reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Cieszcie sie ze u was "kolejny" zabek..zawsze to jeden mniej...u nas żadnego nie ma a objawy sa... Az musze mu czopek zaaplikowac czasem na noc bo padam na ryjek od jego pobudek z krzykiem...

Co do mm to ja sie boje kupek bo sa jakies zielonkawe... Nie to zeby jak trawa albo smolka ale taki odcien jak po szpinaku...

reklama
Hej laski :-)
Niby nocka ok a jakas taka niewyspana jestem.Wstawalam,karmilam odkladalam.Maz obudzil dziewczynki o 5:30 jak do pracy wychodzil.No to juz skapitulowalam i pozwolilam im sie polozyc ze mna :-) Ehhh ta konsekwencja.Ale ponoc nie o to chodzi zeby byc w 100% konsekwentnym tylko zeby trzymac sie regul ;-)
Z kupkami nie pomoge ale tez i nie widze powodu do niepokoju.Jak podaje kalarepke to jest zielona,jak pomidora to czerwona,ze ho-ho! :-D Ale u niemowlat karmionych piersia wciaz moga one bardzo roznie wygladac z tego co pamietam :tak:

A ja wczoraj mialam wychodne z kolezanka.Poszlysmy sobie na zakupy po uspieniu dziecicia bo akurat byl taki dzien,ze hm byl do 21.Poszlysmy jeszcze na jarmark bozonarodzeniowy,wypilysmy po winie grzanym-to obowiazkowe na ichniejszych "Weinachtsmarkt"-ach :-D Troche sie rozerwalam.Po calych 2 godzinach wrocilam do domu.Ale mialam szanse wystapic bez dzieckow,bez mezow przez chwile jako oddzielna jednostka.Polecam ;-)

Cześć Kobietki.
Jaki u was poranek? U nas nawet jakieś słońce się pojawiło. Jest szansa na dobry spacer :) Dzieć drzemie. Dziś ćwiczymy taktykę wózek. Sprawdzam czy jego półgodzinna drzemka zależy od tego gdzie i z kim śpi, czy to reguła.

Hmm, już wiem - właśnie się obudził :dry:

Niestety w miedzyczasie zdąrzyłam zaszalec na allegro. Mąż mnie zabije za kolejne zabawki :eek: Co do ubranek, czas na zmiane rozmiaru ale chyba pojade do hm i kupię mu 5 body w kolorze czarnym, bo nie radzę sobie z tymi marchewkowymi plamami.
Wczoraj m. odebrał Leona dowód osobisty. Niezła z niego persona :-D

Camel - jak zaczynałam przygodę z mm to często czytałam na forach że po nanie kupki są właśnie takie zielonkawe, ze to taka charakterystyka mleka. Przy okazji poszukiwania remedium na kolki Młody tez zjadł 1 puszke nana i miał zielonkawe, ale to było na początku jego życia więc nie miałam większego porównania i doświadczenia.

Mdła dzieki za info o pomidorach bo własnie zakupiłam młodemu pierwszy pomidorowy słoiczek. Przynajmniej nie bede sie doszukiwała krwotoku wewnetrznego :p Gratuluję wieczornej rozrywki :) zaszalałas. To nie to co wyjscie do dentysty ;) Tak patrze na Twoje suwaczki...czyżbyś przy Młodej sposobność spędzić Wigilię na porodówce??

Ostatnia edycja:
U nas nocka nie nakgorsza. Poszlam spac po 21, Mlody obudzil sie o 1 a potem o 5 i 8. Niestety nie jestem taka twardzielka jak myslalam i po 40 min placzu i marudzenia nakarmilam go w nocy... Zal mi go ze tak gryzie wszystko w nocy i nie moze usnac, a jak zlapie piers to zasysa na maxa, nie wiem moze robi sobie masaz dziasel moja piersia :-)

Za to dzisiaj pierwsza drzemka trwala moze 5-10 min i chyba go obudzilam... i teraz udalo mi go dopiero uspic bo marudzil.
Od wczoraj uzywamy kojca i na razie bawi sie w nim ladnie. Podobaja mu sie siatki na bokach bo moze je skrobac paznokciami .:-D

Tez bym sobie wypila grzanca:-p ale to chyba jeszcze nie tej zimy.

Czy Wasze dzieciaczki tez pluja zupkami z miesem czy ryba? Moj chyba jest jaroszem :confused:

Dziendoberek
U nas pogoda zacna, sloneczko swieci az kot poszedl sie grzac ns balkon:) wiec my tez niedlugi lecimy na spacer.
Wojtek dal w nocy czadu az M. wstał i go lulal bo mi rece siadly i cierpliwosc zreszta tez sie wyczerpala. Teraz mam troche wyrzuty sumienia, bo M. o 5 do pracy poleciał:/
Moze z tych Waszych przepisow skorzystam i dobry obiadek zrobię:)
Ewcia.83 w katalogu hm jest kupon -20% moze ci sie przyda;)

Ewcia owszem.Niezapomniane przezycie spedzic swieta+sylwestra w polskim szpitalu.Jak rodzilam to byly 2 polozne i jeden lekarz na 14 odebranych tej nocy porodow :wściekła/y: Nastepnie przewiezli mnie do "sali poporodowej" czyli polozyli mnie pod kiblem i stolowka(swoja droga interesujace sasiedztwo) na korytarzu,gdzie nie moglam przebywac z dzieckiem.Przyniosly mi ja pokazac i od razu chcialy zabrac ale zaprotestowalam,ze chce ja nakarmic! Po kilkunastu godzinach zwolnilo sie miejsce w jednym z pokojow.Przez swieta nie przychodzila salowa i nie bylo poscieli na zmiane bo pralnia nie dzialala :eek: W wigilie podano na kolacje karpia w galarecie z opakowania w ksztalcie ryby :no: Pozniej przeniesli nas na inna sale,gdzie dostawiono do "dwojki" trzecie lozko.Bo w szpitalu jeszcze zaczela szalec jakas bakteria i wszystkie dziecki jak jeden maz mialy bakteryjne zapalenie ucha.I moja malenka coreczka lezala z wenflonem w glowce :wściekła/y: Jezeli komus brakuje wrazen to polecam-nigdy tego nie zapomne!

