reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Ja całą poprzednią ciążę wcinałam prenatal classic, przy czym od 7go miesiąca dołożyłam do niego Prenatal DHA.
Teraz biorę suplementy, które sobie kupiłam przed ciążą czyli Falvit mama + biofer folic, a w kolejce czeka Femibion natal.
Dziewczyny, ja też uwielbiam niestety niezdrowe jedzenie, popkorn, chipsy, wszelakie słodycze, coca cola...

Dlatego też uznałam za ciążową zachciankę na... warzywa. Wcinam wszystkie możliwe sałatki i zielonki. To musi być ciążowe, bo nigdy za warzywami nie przepadałam...:szok:

reklama
No w każdym razie mam do oddanie opakowanie z 30 tabletkami Prenatalu. Data przydatności do czerwca 2014.
Ja po nim wymiotuję bardziej niż normalnie, dlatego oddaję.
Jak się nikt nie zgłosi to na śmietniku wyląduje :-p

Cześć dziewczynki :-)

Wzięłam się dzisiaj za sprzątanie i niestety odkurzacz się popsuł :szok: i nici z odkurzenia całego mieszkanka... No ale zrobiliśmy z mężulkiem pyszną sałatkę i leczo.. i "głodzilla" się najadła :-D

Ostatnia edycja:
W ogóle to mam taką refleksję. Ciekawe, czy jakby faceci byli w ciąży i rodzili dzieci, to by się udzielali tyle na forum ;-)
Przypuszczam, że pewnie każdy z nich miałby dwa posty na baby boomie: "Zaszłem" i "Urodziłem" :-)
A forum by umarło...

My z M też posprzątaliśmy mieszkanie, pomyłam wreszcie podłogi bo od miesiąca nie myłam tylko odkurzałam a staram się raz na miesiąc gruntownie posprzątać. Teraz myślę co by tu zrobić dobrego na kolację, takie tematy kulinarne trochę na forum to i człowiek smaku nabiera na różności.
Jaką sałatkę proponujecie? Jaką najczęściej robicie? ja myślę o greckiej coby nie za ciężka była na noc :)

Maggy - Nie przejmuj się na moje teksty tez rzadko kto odpisuje i czuję się nie zauważona:-( A co do imion to właśnie ja kocham stare imiona, mój synek Ignacy a teraz pora na Antoninę:-)

Lorelain – tez słyszałam że łososia wędzonego nie można, a taką mam ochotę!!!
Nanulika- Bardzo fajnie że bierzesz ślub! gratulacje!:-) Dzisiaj tylko słychać o Kwaśniewskiej. Jak chcesz zawsze możesz zrobić wesele za 300 tysięcy . Jak widać każdy ma inne pojęcie tej najważniejszej chwili w życiu:tak:

Citrus- dobrze że się zdrowiej odżywiasz ja w ciąży z Ignasiem jadłam co trzeci dzień świństwa. Mc Donald, kfc i pizzę. Dlatego przytyłam 23 kg. Teraz mam już więcej rozumu i się pilnuję, zresztą nie mam już takiej ochoty.

Dziewczyny a czemu tak długo bierzecie te tabletki na ciąże Prenatal i inne. Mi lekarz zabronił od 5 miesiąca bo powiedział że tylko utuczę sobie tym dziecko. I urodzę 4,5 kg bobasa;-) Najważniejsze by brać na początku…Pod koniec musiałam tylko brać żelazo.

Sun – ja to już dzisiaj 2 obiad jem :D , cały czas chodzę głodna. Co 2, 3 godziny to normalne? W nocy to jest masakra gdy się obudzę zasnąć nie mogę :D Już widzę wizję BALONA…:-D

Iowonka daj mi adres na pw i w pon wyślę ci tabsy :tak:

Cześć dziewczynki :-)

Wzięłam się dzisiaj za sprzątanie i niestety odkurzacz się popsuł :szok: i nici z odkurzenia całego mieszkanka... No ale zrobiliśmy z mężulkiem pyszną sałatkę i leczo.. i "głodzilla" się najadła :-D

Ja zawsze byłam zdania, że rzeczy martwe są złośliwe, żyją własnym życiem i wg własnego planu :-D

Jaką sałatkę proponujecie? Jaką najczęściej robicie? ja myślę o greckiej coby nie za ciężka była na noc :)

Ja grecką bym zjadła :tak: - uwielbiam.

Dziewczyny a czemu tak długo bierzecie te tabletki na ciąże Prenatal i inne. Mi lekarz zabronił od 5 miesiąca bo powiedział że tylko utuczę sobie tym dziecko. I urodzę 4,5 kg bobasa;-) Najważniejsze by brać na początku…Pod koniec musiałam tylko brać żelazo.

Co :szok:
Mi lekarz zawsze mówił, że całą ciążę mam łykać. I nigdy wcześniej nie słyszałam, żeby od tego tuczyło się dzieci :szok:

reklama
O, co do mężczyzn w ciąży, to podejrzewam że większość chciałaby się przekonać, jak to jest karmić piersią :-D

Do góry