reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Hej majoweczki:-)
Framama ales nawymyslala! Jesteś wspaniała mama i nie masz sobie nic do zarzucenia! Tym bardziej że lekarz też nie widział żeby z wodami było coś nie halo. Ja też pisałam ostatnio że gacie mokre i nie wiem co to. No i nadal nie wiem. 3mam za was mocno kciuki! Będzie dobrze! Już niedługo pewnie będziesz tulic Bruna;) najważniejsze że jesteś pod opieką lekarza.

Mnie się dzisiaj śniło że gin mi powiedziała że na pewno urodze w ciągu 2tyg i musiałam odkrecac wyjazd na wakacje bo jakoś tak dziwnie było że pokrywal się z TP;) najlepsze że S nie chciał słyszeć o zmianie terminu wyjazdu, gadał że cały rok na to czekał i że żaden poród mu na drodze nie stanie :D

Ullana kciuki za was! Niech Ci chociaż z tym bólem głowy pomogą. Nie dziwię się że po tym wszystkim czujesz się wykończona.

Noelle świetnie że humorem tryskasz! :) ja już też nie mogę się doczekać nowego wymiaru naszego życia-już we trójkę; )

Spalo mi się dzisiaj znośnie choć miednica strzela, trxeszczy i boli cholernie przy każdej zmianie pozycji.
Matylda jest chyba już niżej bo czuję ją często na wysokości spojenia lonowego-mało to przyjemne.

Pogoda lipna jakaś. Niby nie pada, ale jakoś tak buro:/

Póki co leżę w wannie i się zastanawiam co zrobić z resztą dnia dzisiejszego.

reklama
pogoda beznadziejna,dzieciaki przyjechały i się nudzą bo w domu siedzimy,mieliśmy jechać na lody,nad wodę i dupa,na obiad nic nie mam bo miał być grill no i być musi,tylko co to za grill bez klimatu...żebym wiedziała że majówka taka będzie to też bym sobie termin na porodu na 1 maja ustawiła:-D a tak tydzień w plecy,czekam na swoją kolejność 6 maja:-D

dziewczyny dziękuje za radę z octem do czyszczenia osadu w łazience!!!
Co prawda śmierdzę tak że mam ochotę się sama wywalić z domu (nienawidzę zapachu occtu) ale mam piękny prysznic i armaturę :D
Zaraz biorę się za coś co odkładałam chyba rok ... czyszczenie żaluzji które są tak zakurzone że trzeba je chyba jednak na mokro wziąć. Na szczęście tylko trzy okna mam, w sypialni mam normalne zasłony. Słoneczko wyszło więc jak się roszkręce to z rozpędu jeszcze umyje okna na dole :p Ale na razie ide płukać łeb.

Poza tym endżojuje się ostatnimi okazjami do posłuchania na full muzyki maltretuje sąsiada DJa dawką hard rocka :D nie wiadomo kiedy się nadarzy kolejna okazja.

U nas śliczna pogoda, słońce, błękitne niebo... ale co z tego, skoro W. zabrania mi wyjść samodzielnie na spacer, zupełnie jakbym była jakaś ubezwłasnowolniona, noż psia mać! Znając życie, będę się tak kulać jeszcze z miliard tygodni w tej ciąży, bo przecież nigdy nie mogę mieć z górki, tylko wiecznie pod górkę!
Na molo bym pojechała, na gorącą czekoladę gdzieś na plażę albo na Starówkę, to nie nie nie i nie. Ukręcę dziś łeb komuś! :angry:

Sembo, posprzątaj i u mnie... Ja nie wiem, jak można sobie takie tempo narzucić... Lubię mieć porządek, ale jeszcze mnie nie pogziło na tyle, żeby w zaawansowanej ciąży żaluzje czyścić, choć o pomstę do nieba wołają... :sorry2: :laugh2:

Framama coś Ty tam sobie wyknuła w tej głowie. Ja też mam mokre gacie i chodzę do lekarza, jeśli ktokolwiek miał to odczytać jako sączenie wód to właśnie on. To bardzo dobrze że ktoś to u Ciebie zauważył i teraz jesteś pid nadzorem. Możesz być spokojna, że się Wami dobrze zaopiekują.

Ja chciałam dzisiaj rodzić. Ale dupa zbita. Normalnie chyba będę musiała iść na jakąś terapie bo już całkiem sfiksowałam i siedzę jak na szpilkach.

Framama, a właśnie! Na główkę swą uroczą upadłaś? Bo chyba najwyraźniej, wątpliwości nie mam. Ty sobie śmiesz wyrzucać, że być może nie dostrzegłaś sączenia się wód? Na litość boską, tutaj co druga ma potop w majtach! Mnie zalewa jak tsunami, a niby poziom wód w porządku - absolutnie nie masz prawa sobie niczego wyrzucać! A jeśli chcesz, ja Ci chętnie przemówię do rozsądku, ale nie siłą argumentu, a argumentem siły! :tak:

No i jednak się jeszcze przespałam :) Prawie do 10 :szok::szok::szok:
A zaraz jadę do stajni znajomych bo za tydzień mają być jakieś zawody jeździeckie i chcą wystawić w nich moją córę ;-):-) no i ma jechać ćwiczyć.

Coś się słonko zza chmur pokazuje ... noriel może jednak będzie ładnie w wawie dziś ??

kurde ale co ja mam robić jak nie sprzątać? :D Gotować obiadu o 9:00 rano nie będę, na miasto idę ale później, internet cały przeczytałam muszę się czymś zająć bo ocipieję :D Pamiętajcie że w UK nie ma święta pracy i chłop normalnie w robocie siedzi a dziś mam wreszcie lepszy humor, jakoś bardziej mi się chce cokolwiek.
nanu jak czyściłaś te żaluzje? na mokro czy sucho czy najpierw na sucho a potem na mokro??:>

reklama
Sembo ja mam drewniane i używam do ich czyszczenia takich chusteczek nawilżanych do drewna. Cos jak te dla dzieci tylko czym innym nasączone. Idealnie się czyści a mam ich sporo bo 2 długie balkonowe i 6 okiennych.

Do góry