reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2013 :):)

Witam się porannie. Synek jeszcze śpi, lecę budzić córkę i szykować do szkoły. My dziś na szczepienie... Jak ja tego nie lubię...

Loop- jeśli córcia tak zareagowała na kaszke, to nawet dłuższą przerwę niż tydzień zrób i zacznij od warzyw tym razem ( moim zdaniem )

miłego dnia mamuśki

reklama
Moja wlasciwie tylko na mleczku, bo niby rozszerzam jej diete, ale ona w ogole nie chce nic innego jesc. Zasmakowal jej najbardziej mus truskawkowo jablkowy. Reszta gardzi :D
my bylysmy na kontroli. Tu w NO chodzi sie do pielegniarki, ktora bada, mierzy i sprawdza jak sie dziecko rozwija. No i ona zalecila, zebym karmila mala 2 razy w nocy, ale jak ja mam to zrobic?? Przeciez moja wisi non stop na cycku... Dzisiaj w nocy co godzine :/ nie wiem co sie porobilo - albo wciaz zeby, albo brzuszek, bo takie baki puszczala, ze az koldra latala :D Zazdroszcze tym mamom, ktore maja uregulowane pory karmien, bo u nas niestety z tym jest kiepsko. Nie mam sily na przetrzymywanie i ryki... Albo bieganie z nia przez cala noc na rekach, zeby nie podac jej cycka.

Hej namy... U nas jakos szybko czas leci..mlody chyba lepiej sie cxuje..ale cis mu sie poprzestawialo i nie chce jesc warzywek tylko owoce....a najlepiej sliwke....

Loop a dajesz kaszke gotowa na mleku, czy zwykla manne gotowana na wodzie,? Napisz jak ja przygotowujesz... Bo moja kumpela kupila taka gotowa chyba nestle albo bobovity na mleku a karmila troche cycem troche mm ale innym niz w tych kaszkach i okazalo sie ze zielone kupy to po tym mm a nue pi kaszce...zrbila zwykla manne na wodzie dodala do jabluszka i problemu nie bylo....

Hej kobitki.
Jak nestle to pewnie na nanie było. Podobno po nim często zielone kupska. Dlatego ja kaszki kupowałam bezmleczne, ale i tak nie idą. Może podejście nr 2 zrobię.
Kurcze u mnie w ogóle idą bardziej owoce niż jarzyny. Póki co tyljko raz ziemniak/marchew. Dostałam dzis jakąś ulotke z bobovity ze schematem karmienia. Pisza tam w 5 mies. 4xmleko, zupka jarzynowa i sok lub owocek. Dajecie tak? To i to? Ja do tej pory dawalam tylko raz cos innego niz mleko. I u mnie mleka zawsze było 4 bo miedzyczas był zapychany cycem. Skoro tak to bede musiala przerobić swoj schemat dnia, żeby zmieścić tam jeszcze zupe.

Dzisiaj sie zorientowalam ze konczy mi sie okres doksztalcania w styczniu. Muszę teraz parę nocek zarwac rozwiazujac testy on-line. Mialam na to 5 lat...wydawalo sie ze to tyyyle czasu.
Co u was? Jakaś taka cisza. Wszystko ok?
Rysia żyjesz?

Camel rozrabiam zwykla kaszke manna blyskawiczna na wodzie w proporcji pol lyzeczki na 60-70ml i do tego dodaje pozniej swojego mleka. Jutro bede probowala jeszCze raz zadzwonic do lekarza
No a mnie jakis wirus zlapal lub jakies zatrucie pokarmowe, wiec tylko jeden spacer byl a nie 2-3 no i dzzien marudy mielismy :/ dobrze, ze sie konczy :)

Cześć dziewczyny , my dziś z mała miałyśmy dość intensywny dzień byłyśmy u mamy i na zakupach ,kupiłam małej 2 pary bucików jedne na teraz a drugie trochę większe no i oczywiści mamusia też musiała coś sobie kupić wiec kupiłam sobie buty i torebkę:-).
Moja mała jadła już marchewkę, dynię z ziemniakiem ,marchewkę z ryżem ,zupkę jarzynową ,marchewkę z ziemniakiem a z deserków to jabłko ,jabłko-marchewka i brzoskwinia-banan-jabłko ,najbardziej lubi warzywa zwłaszcza dynie z ziemniakiem .Kaszkę maną daje jej z nestle i nie ma zielonych kupek .

No i muszę się pochwalić schudłam 12kilogramów w 2 miesiące wazę 1 kilogram mniej niż przed ciążą , jeszcze tylko 3 do mojego celu :).

z jakiej firmy kupujecie dynie+ziemniak? cos nie moge trafic. czy to wlasna robota?
Evi ale tak 2 razy dziennie dajesz? raz warzywko a raz owoc? U nas tez ok. Jeszcze nic mu nie zaszkodzilo. Moze tylko marchewka na kupy.

12 kilo???? Evi...klaniam sie w pas. Ja ciagle minus jeden, plus jeden...takie to odchudzanie. Mam wrazenie ze za duzo o tym gadam a za malo robie...czy to znaczy ze za malo też chcę? Len ze mnie.

Wiolonczela to sie zwie ksztalcenie ustawiczne. W cyklach 5cio letnich trzeba chodzic na szkolenia sympozja i inne pogadanki i zbierac za to punkty. Mam nadzieje ze zdarze.

Ja kaszkę mannę rozrabiam z 40 ml wody (Nestle) i podaję łyżeczką. Nie ma problemu ani z jedzeniem, ani z kupami.
Z warzywek i owoców to już nie pamiętam co on jadł, bo troszkę tego wchłonął. Z pierwszymi łyżeczkami kalafiorem i brokułem był problem, ale coś dobełtałam i poszło. Dziś był szpinak z ziemniaczkami, obrzydliwy, że hej a Filipowi smakowało.

Pochwalę się jeszcze. W końcu zdecydowaliśmy się na chrzciny. 27 października. Gdybym wiedziała, że to się tak szybko załatwia, to już dawno bym to miała za sobą.

Ewcia - dynia + ziemniak z hippa

reklama
No tylko sie cieszyc,ze u Waszych dzieci reakcje na nowosci bezproblemowe. Zobaczymy jak u nas bedzie przy kolejnej probie. Moze faktycznie poczekam dluzej
Evi zdradz prosze sekret na te 12 kilo mniej.
Ja za 1,5 miesoaca ide na wesele przydaloby sie zrzucic ale jakos sie boje,ze jak zaczne cwiczyc i bede na diecie to strace mleko...

Do góry