reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Cześć niedzielnie brzuchale :)

ALG trzymam &&&&&&&&&&&&&& żeby się rozkręciło :)

Ja dziś jestem cala spuchnięta :baffled: do tego na dworze jest zimno i pada a mi jest tak gorąco, że oblewają mnie poty :baffled::eek: Chodzę po pokojach i otwieram okna a D i dziewczyny chodzą za mną i te okna zamykają bo im zimno :sorry: i weź tu człowieku wytrzymaj. Brzuch mi się spina i to często ale bez bólu :confused2::confused2::confused2:
Ja już chcę urodzić

reklama
Mysiak ja mam nieco inne nastawienie,uważam że na tym etapie te 2-3 tygodnie nie mają znaczenia,teraz dziecko tylko na wadze przybiera,a jak ma coś być nie tak to i tak będzie...dużo bardziej boję się przenosić.:tak:

Fra walki były wczoraj?:-(

Noirel, mnie lekarka w szpitalu powiedziała, że lepiej ponosić kilka dni dłużej, niż żeby dziecko miało wylądować w inkubatorze. Zobacz, że Natalia urodziła w 37 tc z groszami, a jej córeczka i tak miała objawy wcześniactwa! Teoretycznie termin przecież w porządku, a jednak coś się zadziało... Chyba lepiej się nie spieszyć...

Ależ zimno jest na dworze, byliśmy z psiną i zachaczyliśmy o sklep, kropi mżawka. M. się ze mnie śmiał, że zimno, wszyscy opatuleni a ja w japonkach (jedyne buty które mnie nie obciskają) i z lodem w ręku :p

Mi się wydaje, że tak jak każdy poród jest inny tak i każde dziecko inaczej się rozwija, jednemu nie zaszkodzi jak się urodzi za wcześnie a drugiemu niestety zaszkodzi jak się urodzi po terminie i na odwrót. Możemy gdybyać, życie zrobi swoje. Miejmy nadzieje, że wszystkie nasze dzieciaki porodzą się jak najbardziej zdrowiusie!!!!!

Ale mamy cudne dzieciaczki nasze kwietniowo - majowe, nie mogę się napatrzeć na naszą galerię!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Noirel, mnie lekarka w szpitalu powiedziała, że lepiej ponosić kilka dni dłużej, niż żeby dziecko miało wylądować w inkubatorze. Zobacz, że Natalia urodziła w 37 tc z groszami, a jej córeczka i tak miała objawy wcześniactwa! Teoretycznie termin przecież w porządku, a jednak coś się zadziało... Chyba lepiej się nie spieszyć...

Cytrynka to mnie nie przekonuję,to już są przypadki,zarówno w jedną jak i w drugą stronę,mój były mąż urodził się w 8 mc i nie leżał i inkubatorze,sis 3 synów urodziła przed czasem i żaden nie potrzebował inkubatora,za to znajome które przenosiły,dzieci były niedotlenione i inne takie...mimo wszystko mam swoją teorię i nikt mnie nie przekona,lekarz też już mi pozwolił rodzić,wierzę że wszystko będzie dobrze,a i przecież sama Kacpra nie wyjmę,sam zdecyduję:-D

Mi lekarz tez mówił, ze ok 37tyg ciązy konczy się etap rozwoju płuc. Mowił, ze dzieci urodzone przed 37tyg mogą mieć jeszcze kłopoty z oddychaniem (niewielki odsetek) a większy odsetek dzieci ma kłopoty z utrzymaniem ciepłoty ciała. Sa tez dzieci u których nie ma żadnych oznak późnego wcześniactwa. aniaczek ja tez tak chodze, otwieram wszędzie okna a moi w swetrach siedza albo okna zamykają... zwariować idzie hahaha

Dzien dobry!
pisze z telefonu bo u tesciow na weekend jestesmy. Tez mi goraco ciagle a tu wszyscy otuleni w swetry ;) Przynajmniej chociaz raz nie marzne bo ja zawsze zmarluch bylam :) A pogoda beznadziejna - deszcz i szaro buro :( a myslalam ze w ogrodku z ksiazka posiedze :(

dzisiaj obudzil mnie telefon od mojej przyjaciolki z tekstem "zostalas chrzestna" :) Urodzila dzisiaj o 8:50 coreczke!!! Poplakalam sie z radosci ale niestety troche poczekam na jej ujrzenie bo nie mieszkaja w Polsce - pewnie na chrzcinach pierwszy raz...

Wczoraj mialam wizyte u gina ale w sumie nic nowego nie powiedzial... Szyjka zamknieta, ale juz czuc glowke:) Mam przyzwolenie na 5 S czyli sex, sprzatanie, sprawunki, spacery, schody Tak to gin okreslil :D

noirel - widze ze juz Ci cierpliwosci brakuje... Kciuki zeby wszystko po Twojej mysli sie zaczelo

Ja to widzę, że wszystkim po kolei zaczyna brakować cierpliwości i im więcej się nas rozpakowuje tym większa nerowość w narodzie :-p

My jeszcze cały czas w domu ... skurcze co jakies 10-12 min trwające ok 40-50 sec. Skurcz boli ale spodziewałam się że od początku będzie gorzej a jescze nie jest narazie tak źle... zobaczymy jak będę śpiewała później :-D
Zaraz bedziemy wcinać pizze Guseppe z zamrażalnika :-p bo żadne nie ma głowy do gotowania i czekamy dalej...

reklama
ALG :p najedz się bo potrzebujecie siły na parte :) trzymam kciuki :))

Ja dziś się rozpadam, stawy w całym ciele sztywne, kości bolą, miednica, spojenie łonowe i krzyż masakra ... Mam dość a tu dopiero 13, nie mam siły na nic o jaaa co za brak siły i energii :(

Dziś niby wg przepowiedni faceta na pacu dwa tygodnie temu powinnam urodzić hehe Dziś znowu jakaś kobieta powiedziała mi że mam piękny brzuch :D:D w sumie to nic nie urósł od paru tygodni i teraz jest ładny jak na 9 miesiąc bo jak na 7 był za wielki haha
Kupiłam dziś małej pare pięknych rzeczy ale nie powiem bo sobie też wreszcie coś kupiłam, tak na poprawę humoru.

Do góry