reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Bosz... Jakies zacmienie wczoraj mialam umyslu albo komputera-przysiegam.Ale niestety raczej to pierwsze-wlaczylam bb i spogladalam z doskoku czy ktos cos napisal.No tak-pomysl niezly.Tylko by sie odswiezyc przydalo...I nie widzialam Waszych postow.Na blondynke nie ma rady....:dry:

Malizna ma swoj pierwszy kubek-niekapek.Taki z gumowym dziubkiem.Jest zachwycona i wreszcie zaczela pic.Tu wiedzialam czego szukac bo Mloda w ogole ni chciala pic z butli i juz sobie wlosy z lba rwalam co mam jej wynalezc.I przynajmniej to doswiadczenie sie przydalo :-D

U nas grudzien to bedzie jakis horror...Nie dosc,ze sobie ktos wymyslil mikolajki i "aniolka" to jeszcze Mloda ma urodziny i w dodatku beda chrzciny.Jak ja mam to ogarnac?Jak sobie pomysle ile bede musiala wypracowac w kuchni to...No coz-tchorz mnie lapie.Po prostu.Ja uwielbiam gotowac.Ale przez te chcrzciny musimy zaprosic rodzine B na wigilie juz.Jedna juz taka robilismy i bylo ok to i teraz sie uda!Tylko juz ukladam P.L.A.N. :sorry2:

Malizna nadal bezzebna.Ale widze,ze idzie jej dol szybciej i pewnie tam sie pojawi cos interesujacego.Z "przepisow" warzywnych to leje troche wody,ziemniak+brokul,marchew czy co tam mam akurat na obiad.A ostatnio byl nawet kuskus.Bo mi sie za duzo wody chlapnelo i chcialam zagescic ;-) Do tego codziennie kaszka z glutenem w butli.No i deserek tez sie pojawia chociaz Malizna nie zawsze wyraza nim zainteresowanie...:dry:

reklama
Cześć dziewczyny ,u nas piękna pogoda pewnie po obiedzie wybierzemy się na jakiś spacer ,teraz pranie sprzątanie itd. ,tak się cieszyłam ,że mała śpi a tu słyszę z sypialni odgłosy (malutka coś sobie opowiada).
Z mięskiem to tak od tygodnia jej daje na początku dawałam jej po 1 łyżeczce ,ona nigdy nie miała problemu z brzuszkiem więc się tak bardzo nie bałam ,u mnie w rodzinie dużo dzieci więc jakieś doświadczenie miałam co do wprowadzania nowych pokarmów ,ale oczywiście wszystko bardzo ostrożnie .

Elajar - na pewno dasz rade ,ja ciągle mówię do mojej siostry która narzeka z jednym ,że ty masz 3 i dajesz rade , naprawdę pełen szacunek dla ciebie ,bo jedno to nie troje .To super ,że tak pięknie dzieciaczki rosną :).

Mdła mój tez ma niekapki i t ez go próbuje go nauczyć picia z tego. Z miekkim ustnikiem nuka. Tylko skubany to gryzie zamiast ciagnac. Z TT z twadym ustnikiem to juz całkiem jak gryzak. Z tego 10 wypije 30 wyleje sobie na klatę. Podziwiam ze Malizna tak szybko złapała. Póki co czasem wypije trochę soczku ale z butli.
Jedziemy jedziemy i kuzwa dojechać nie możemy. Jak pracowałam to jeździłam głównie nocą. Znacznie szybciej to szło :/

Mdła. O tak o dałaś niekapek i pije?? Ja kupiłam Aventa, ale nie wiem z czym to się je. Chciałam Filipowi dawać kaszki do picia, ale właśnie nie wiem czy to z butli czy z niekapka, a może ze słomki. Ja do tej pory nawet butelką mało karmiłam, to nie mam zielonego pojęcia co czym dawać. Pomóżcie.

Wasze dzieciaczki z tych niekapków pić potrafią , jestem pod wrażeniem, mój pare razy miał w ustach coś innego niż cycek i łyżeczkę, ciekawe jak mu to pójdzie.

Ja po Mlodej madrzejsza :-) Niekapek z NUKa wlasnie dla dzieci od 6 miesiaca.Mloda nie akceptowala butli.Za pozno zaczelam ja uczyc.Teraz Malizna po miesiacu nauki sciaga mi pieknie kasze z butli.Ale przysiegam,ze nie bylo latwo.Za to niekapka wziela i zaczela pic.Tak po prostu.Zaraz sprobuje znalezc na allegro...

NUK FC DISNEY butelka kubek niekapek 150ml 6+ HIT (3553814679) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Tan dokladnie mamy w posiadaniu.Polecam z calego serca bo u mnie w przypadku obu dziewczynek zadzialalo! :-D

Dzięki Mdła, bo już buszowałam po allegro. My dziś po wycieczce na citeam kupiliśmy zatorland w zatorze, świetnie było , mała się wybawiła , my tez rozerwaliśmy, byliśmy tam 4 h i trochę mało czasu na wszystkie atrakcje było, jak ktoś z Was ma niedaleko to polecam, naprawde fajnie, nawet mały płynął gondolą i jechał z tatą na karuzeli

Ja po Mlodej madrzejsza :-) Niekapek z NUKa wlasnie dla dzieci od 6 miesiaca.Mloda nie akceptowala butli.Za pozno zaczelam ja uczyc.Teraz Malizna po miesiacu nauki sciaga mi pieknie kasze z butli.Ale przysiegam,ze nie bylo latwo.Za to niekapka wziela i zaczela pic.Tak po prostu.Zaraz sprobuje znalezc na allegro...

NUK FC DISNEY butelka kubek niekapek 150ml 6+ HIT (3553814679) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Tan dokladnie mamy w posiadaniu.Polecam z calego serca bo u mnie w przypadku obu dziewczynek zadzialalo! :-D

Mam taki sam. Z pewnością polecam bardziej niz twardo ustnikowe ale mój jeszcze nie pojął jak pić

reklama
u nas też brak czasu...jakośnie możemy się ostatnio zebrać.. byliśmy wczoraj na jesiennym spacerze w parku...mlodemu się podobało..moze wrzuce zaraz jakąś fotkę... my jeszcze bez zębów..ale kupiłam juz szczoteczkę na palec i masujemy sobie dziąsełka... w przyszłą sobotę jedziemy na wesele...młody będzie tańczył :-)
dobra spadam bo porządkuję szafy....zmieniam wystrój letni na zimowy w szafach bo nie bedzie pewnie potem pogody żeby wszystko poprac.... choć i dzis pogoda nie rozpieszcza :-)
Miłego dzonka życze...

Do góry