiśmy mimo że tylko się odwróciłam...nawet nie odeszła...sięgnelam po pieluchę leżącą za nam...wcześniej przewrócił się w łóżeczku, potem z łożka a potem dwa razy na podłodze..nie mogę go nawet minutu spóścić z oka..jakoś dziś rónowagi nie trzyma...

DZIEWCZYNY KUPIŁAM MŁODEMU STÓJ MIKOŁAJA UŻYWANY ALE W B DOBRYM STANIE... NIESTETY MÓJ KOLOS JEST ZA DUŻY WYSTAWIŁAM NA ALLEGRO, GDYBY KTÓRAŚ CHCIAŁA TO ZAKOŃCZĘ LICYTACJĘ I ODSPRZEDAM PO ZNAJOMOŚCI JAKIEŚ 5 ZŁ TANIEJ NIŻ NA AUKCJI. POLECAM.
http://allegro.pl/show_item.php?item=3793552147

Ostatnia edycja:
Ech nie mogę sie dziś ogarnąć. Zaliczylam wlasnie zakupy z mlodym w Biedrze. Cale na ryczndu. Spiacy byl i cwana matka myslala ze jak zasnie w foteliku to go przelozy do wozka i pokupuje ze hoho. Ale on był cwanszy :) wyczul sprawe i przy przenosinach poryczal się ze nje szlo go niczym zabawić. A ja juz naladowany wózek sprawunkow. Dobrze ze są zyczliwi ludzie. Pani mi pomogla wyłożyć rzeczy na tasme potem popakowala mi do toreb i tak z klocem na rekach dalam radę. Jutro mam gosci (znajomi ze starej pracy) dlatego taka latajaca jestem. Za wiele nie szykuje bo i jak mam to zrobic. Powiedzialam ze wodka na pewno bedzie a z zagrycha to sie zobaczy. Tak naprawde to zalegam im parapetowe pepkowe i za kilka dni moja 30tka, wiec okazji co nie miara.

Wyprzedaże- w h&m bida. Wszystko malutkie i na dziewczynki. Camel butki byly tylk o 22-24. Wielkie sie wydawaly. Wzielam Ci ten komplet granatowy. Kosztowal 30zl ale jakis mega cieply to on nie jest. Chociaz moj ma podobna czape polar +dzianinka i mam wrazenie ze mu w tym goraco. Zawsze glowa spocona.
Za to w smyku juz wyprzedazuja. Fajne ciuszki za mała kasę. Bluzy itp po 15 zl. Kupic cos na nastepna zime to bylby biznes teraz za pol ceny ale skad wiadomo jaki ten dziec będzie...? I fajna zabawkę mu kupilam. Musialam cos wymyślić interesujacego do samolotu. Zainteresowala go a to sukces bo ostatnio wszystko jest beee..fajny jest zaslacz od laptopa, czy gniazdko, kola od wozka polizac itp.

Feelis - Jak dezynfekujesz zabawki? Ja czasem umyje ale nie wpadlam na dezynfekcje...gotujesz??

Ha. A ja drugi raz kupiłam kombinezonik w smyku polarkowy i drugi raz zamek się rozjeżdża. Pierwszym razem wywaliłam paragon, ale teraz nie odpuszczę.
Chciałam kupić kombinezon, to się dowiedziałam, że sezon na zimowe kombinezony to we wrześniu jest. A skąd ja biedna miałam we wrześniu wiedzieć ile Fifi mi urośnie. Kupiłam jakieś 74, ale na styk jest, a potem się będę martwić.

Filipiamamo też mnie czeka powrtórna wizyta w smyku w najbliższych dniach. Kupiłam tam 2 body na zapas w rozmiarze 86. Po przyjeździe do domu okazało się że tamtejsze 86 jest identyko jak 80 z H&M. Pojadę wymienić na większe bo w rozmiarze "na teraz" jesteśmy już zaspokojeni. Kurcze to co to będzie za rozmiar 92?? :D

Camel juz do Ciebie piszę. Daj znać czy dostałaś prywatną wiadomość bo nie wiem czy umiałam taką napisać ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Ewcia faktycznie oni te bodziaki mają jakieś nie rozmiarowe. Normalnie Filip jeszcze 74 nosi, a dwa bodziaki w tym rozmiarze tam zakupione już leżą do schowania do pudeł. Ale znowu kombinezonik polarkowy 74 wisi na nim strasznie;)

Do góry