reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Niach niach, ALG dzisiaj się rozpakuje, nanana. Weź dziewuszko numer do kogoś, żeby dać znać! :tak:

Sembinoza, a co kupiłaś? Chwalić się, i to raz!

Ja się od rana irytuję. W. nie ma, bo pojechał na szybka robótkę. Poszłabym sama na spacer, ale prosił mnie, żebym nie wychodziła bez niego, więc tkwię znów w czterech ścianach i zastanawiam się, co tu zrobić, żeby nie paść z nudów (a książki do recenzji mnożą się jak głupie i za chwilę będę z palcem w d**** i z zaległościami...). Chyba na Pudla wejdę, blogi macierzyńskie poczytam, bo wczoraj nie zaglądałam... próbuję opanować porodową panikę, bo jestem coraz bardziej zesrana ze strachu :confused2:

reklama
citrus dla małej śpioszki grubsze, bluzę, światełko nocne w kształcie kubusia, śpiworek (nie mam siły wstać żeby zrobić zdjęcie...) a dla siebie trzy sweterki i płaszczyk wiosenny :)

Niezłe zakupy Sembo:)
Mnie skurcze rano nadtrachaly że się coś dziać zaczyna ale postanowiłam je olac, pomalowalam się, ubrałam i pojechaliśmy z S na Ostrów Tumski pospacerować;) po godzinie zaczęło mzyc więc do auta i CH - właśnie wypilam latte, zjadłam napoleonke i 2 gałki lodów:)))) tego mi było trzeba! A napoleonki tak genialne że mamy jeszcze 2 na wynos do jutrzejszej porannej kawki... mmm!
Po skurczach ani śladu, obiad zjemy chyba na kolacje:p

ALG - kciuki za szybki porod! I w miare bezbolesny ;)

sembo - niezle zakupy! Przypomnialas mi o lampce do pokoju Malego! :)

edit: ALG no nie zartuj ze ucichlo! Ale jaja! Bylam pewna ze kolejny post napiszesz z porodowki! Trzymaj tam sie , moze skurcze powroca!!

Ostatnia edycja:
reklama
alg - kciuki dalej zaciśnięte. Nawet jeśli ucichnęło to może jakieś rozwarcie się pojawiło, coś się poustawiało, ponaciągało, odpocznij sobie teraz skoro możesz :-)

ardzesh Gdzie w ogóle będziesz rodziła? Ja też "pierwsze razy" po porodzie wspominam raczej słabo a już na pewno ten pierwszy pierwszy, ale jakoś się przemogłam i bawiłam się jak dziecko swobodą, spontanicznością z czego miałam niesamowitą uciechę. Karmienie naturalne na pewno w jakiś sposób może zaburzać libido, ale też pobudzać, bo przy karmieniu wydziela Ci się oksytocyna a to już dobry początek do dobrego samopoczucia. No i M. widzący cycki co chwile :-D

aśka:) Ja mam dokładnie tak samo. Chodzę i wietrzę wszędzie, non stop i bez opamiętania. Najchętniej to bym spała na balkonie. Kołdrę z tyłka zdzieram, mam lodowaty, ale przykryć się nie przykryję.

Do góry