reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Aaaaaa z tym płakaniem to różnie.

A becikowego z tym dochodem za 2011 nie ogarniam. Co, jeśli w 2011 ktoś miał dochód np. 5 tys. na osobę, a od 2012 klepie przysłowiową biedę i becikowego nie dostanie, bo wtedy miał dużo? Albo na odwrót - w 2011 miał zerowy dochód czy jakiś tam malutki, a teraz na przykład na osobę w rodzinie jest 5 tys.? Przecież to niedorzeczne, bo jak niby można przydzielać becikowe za dochody sprzed dwóch lat? Przecież takie kwestie potrafią się zmienić nawet w ciągu miesiąca i to, że ktoś miał wtedy dużo lub mało nie musi mieć odniesienia do aktualnej sytuacji... :baffled:

PS. Kasieńka na porodówce! Skurcze masakra, tak pisze na FB.

Ostatnia edycja:
reklama
Kasieńka - &&&&&&&&&&&&&&
No to potem marciosz, Aśka, sembo, flądra i julka a potem ja ;) Ja myślę, że ostatnia z nas wszystkich urodzę, więc nie robić zastojów!!! ;-):-D:-D:-D

zostawiły mnie i eklerkaa i kasienka ... :/ Aśka już też mnie niedługo zostawi... A znajomi dalej piszą i dzwonią jakbym sobie mogła wziąć w kącie urodzić i cicho schować pod dywan żeby nikt się nie dowiedział :/
Dochodzi do takich paranoi że jacyś moi dalecy znajomi przychodzą do mnie do pracy i pytają się czy urodziłam ... Paranoja, chce mi się płakać.

PolaTola mi sie podoba twój harmonogram:-)
Mam nadzieję ze dziewczyny rusza tylkami na początku następnego tygodnia:-)

A co u ullany? Bo jakoś utraciłam rachubę..

Citrusku,dzięki za info o kasieńce! Trzymam za nią kciuki,bo chyba troche cierpi:-(

bo do becikowego liczą dochody za cały rok i dzieli się na liczbę mc (12) i liczbę osób w rodzinie w dniu składania wniosku, gdyby patrzeć ile masz teraz na umowie o prace np to jak? w tym mc można mieć dochód a w następnym już nie, do tego jak ktoś ma działalność? więc zasada że dochód bierze się za poprzedni rok

Mnie na płakanie wzięło co chwilę. Jak nie płaczę ze szczęścia, to ze smutku i tak w kółko... :sorry2::dry:

Zapominajka, straszliwie mi przykro, że musisz odstawić nabiał. Co Ci zostaje do jedzenia? Same zbożowe, warzywa i owoce chyba, prawda? Nie wiem, czy Cię to pocieszy, ale przynajmniej szybko na tym zrzucisz, jeśli Ci zależy, a wnioskuję, że zależy, jak każdej z nas :-p I jeżeli mogę coś doradzić, to pamiętaj o suplementach wapnia, niech Ci lekarz coś poleci koniecznie, bo bez wapnia na zębach i kościach się odbije... :sorry2:

i to mnie pociesza. dzisiaj jeszcze na do widzenia loda zjadłam.

A bioderka cacy, wiec zadowolona jestem.

Witajcie dziewczyny jak Wy sobie radzicie z dwójką dzieci małych i macie czas na bb , kurcze moja mała odkąd mały na świecie to wiecznie chce sie bawić z którymś z nas i niestety mało grzeczna bywa i mega wkurzająca.
Co do wagi to ja ważyłam mniej niż na początku ciązy chwilę przed porodem, a teraz kolejne 9 kilo mniej choć ostatnie dwa tygodnie jem naokrągło , taką mam potrzebę, także jestem zadowolona niesamowice, ale wiem że napewno przytyję, bo muszę nadrobić kalorii jak się karmi piersią

reklama
wiolonczela czy dziedziaczek urodził się zdrowy? Bo z tego co pamiętam to był duży wsp prawdopodobieństwa dla zespołu Downa i się martwiłaś...

Do góry