Filizanka grzanca to maly grzeszek :-) Ale warto bylo poczuc jego smak na mrozie ;-)

W hm jest duzo cudnych rzeczy.Tylko niektore strasznie drogie :dry: Ale "kazdemu cos milego" kupilam ;-) I nawet nie zbankrutowalam!

Cześć dziewczyny, ja ciągle w biegu jak to ja" szukam sobie roboty", mała śpi a ja mam chwile oddechu ,za chwile ma wróci m to się mała trochę zajmie .
Upiekłam dziś 6 blach pierniczków jak ozdobie to wam pokaże ,pyszne są ,ja jeszcze nie mam prezentów ,ale do każdego zawsze dodaje pierniczki i ciasteczka migdałowe to już coś .
No i obiad zrobiłam łososia z cukinia ,pomidorami, ziemniakami ,pieczarkami i duża ilością ziół ,polecam pyszne jest i szybie do zrobienia.
Mdła - te twoje regionalne dania jakoś nie bardzo mi pasują tzn Mortadela:) inaczej mówiąc to zwykły syf tak samo jak parówki .
Myślę ,że jeden grzaniec ci na pewno nie zaszkodzi ani małej a odrobina relaksu się należy ,ja również muszę umówić się z jakoś koleżanką na zakupy bo sto lat nie była jeszcze przed narodzinami małej.
Nie ma to jak niezapomniane wspomnienia z polskiej porodówki koszmar!!!
Ewcia - fajny pomysł z tymi czarnymi bodami tylko nie widziałam takich dla dziewczynek ,mam jedne od kuzynki które dała mi po swoim synku ,ja tez nie radze sobie z plamami a próbowałam już wszystkiego działa tylko zapieranie od razu po wybrudzeniu ,ale nie jestem wstanie zawsze zaprać jak mała zaplami ubranko.

Evi body to body, są uniseks :) te hmowe są bez zadnego wzorka. Najwyzej Milence doszyjesz jakies kokardki ;) Ja tez nie zawsze od razu przebieram szczególnie że u nas tak sie uklada ze obiadek je kolo 17. Potem walkoni się z ojcem na macie gdzie zwykle wyrzyguje a potem w to wpelza :D dlatego przebierać musiałabym go ze 3 razy więc chodzi taki wyśmajdany aż do kapieli a wtedy plamy juz nie chcą zejść :/ w ogóle nie ogarniam jak mam mu zmieścić w ciagu dnia 5 posilkow. I nie ogarniam jak Ty sama z małą jesteś w stanie pierniki upiec. Mój Młody ostatnio ma focha na wszystko bujaczki krzeselka a odłożony na podłogę zaraz płacze bo w coś przypieprzy. Dlatego sorry, ale ja nie potrafię. Obiad to szczyt moich możliwości. Prosty obiad.

hej laski, u nas nocka była by fajna gdyby mężowego ręka nie rwała, mały spał całkiem dobrze, obudził się o 4 na cyc i dalej spał az do 8 rano...natomiast mężowy od 2 jęczał bo go łapa boli... jak nie urok to sraczka....

JA też bym sobie poszalała w H&M ale u nas nie ma.... a chciałabym młodemu kupić butki do kolekcji do czapki... i może rękawiczki Product Detail | H&M PL ...ale nie mam gdzie :-( która na ochotnika kupi i wyśle nam butki z H&M Product Detail | H&M PL
?? Fajnie że macie takie sklepy,...

My dziś byliśmy w biedronce..kupiliśmy mlodemu książkę i następną maskotkę małpke - dobrze że cytryna dała cynk że małpki się tam pojawiły :-) ...on kocha wszystkie małpki... potem spacerek i poszedł teraz w kime a ja wlasnie dopijam drugą kawę...

reklama
Kto tu o mnie rozmawia, gdy mnie nie ma, heeeeeee? :D Wpadłam na chwilę (bo nie mam czasu na długie siedzenie na forum, wiecie, blogi, Fejsbunio, czytanie...) i widzę, że ktoś tu o Cytrynie mówi i małpach :D Zagadka rozwiązana, hła hła hła :D Matjas dostał na Mikołaja małpę z Biedrony i piszczałkę: [img[]http://www.babyono.com/produkty/zabawki/piszczki/_images/Photo/1201-1300/1284/1284-N.png[/img] i dokupiłam dwa pajace, i koniec z mikołajkowymi giftami. Nie mam już gdzie chować zabawek, a jeszcze Boże Narodzenie będzie. I coś też miałam... Który dziecior się wybudza w nocy po 3-4 razy z płaczem i którego trzeba do cyca, żeby zasnął znowu? Bo ja już szału dostaję o_O

Do góry