reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

reklama
kurde właśnie to Alfa!! Ciekawe co u niej... Nie wiem czemu ubzdurało mi się że to wiolonczela:sorry2::sorry2:
Ciekawe właśnie co z nią...

Kasieńska GRATULACJE!!!!!!! to pomyśl jak ja się męczyłam 18 godzin i to przy trzecim dziecku!!! nastawiałam się góra na 3 godzinki:-)

Aśka powodzenia! wracaj rozpakowana!!!!!!!!!

Cytrynko to pewnie nawał! przystawiaj często i jeszcze jak pełno to odciągaj. przed karmieniem ciepły okład np prysznicem, po karmieniu chłodny- np z kapusty ( wkładasz na 10-15minut liścia kapusty do zamrażalnika, potem dziurkujesz widelcem i wkładasz do stanika. i tak z pół godziny. jak się liść zrobi ciepły to możesz wymienić na nowy). nie martw się że częste ściąganie spowoduje większą produkcję. jak nawał minie to się wszystko uspokoi. a jednak nasza CYTRYNKA mleczna jest aż je się kanaliki zatykają!!!!!!!!!!!!!!:-D

Pola, jeśli Kolorowa nie ma ślubu z ojcem dziecka, to muszą iść razem do usc, bo ona jako matka musi potwierdzić, że jej partner jest ojcem dziecka i muszą się oboje podpisać. Jeśli idą do usc w którym nie byli rejestrowani jako dzieci, muszą mieć swoje akty urodzenia. Nadaję na świeżo, bo w ubiegłym tygodniu byliśmy, a też żyjemy bez ślubu :)))))

Sembo, to Alfa mówiła.

Zapominajka, cała pierś, ale Budda possał porządnie i przeszło trochę ;) Mati zyskał pseudo Budda, bo jak się obeżre jak prosiaczek, to ma minę jak wyżej wymieniony ;D
No to dziwne, bo ja dzwonilam do USC i powiedzieli ze wystarczy ojciec zeby byl z moim aktem urodzenia (jego akt nie jest potrzebny). Kilka razy zadalam pytanie czy na pewno i pani mi potwierdzila ze na 100%. My tez bez slubu jestesmy i chcemy zeby dziecko mialo nazwisko A.
Jutro zadzwonie jeszcze raz zeby sie upewnic.... Ah ci urzednicy!!!

Pola, zobacz na stronie USC, tam jest wszystko fajnie napisane, a zasady przecież w każdym USC takie same :))))

Kartagina Rybko, ja nie dość mleczna... Pomagam sobie mm na zalecenie.pediatry, bo Mati na moim nie przybierał i się nie najadał :((( właśnie wtrąbił z dwóch piersi i dopił 90 ml Nan Pro... Ale przynajmniej teraz wiem, że głodny nie jest :p a pierś bolała przy dotyku i w momencie przyssania, teraz już ciut mniej niż przed karmieniem.

hej Kobietki

chcialam powiedziec dobry wieczor i dobranoc
nie mam sznas byc na bieżąco :(

Kasienka-gratulacje

eklerka-przeczytalam opis porodu...masakra...wspolczuje przezyc. Mam nadzieje, ze szybciutko wrocisz do formy i zapomnisz o trudnych chwilach. Poza tym masz wreszcie malutka obok siebie wiec bedzie latwiej

Zapo-doczytalam, ze u Was skaza bialkowa. U nas chyba jednak ciemieniucha...tylko dlaczego zaczyna sie od brwi, a nie od glowy....dziwne. W srode mamy szczepienie wiec sie upewnie czy mam racje.

Aska- &&&&&&&&&&&&&&&&&

PolaTola ja pytałam urzędniczki 3 razy czy na pewno moje papiery rozwodowe wpłynęły i czy nie będę miała kłopotu z rejestracją dziecka i co?? poszłam zarejetsrowac i doopa... nie było papierów moich i był kłopot, ale ja po porodzie rozstroona nerwowo, powyłam się i powiedziałanze nie wyjde dopóki mi dziecka nie zarejestrują tak jak chce....ostatecznie Asia jets rejestrowana przez samego kierownika,

Hej wam :)
Ale skrobiecie jak szalone:) doczytalam jedynie kilka ostatnich stron. ..
Ktos pytał o laktator. Ja też mam medele mini Electric. I nie narzekam; ) szkoda mi tylko że nie możemy się z małą dogadać żeby prosto z piersi jadła. Wczoraj byłam porozmawiać z położna która przyjdzie w środę na patronaz. Obiecała spróbować pomóc mi przystawiac Matylke -może wreszcie zaskoczy. Bylam też u pediatry po skierowanie na usg brzuszka. Matyluszek ma koło uszka taka maleńka narosl/cypelek/guziczek. Trzeba sprawdzić czy to element jej urody czy ma to związek z układem moczowym (ponoć zaobserwowano że jakiś tam % dzieci chorujacych na choroby związane z układem moczowym ma takie cos koo uszu). Jestem dobrej myśli bo wyniki w szpitalu miała ok, sika normalnie:)
Dobra... kładę się jeszcze póki Matylda śpi....

Nanu, nie wkręcaj sobie niczego na zapas :) Ja miałam taką akcję w ubiegłym tygodniu, że się obsrywałam po pachy, a nie było o co, jak się okazało po fakcie :))0

Ech, Mati zlewej piersi je, aż wydaje odgłosy jak z horroru, a z prawej nie robi tak :/ ssie lepiej lewą, niż prawą, skubany...

reklama
Do góry