reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Framama, a jesteś w klinice czy pozwolili ci wyjść do domku?

mogę zapytać jeszcze ile twój Bruno waży (wg usg), bo mamy podobne terminy i mi też dr powiedziała że najbezpieczniej dotrzymać do 37tc, bo wtedy ciąża donoszona:tak:

reklama
dziewczyny, ja wiem, ze dzis swieto pracy, ale nie bierzcie sobie tego tak bardzo do serca;-)

Elajar - ja moją mam w domu dopiero drugi dzień, wiec nie mam wielkiego doswiadczenia, ale umylismy ja i nasmarowalismy Oilatum i skora jakby troche odzyla, tzn luszczy sie nadal, ale podejrzewam, ze ten martwy naskorek musi po prostu zejsc, natomiast sama skora jest ladniejsza, milsza w dotyku

Poszłam za Waszym śladem i też wzięłam się za sprzątanie, odkurzyłam, powycierałam kurze, zrobiłam pranie, teraz walcze z prysznicem i z octem.
Mąż stwierdził, że koniecznie chce dzisiaj urodzić. No w sumie mamy już maj ;-)

Przy okazji odpoczynu zjadłam domowy barszcz czerwony.

Ja już nie mam co sprzątać. Serio :angry:

A sama sobie siedzę...bo mój pracuje w niemieckim obozie pracy i dzisiaj nie mają wolnego. Także mój zły humor jest spotęgowany jego nieobecnością, złą pogodą i małym szkrabem w brzuchu, który za nic ma nerwy czekającej na niego matki.

fiołkowa moja Asia po urodzeniu tez miała mega suchą pomarszczoną skórke, co więcej z nagarstkow i stopek schodziła jej skóra.. wyglądała jak waż który ją zrzuca. pomagał krem (maść) oilatum... takz espokojnie, smaruj małą i skórka będzie super :)

a my dzisiaj w końcu złożyliśmy łóżeczko :)
2013-05-01 14.56.18.jpg

no i zaczynamy 38tc więc mam nadzieję, że niedługo łóżeczko się zapełni :)

Załączniki

• 2013-05-01 14.56.18.jpg
    2013-05-01 14.56.18.jpg
    24,4 KB · Wyświetleń: 54
Hejka!
Mało sie udzielałam, bo miałam takie hormonalne jazdy, że szkoda Wam było cztery litery zawracać. Dzisiaj przeszło za to jakiegoś szału macicy dostałam. Boli mnie od rana jak na okres, skurcze jakieś są, ale mało bolesne... najmocniejsze jak leżę więc sobie leżę i czekam aż się zdecydują czy rodzimy czy nie ;-) Ale coś wątpię, żeby to miało być dzisiaj.

byłam w mieście, udało mi się kupić dwa komplety pościeli ( moja jest tak wyświechtana że wywalę chyba z 3 komplety na szmaty ) i ledwo dobujałam do domu spowrotem bo nogi mi spuchły jak nanulince ostatnio.
Pogoda piękna i chce się żyć/rodzić. Zaraz idę na ogród odpocząć troszkę po tej wyprawie, a potem robię na obiad jakieś dobre spaghetti z boczkiem.
Młoda dziś nie bardzo nie tłucze tylko przeciąga się, ale pewnie jak brzuch na słoneczko wystawie to zaraz się rozchyca.

reklama
Jejku a w Opolu pogoda taka, że od rana w łóżku leżę i wyszłam tylko zrobić jeść i pod prycha. A że męża nie da się odciągnąc od kompa na spacer pewnie zgniję w łóżku:-( mam kompletny brak motywacji, nawet za mag. się wziąć nie potrafię, choć wczoraj plany miałam ambitne, ale to tak zawsze wychodzi.
Mam nadzieję że macie w sobie więcej energii niż ja

Do góry