reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2013 :):)

Bosz... Jakies zacmienie wczoraj mialam umyslu albo komputera-przysiegam.Ale niestety raczej to pierwsze-wlaczylam bb i spogladalam z doskoku czy ktos cos napisal.No tak-pomysl niezly.Tylko by sie odswiezyc przydalo...I nie widzialam Waszych postow.Na blondynke nie ma rady....:dry:

Malizna ma swoj pierwszy kubek-niekapek.Taki z gumowym dziubkiem.Jest zachwycona i wreszcie zaczela pic.Tu wiedzialam czego szukac bo Mloda w ogole ni chciala pic z butli i juz sobie wlosy z lba rwalam co mam jej wynalezc.I przynajmniej to doswiadczenie sie przydalo :-D

U nas grudzien to bedzie jakis horror...Nie dosc,ze sobie ktos wymyslil mikolajki i "aniolka" to jeszcze Mloda ma urodziny i w dodatku beda chrzciny.Jak ja mam to ogarnac?Jak sobie pomysle ile bede musiala wypracowac w kuchni to...No coz-tchorz mnie lapie.Po prostu.Ja uwielbiam gotowac.Ale przez te chcrzciny musimy zaprosic rodzine B na wigilie juz.Jedna juz taka robilismy i bylo ok to i teraz sie uda!Tylko juz ukladam P.L.A.N. :sorry2:

Malizna nadal bezzebna.Ale widze,ze idzie jej dol szybciej i pewnie tam sie pojawi cos interesujacego.Z "przepisow" warzywnych to leje troche wody,ziemniak+brokul,marchew czy co tam mam akurat na obiad.A ostatnio byl nawet kuskus.Bo mi sie za duzo wody chlapnelo i chcialam zagescic ;-) Do tego codziennie kaszka z glutenem w butli.No i deserek tez sie pojawia chociaz Malizna nie zawsze wyraza nim zainteresowanie...:dry:

reklama
Cześć dziewczyny ,u nas piękna pogoda pewnie po obiedzie wybierzemy się na jakiś spacer ,teraz pranie sprzątanie itd. ,tak się cieszyłam ,że mała śpi a tu słyszę z sypialni odgłosy (malutka coś sobie opowiada).
Z mięskiem to tak od tygodnia jej daje na początku dawałam jej po 1 łyżeczce ,ona nigdy nie miała problemu z brzuszkiem więc się tak bardzo nie bałam ,u mnie w rodzinie dużo dzieci więc jakieś doświadczenie miałam co do wprowadzania nowych pokarmów ,ale oczywiście wszystko bardzo ostrożnie .

Elajar - na pewno dasz rade ,ja ciągle mówię do mojej siostry która narzeka z jednym ,że ty masz 3 i dajesz rade , naprawdę pełen szacunek dla ciebie ,bo jedno to nie troje .To super ,że tak pięknie dzieciaczki rosną :).

Mdła mój tez ma niekapki i t ez go próbuje go nauczyć picia z tego. Z miekkim ustnikiem nuka. Tylko skubany to gryzie zamiast ciagnac. Z TT z twadym ustnikiem to juz całkiem jak gryzak. Z tego 10 wypije 30 wyleje sobie na klatę. Podziwiam ze Malizna tak szybko złapała. Póki co czasem wypije trochę soczku ale z butli.
Jedziemy jedziemy i kuzwa dojechać nie możemy. Jak pracowałam to jeździłam głównie nocą. Znacznie szybciej to szło :/

Mdła. O tak o dałaś niekapek i pije?? Ja kupiłam Aventa, ale nie wiem z czym to się je. Chciałam Filipowi dawać kaszki do picia, ale właśnie nie wiem czy to z butli czy z niekapka, a może ze słomki. Ja do tej pory nawet butelką mało karmiłam, to nie mam zielonego pojęcia co czym dawać. Pomóżcie.

Wasze dzieciaczki z tych niekapków pić potrafią , jestem pod wrażeniem, mój pare razy miał w ustach coś innego niż cycek i łyżeczkę, ciekawe jak mu to pójdzie.

Ja po Mlodej madrzejsza :-) Niekapek z NUKa wlasnie dla dzieci od 6 miesiaca.Mloda nie akceptowala butli.Za pozno zaczelam ja uczyc.Teraz Malizna po miesiacu nauki sciaga mi pieknie kasze z butli.Ale przysiegam,ze nie bylo latwo.Za to niekapka wziela i zaczela pic.Tak po prostu.Zaraz sprobuje znalezc na allegro...

NUK FC DISNEY butelka kubek niekapek 150ml 6+ HIT (3553814679) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Tan dokladnie mamy w posiadaniu.Polecam z calego serca bo u mnie w przypadku obu dziewczynek zadzialalo! :-D

Dzięki Mdła, bo już buszowałam po allegro. My dziś po wycieczce na citeam kupiliśmy zatorland w zatorze, świetnie było , mała się wybawiła , my tez rozerwaliśmy, byliśmy tam 4 h i trochę mało czasu na wszystkie atrakcje było, jak ktoś z Was ma niedaleko to polecam, naprawde fajnie, nawet mały płynął gondolą i jechał z tatą na karuzeli

Ja po Mlodej madrzejsza :-) Niekapek z NUKa wlasnie dla dzieci od 6 miesiaca.Mloda nie akceptowala butli.Za pozno zaczelam ja uczyc.Teraz Malizna po miesiacu nauki sciaga mi pieknie kasze z butli.Ale przysiegam,ze nie bylo latwo.Za to niekapka wziela i zaczela pic.Tak po prostu.Zaraz sprobuje znalezc na allegro...

NUK FC DISNEY butelka kubek niekapek 150ml 6+ HIT (3553814679) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Tan dokladnie mamy w posiadaniu.Polecam z calego serca bo u mnie w przypadku obu dziewczynek zadzialalo! :-D

Mam taki sam. Z pewnością polecam bardziej niz twardo ustnikowe ale mój jeszcze nie pojął jak pić

reklama
u nas też brak czasu...jakośnie możemy się ostatnio zebrać.. byliśmy wczoraj na jesiennym spacerze w parku...mlodemu się podobało..moze wrzuce zaraz jakąś fotkę... my jeszcze bez zębów..ale kupiłam juz szczoteczkę na palec i masujemy sobie dziąsełka... w przyszłą sobotę jedziemy na wesele...młody będzie tańczył :-)
dobra spadam bo porządkuję szafy....zmieniam wystrój letni na zimowy w szafach bo nie bedzie pewnie potem pogody żeby wszystko poprac.... choć i dzis pogoda nie rozpieszcza :-)
Miłego dzonka życze...

Do góry