reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Hej,

Framama głupolu jestes cudowną mamą. Trzymam kciuki żeby wszystko sprawnie poszło i bez nerwów. Ja też mam co chwilę gacie mokre i przed wczoraj pytałam Gin czy wszystko ok z wodami, a ona sprawdziła i mówi, że tak jak najbardziej w normie, więc nie obwiniaj siebie bo pod koniec ciąży prawie każda z nas ma mokro i u mało której to są wody. Jesteś pod opieką lekarzy i nic złego Wam już nie grozi.

Noelle witaj mistrzu:) Super, że humor dopisuje.

Ullana bidulko, nie możesz wziąść nic mocniejszego na tą głowę?

No to mamy MAJ, która chętna???

Ja też w nocy jakoś nie mogłam zasnać, czułam się pobudzona, jakbym miała gorączke, dreszcze, ale mierzyłam temperature i wszystko w normie. W końcu po północnym tłuczeniu się w łóżku udało mi się zasnać.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej majóweczki:-)
wszystkie takie ranne ptaszki- jestem w szoku:)
Kamila ja bym zadzwonila do położnej lub gin co to jest. - ja miałam zielone wody płodowe. ale nie były galaretowate.
To która dziś rodzi?? teraz będzie 100% majówką.

aniaczek moze pora na Ciebie sie zbliza? gdzies czytalam ze dreszcze to tez objaw porodu.I faktycznie ja je mialam tylko juz przy regularnych skurczach.

ewusia sliczne to twoje dziecie:-*:-*:-*

,kamila warto sprawdzic

aniaczek - właśnie nie wiem czy mogę
wczoraj mi gin powiedział, że ból głowy jest normalny po takim znieczuleniu i po Apapie powinno przejść
ale baniak mi rozsadza.....i chyba będę musiała pojechać na IP, bo moja siostra miała podobnie, tyle, że po udanym porodzie i dostawała kroplówkę z paracetamolem
nie chcę już Malutkiej więcej truć, bo się nażarła ze mną leków, ale ten ból też pewnie odczuwa, więc chyba jednak lepiej go przegnać lekami :confused:

Kamila
- jak cokolwiek jest zielonkawe, to co by to nie było, trzeba sprawdzić :tak:

Noelle - bosko czytać o takim ssaku :-D

czekam na wiadomości od Framamy jak na szpileczkach

Ej ja na dzisiaj mialam termin porodu!!!! a tak ta data znaczy dla mnie tyle ,ze malenka ma tydzien:-):-)

odwaznie wkroxzylam na wage.6,5 kg mniej zostalo do zrzucenia 2,5 kg z xzego moj mleczmy bar to wiekszosc;-)

Czesc dziewczynki no wlasnie ktora jako pierwsza 100% majoweczka sie rozpakowuje hmmm:-p:-)
Ja chyba nie bo jakos mnie nic nie bierze wczoraj troszke mi brzuch twardnial i promieniowalo na kregoslup ale przeszlo:wściekła/y:

Dziewczyny mam pytanko czy odejscie tego krwistego czopu oznacza ze sie szyjka skraca czy nic sie moze nie dziac????????

Ewusia sliczny synunio;-)

Framama &&&&&&& zeby wszystko bylo dobrze.i nie gadaj glupot ze jestes zla matka,ja sama mialam w pierwszej ciazy malo wod i tez nie zauwazylam kiedy odeszly bo zadnego hlup nie bylo a saczyc tez sie nie saczyly.takze glowa do gory bo bedzie dobrze zobaczysz:-)

u mnie tez pogoda do dupy zachmurzone i padalo w nocy.

Kamila a moze to jakas infekcja z uplawami???hmm a czop nie moze miec innej barwy jak brunatnej i mlecznej:sorry2:

Tadadam! Ogłaszam że rozpoczęłam 38 tydzień i jestem w pełnej gotowości porodowej!
Dziś farbuje łeb, śmigam do miasta na kawkę i myje okna.
Wczoraj wypytywałam mamę o poród, miała termin na 8/8/88 a ja zaczęłam wychodzić tego dnia o 21:00 i ostatecznie urodziłam się 9tego o 1:30 :) 5 godzin od pierwszych skurczy, bezproblemowy poród SN, ależ ze mnie dobra córka.

Framama weź głupot nie gadaj nam tu bo każda z nam ma mokro i to oczywiste że mogłaś nie kapnąć się co się sączy!! Ja z paranoi każdą wydzielinę obwą****e. Na pewno Bruno ma się ok, urodzisz go pięknego i zdrowego a kciuki zaciska całe forum &&&&&&&&&

Doczekałyśmy maja :) łiiii

Ewelinka dla pierworódek odejście czopa może nastapić nawet dwa tyg przed porodem, a mam doświadczonych zazwyczaj dzień - dwa przed :)

ewelinka mi czop nie odszedl wcale albo go nie przyuwazylam.Podobno nawet na dwa tygodnie przed porodem moze odejsc.No i skraca szyjke.

mleczny potworek zasnal ide teraz ja na zer

reklama
dziewczyny, jadę na IP, bo wszystko mi wiruje i zwróciłam herbatę :wściekła/y:
odezwę się, jak wrócę

Do góry