reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2013 :):)

reklama
Wrocilam od poloznej, pomierzyla brzuch, posluchala serducha, wszystko gra. Dala mi tydzien na porod bez pomocy, jak do wtorku sie nie rozpakuje to mi zafunduje masaz szyjki macicy. Tu daja max do 14 dni po terminie na rozkrecenie sie porodu, jak nic nie dziala indukcja. Obym nie dotarla do tego etapu :baffled: Czekamy dalej :oo:

Hej Dziewczyny!!

Mam do Was pytanie - wczoraj ja miałam wizyte i lekarz mnie nastraszyl - w sumie może nie nastraszyl tylko dal do myslenia ,ze może mnie czekac cc . Mala jest duza , bo wg usg 4300 i ma duzy brzuszek - i w sumie jak trafie do szpitala to może być tak ,ze ode mnie w dużej mierze będzie zalezalo czy cc czy probuje sn . Syna urodziłam sn i wiem jak to jest i chcialam bardzo teraz tak urodzić ale teraz to już nie wiem . Boje sie nameczyc np. cala noc żeby rano okazalo się ,ze jednak cc . Powiedzcie cc jest do zniesienia? wiem,ze boli i ciężko wstać ale nie mam doświadczenia w tym temacie.

Marja ja bałam się CC jak głupia, płakałam na samą myśl o operacji, jednak po pobycie na porodówce 14 godzin w oczekiwaniu na rozwarcie, po słuchaniu kobiet rodzących siłami natury i poznając niebywałą przyjemność skurczy porodowych w życiu ie wyobrażam sobie rodzić SN i jak mi kiedyś coś odbije i znowu zechcę mieć tą przyjemność rodzenia to TYLKO CESARKĄ!! Owszem jesteś obolała i dłużej się zbierasz do kupy ale po sn też musisz dojść do siebie i też jak cie natną to się paprasz tygodniami czasem...
Także nie bój się bo CC jest dla mamy przyjemniejsza o wiele no i dzidziuś nie jest narażony na obrażenia związane z przejściem przez kanał rodny.

Marja ja miałam 2 razy CC na życzenie i w zyciu bym tego nie zamieniła. jeśli masz zaplanowaną to wszystko sprawie idzie bez zbędnych nerwów.
ale NAJWAŻNIEJSZE ,ŻEBY DZIDZIUŚ URODZIŁ SIĘ ZDROWY
i jeśli jest jakiekolwiek wskazanie do CC to się nie zastanawiaj!!!!!!
powodzenia

moja druga cc do najprzyjemniejszych nie należała i zdecydowanie dłużej dochodziłam do siebie , ja nie polecam, ale nie znam uroków porodu sn. U mnie dwa tygodnie bólu , poza tym miałam powikłania po znieczuleniu i myślałam że rozrywa mi ktoś barki, poza tym źle mnie zszyli i doszywali po 24 h już bez znieczulenia , bo krew mi z brzucha leciała

Zapominajka tak to chyba jest przy dwójce ,że ten pierwszy bardziej daje popalić , u nas czasami można wyjść z siebie.

A jak tam u Was tradzik lepiej jak odstawiłas mleko , nabiał?

Ostatnia edycja:
Wrocilam od poloznej, pomierzyla brzuch, posluchala serducha, wszystko gra. Dala mi tydzien na porod bez pomocy, jak do wtorku sie nie rozpakuje to mi zafunduje masaz szyjki macicy. Tu daja max do 14 dni po terminie na rozkrecenie sie porodu, jak nic nie dziala indukcja. Obym nie dotarla do tego etapu :baffled: Czekamy dalej :oo:
ja juz nastawilam sie ze bede miala wywolywany porod :( dzisiaj nawet 1 porzadnego skurczu nie mialam. Moj A. dla poprawy nastroju zabral mnie na gofry i rurki z bita smietana. Potem jeszcze wizyta w sklepie bo musialam sobie spodnie dresowe kupic. Juz brak mi cierpliwosci!!!!
Wydaje mi sie ze zostalysmy 4 ardzesh, joasia, marja i ja. Niedobitki z uparciuchami w srodku :/

reklama
PolaTola oddalabym krolestwo za polskiego gofra z bita smietana i malinami :tak: Ale narobilas mi apetytu :-p Zawsze w wakacje napycham sie nimi na caly rok, bo te u mnie nie maja tego cudnego smaczku ;-) Widzisz u mnie tez cicho, wczoraj mialam bardzo lekkie i szybkie pobolewanie podbrzusza jak na okres, a dzis znow wielkie nico. Nie nastawiaj sie jeszcze na wywolywanie, powiem tobie, ze tu w UK wiekszosc porodow odbywa sie silami natury miedzy 40 a 42tc. Ja wierze w to, ze uda nam sie bez tych zabiegow &&&&&

Do góry