reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

cześc laski. mam pytanie do was.
mój mały w wozku nie lubi leżeć i spacery tak jak mowiłam szybkie i bliskie.
moze polecicie mi zakup nosidełka. jakieś fajnie i praktyczne.
chciałabym alby ozna było maluszka nosic przodem zeby widział. bo jedno mam ale takie beznadziejne i tylko mozna tyłem.

reklama
wiolonczela - kobito bo sfiksujesz. Ale jestem sobie w stanie wyobrazić Twoja sytuację. Leżałam z synem przez tydzień w dziecięcym szpitalu i co tam się człowiek napatrzył, nasłuchał, jakie choroby i jakie wypadki się zdarzają. Naprawdę trzeba się cieszyć tym co się ma bo nieszczęść w koło co nie miara. Nie będę nawet przytaczać historii bo dreszcze przechodzą:-( Mnie jeszcze zastanawia to że już od tego leżenia młodemu z tyłu jakby spłaszczyła się główka, natomiast mój mąż nakręca się że mu się uszy odstające robią i każe mi zakładac mu czapkę :confused: Na początku go ochrzanialam, że wymyśla ale już tak się przyglądam, ze dostrzegam ze kiedy obraca głową to rzeczywiście małżowina na górze mu się zagina :szok: już nie wiem co mam o tym myśleć. No ale co ma robić takie dziecko jak nie leżeć. Co mam mu z tą głową zrobić??

Mój też się smieje na głos ale trzeba się postarac zeby go rozśmieszyć. Najczęściej jak do lustra się wygłupiamy, a wydawane przez niego ostatnio dziwięki są różniste. Wczoraj udawal karetkę na sygnale... ijo ijo ijo ijo.

Edyta - ja kupiłam używkę babybjorn. Powody mną kierowały takie same jak Tobą. Na razie użyte raz. Przodem do czlowieka mlody nie lubi a przodem do świata mam wrażenia że głowa mu jeszcze na bardzo lata. Jak mam na rękach to podświadomie odchylam ciało do tyłu i w ten sposób podpieram mu główkę. W nosidełku jest troszkę w innym położeniu i jak chodze to tak głowa jakoś mu tak lata, ale będziemy próbowac. Nie mówiąz o tym że pół nosidła obślinione :) Zastanawiam się tylko co jak trzeba będzie dziecię grubiej ubrać i siebie też. Czy wtedy to się sprawdzi.

Napisałam maila reklamacyjnego na maclarena. Kurcze kupiłam i zapłaciłam jak za nowy to niby czemu mam akceptować te niedociągnięcia. Ciekawe co odpiszą. Może jakiś rabacik wydębię :)

Olga - jest limit- dochód na osobę netto za rok 2011 nie może przekraczać 1922 zł. Dochód dzielisz na ilość osób w rodzinie na dzień dzisiejszy.

Zobaczymy, bo jak tylko poprzedni rok to dostaniemy, bo tak kombinowaliśmy, żeby wyjść na styk:-D. A jak będą chcieli ten albo 2011 to nici z becikowego:-D.

tak do konca października jak składasz to dochody za 2011 jesli od 1 listopada to wtedy juz 2012 rok. bo zaczyna sie nowy okres zasiłkowy. ale masz czas ubiegac sie o becika 12 m-cy od dnia urodzenia dziecka.
zajmuje sie rodzinnym w pracy więc myśle ze wiem:)

reklama
Nie do końca rozumiem co do tego mają moje dochody z 2011 roku jak to tak strasznie dawno byo, ale nie wszystko muszę rozumieć:-D. W każdym razie dziękuję za wiadomość. Mogę poczekać do listopada:-D.

Do góry