reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Witam się w dwupaku :wściekła/y: Wstałam, zjadłam śniadanie i teraz myślę co dzisiaj robić :confused: Pogoda ładna się zrobiła, więc chyba wybiorę się na spacer. Tylko jakoś tak "łyso" mi będzie bez mojego psiaka - została u teściów po weekendzie :-D Na koloniach ;-)
Co ja - hipopotam - mam dzisiaj robić? Może urodzić :szok::-D Dzisiaj jedziemy na IP po południu na ktg. Chyba ściągnę A. wcześniej z pracy bo nie uśmiecha mi się cały dzień czekać na niego :baffled:

eklerka - zostało nas w dwupaku rzeczywiście 4-5 (bo nie wiem jak Evi, bo coś się nie odzywa). Czy ja wykrakałam sobie że ostatnia z majówek urodzę??? :dry::shocked2:

reklama
heloł... jakos nie mogę doczytać hihiihih :) nie ogarniam się w czasie, córcia potrzebuje wiele uwagi teraz, mały jest cudowny, choć wieczorami daje popalić... za to kolejna nocka wspaniała... zasnał o 23 pospał do 7, zjadł cycka i spi dalej z tatusiem

a i wkoncu zdecydowaliśmy się na imie :) nasz synek ma na imię DARIUSZ :)

Laseczki trzymam kciuki za szybkie porody..... niech maluchy szybko się wyklują:)

Cześć;

Ja muszę poczytać o tych mm, bo może faktycznie są dostępne bez recepty dla tych małych ludzi ze skazą białkową.

Witam brzuchatki i mamuśki
W sprawie mleka dla alergików - moja koleżanka dla córki dostawała receptę od lekarza na mleko HA i płaciła mniej niż za zwykłe. Nie wiem czy dalej tak można bo była rewolucja w tamtym roku w receptach jak pamiętacie
Ja dwoje moich dzieci urodziłam sn ale uważam że skoro lekarz (położna) sugeruje cc to nie ma co się zastanawiać
Agara nie załamuj się Twoje dziecko potrzebuje Twojej siły
PolaTola nie łam się prędzej czy później urodzisz:) (łatwo mi mówić) ja przy córze obudziłam się rano 5 dni po terminie i skurcze jak się patrzy siup na porodówkę i po 7,5h mała była z nami a lekarze mówili że nie urodzę bo na KTG nic nie wychodziło
A to nie jest tak że skaza wychodzi ok 3 miesiąca??
Jadłam wczoraj mizerię, Młody nie lubi ogórów

Ostatnia edycja:
Dla mnie cc to najlepszy pomysl na jaki ktos tam kiedys wpaxl!! Pewnie dlatego ze dla mnie przechodzenie grypy bylo gorsze niz dochodzenie do siebie po cieciu...

Jedziemy na usg glowki !prosimy o kciuki!!

noelle - trzymamy kciuki za usg główki!

Agara - współczuję Ci z całego serca. Ja też bym się załamała gdyby coś poszło nie tak... Mam nadzieję, że masz wsparcie wśród najbliższych i może właśnie psychologa?!
Jako, że nie wierzę w mój poród ;-)jakby ktoś mi dzisiaj zaproponował CC - to jeszcze dzisiaj bym ją miała :tak:
jeszcze tylko jutro i pojutrze jest maj. więc nie widzę szans na bycie majówką...

Idę sprzątać, na zakupy i gotować... w międzyczasie zrobię sobie rozpiskę na cały tydzień do przodu, poumawiam się z ludźmi na spotkania tak jak zrobiła to Sembo, co jakiś czas pomacham batonem między nogami jak cytryna, to może dzieć skusi się na przyjście na świat...

Miłego dnia dziewczynki!

Ostatnia edycja:
Już mam trochę smutkuuuu, bo moi rodzice jutro jadą do domu :-( Nigdy bym nie przypuszczała, że będę tęsknić! :baffled: I to zwłaszcza, że mój tata i W. dogadują się bez trudu!

Oooo, mm może być na receptę? :szok: A czym się ono różni od zwykłego?

Noelle &&&&
Agara życzę Wam dużo chwil szcześcia, zobaczysz ile radości wniesie w Twoje życie Wasze dziecko, mimo choroby sama kiedyś do tego dojdziesz, że nie zamieniłabys go na żadne zdrowe dziecko. Tego Ci z całego serca życzę.
My słuchamy piosenek od Citrus :) zaraz jedzonko a później pakuję małą do wózka i na spacerek póki pogoda ładna.
Ja byłam olbrzymią przeciwniczką cc strasznie się bałam ale teraz wiem, że nie taki diabeł straszny mimo że bolało mnie bardzo druga też będę miała cc.
miłego dnia

ps nierozpakowane dziewuszki do dzieła... :)

reklama
cześć dziewczyny!

powoli u mnie się stabilizuje:-)mój bąbelek w 9 dni nadrobił wagę z dnia porodu z nawiązką:-) jupii! w dniu wypisu 2820g, a wczoraj 3060g;-) jestem dumna z moich cycuszek:-D

a jeśli chodzi o poród, to ja chyba już nie chcę rodzić sn, bo już tydzień leczę krocze, a sam poród masakra fizyczna i psychiczna:sorry2: może za duży wpływ "na głowę" miał 1 poród..

dziewczyny karmiące, może macie jakieś przepisy na obiadki, bo nie mam już siły wymyślać i kurczak gotowany mi się nudzi:baffled:

Noelle,
kciuki trzymamy!

miłego dnia!

Do góry