reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Aśka, mam nadzieję że już rodzisz? :] Wg mnie to są bóle porodowe.

A tak w ogóle, to nie zawsze warto patrzeć na ktg. Ja byłam podpięta przez cały poród i nie rysowały się praktycznie żadne skurcze :)

Zapo, jak wygląda ten trądzik niemowlęcy u Was? Mój synu ma kilka takich białych pryszczy na brodzie i się martwię.

My dziś zaliczyliśmy pierwszy spacerek. Czekałam na ten moment całą ciążę!!! :)

Mały zaczyna wiszenie na cycu od wczoraj. Albo pociumka pociumka i śpi. Chcę go odłożyć i krzyk. Dostawię i powtórka. Chyba lubi być przy mamusi :) Nie wiem tylko jak ja ogarnę jak np rpzyjdzie położna w poniedziałek, albo jak będziemy musieli jechać do neonatologa?:no:

reklama
Aśka - kciuki!!! :-)

sembo - nie panikuj! dwupaków tu nie brakuje :p A sama widzisz, że jednego dnia nie ma żadnego objawu porodu a drugiego dnia już tulisz maluszka. Ba! Rano nie ma objawów a po kilku godzinach zmiana :)
Ale przyznaję, że irytujące jest to, że jesteśmy w tych ostatnich do rozpakowania :baffled:

Kasieńka - &&&&&&&&&&&&&&
No to potem marciosz, Aśka, sembo, flądra i julka a potem ja ;) Ja myślę, że ostatnia z nas wszystkich urodzę, więc nie robić zastojów!!! ;-):-D:-D:-D

Jeszcze ja jestem! :D A jestem 4 dni za Tobą :p Ja termin wg. OM mam na 29 maja więc jak ktoś tu ma zostać czerwcówką to najprędzej JA :-) także SEMBO nie panikuj :-)

​Aśka KCIUKIII &&&&&&&

uff w końcu Was doczytałam, piszecie jak szalone ;-)

oczywiście &&&&&&&& za te rodzące i cierpliwości tym nierozpakowanym, doczekacie się w końcu ;-)

ja dzisiaj już po zdjęciu szwów i prawie normalnie zaczynam już siadać :) i produkcja pokarmu się rozkręciła, aż tak że wytrzymać nie mogę, a Młoda nie przeje tego wszystkiego. Polecacie może jakieś dobre laktatory??

mysiak oby nie, bo mi się czerwiec nie podoba, chcę dziecko urodzone w maju :-D:-D:-D

a pytanie z innej paki: jeżeli rodzice nie są małżeństwem, to dziecko w szpitalu dostaje nazwisko matki? a potem w USC zmienia się na nazwisko ojca? jestem zupełnie zielona w tym temacie, nie ogarniam tych wszystkich załatwień poporodowych... :crazy:

reklama
Kolorowa, tak, w szpitalu wpisują maluszkowi Twoje nazwisko, chociaż u mnie było tak, że na tej tasiemce na ręce Mateusza napisali moje imię i nazwisko i "syn". Moje nazwisko wpisali mu też na karcie wypisowej i na książeczce zdrowia, no ale później można sobie skreślić i wpisać właściwe :-p

O, Mysiak lepiej to wytłumaczyła :-)

Do góry