reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2013 :):)

Hej!
My dzisiaj do doooomu!Mala jest grzeczna-pod warunkiem,ze najedzona.Ja mam dzisiaj syndrom 3 dnia i zaczyna mi sie nawal.
Jest straszniie cieplo w tym szitalu.Biegam w japonkach caly czas.Mam juz 4 chyba towarzyszke-jak sie zwalnia jakis pokoj to zostawiaja nas same.Wszystkie chodza w welnianych skarpetach :szok: Kazda jest zupelnie inna ale KAZDA ma grube welniane skarpety.I co najgorsze:spia w nich pod koldra!!!
Czekam na meza i dokumenty i spadam.:-) Ja czuje sie dobrze.Niby peklam ale nawet nie czuje tych szwow.Tylko jak wstaje.Nie dalabym sie juz pokroic skoro mam porownanie! :no: Mala ciagnie jak dzika-az boli jak oksytocyna macice obkurcza :tak: Cyca jej juz na porodowce podalam jak mnie szyli :-) W jakims amoku chyba bylam...
Nie rzygam,nie chce mi sie rzygac,nie mam mdlosci !Jestem happy :-)
Smsy od Natalii miedzy skurczami z wloskami na wierzchu mnie rozwalily na lopatki!Ja bylam w stanie tylko pic :-D

reklama
zapo Ja tak z synem też miałam z 3-4 miesiące i teraz obiecuję sobie, że Młodą będę goniła od spania przy cycku lub ciumkania dla ciumkania od pierwszych dni, ale pewnie łatwo się mówi a życie życiem i wyjdzie jak zwykle :baffled: Śpioch cyckowy przewalczyliśmy dopiero około 6tego miesiąca tak na 100% więc trzymam kciukasy, żeby Wam poszło sprawniej.

Zapominajka, a może jest tak, że przy kolejnym dziecku laktacja wygląda inaczej? Nie znam się absolutnie, wiem tylko tyle, co wyczytałam, ale z tego całego czytania mojego wynika, że jakaś tam synchronizacja prędzej czy później nadchodzi i oczywiście z całego serca życzę Ci, żeby tym razem nadeszła szybko. Domyślam się jednak, że to nic przyjemnego, więc może konsultantka laktacyjna w szpitalu, hm? Nie pamiętam, czy wspominałaś coś, że byłaś, czy nie :tak:

Byłam u laktacyjnej. Położna też mnie pocieszała.
Usłyszałam teorię, że dla noworodka ssanie cyca to niewyobrażalna przyjemność. I pewnie coś w tym jest. Małe to, ślepe, bawić się nie umie. Jedynie ten cyc pociechą :-D

zapo Ja tak z synem też miałam z 3-4 miesiące i teraz obiecuję sobie, że Młodą będę goniła od spania przy cycku lub ciumkania dla ciumkania od pierwszych dni, ale pewnie łatwo się mówi a życie życiem i wyjdzie jak zwykle :baffled: Śpioch cyckowy przewalczyliśmy dopiero około 6tego miesiąca tak na 100% więc trzymam kciukasy, żeby Wam poszło sprawniej.

Hahahaha znam to założenie. Ale z wprowadzaniem w życie mam problem.

Mdła super, że do domu wychodzicie. Wełniane skarpety mnie zwaliły z nóg. Myślałam, że to polska domena :-D

Laktacyjna mowila zeby dziecko rozebrac przed karmieniem zeby za cieplo i za milo nie bylo :-) I laskotac po stopiszczach,po policzkach itd.Nie pozwalac przysnac.Zosia i tak na 2 raty je najczesciej:je,do odbicia i pozniej jeszcze raz to samo.Za to prawie nie ulewa.Zozol jak z fontanny walil...:dry:
3mam kciuki za zmagajace sie.Mnie sie znowu upieklo...tfu,tfu...

Kora super :-):-):-)

Fiołkowa &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ja w nocy miałam skurcze, ale nieregularne i dość mało, choć dość bolesne. Brzuch nadal twardnieje jak skała często. Dziś urodzić nie mogę- są urodziny mojego iostrzeńca- 10-te i on nie chce, mieć w ten sam dzień, co Madzia, także zaciskam nogi! Mała też bardzo spokojna.
Czekamy na kolejne kobitki!
Ja na 19.00 mam wizytę, więc zobaczymy, co i jak tam się dzieje.
Sembo hahahaha, no widzisz:-)

Jeeeju jaka głodna jestem- mąż własnie pędzi z zakupów, bo moja lodówa chce mnie wciągnąć i pożreć...
Zapominajka no to jest już coraz lepiej i z dnia na dzień będzie jeszcze fajniej :-)
Mdła no super, że już do domku! Powodzenia!
Citrus &&&&&&&&&&&& za szew!

WELNIANE SKARPETY RZADZA! Az mi sie stopy odparzaja jak na nie patrze...sila sugestii ;-)
Za to tatusiowie w miazdzacej wiekszosci preferuja cyrkulacje powietrza i bez skrepowania ukazuja w swych basenowkach skarpet z dziura na duzy palec,badz postepujaco:rozwarcie juz na 2 palce :-D

Dziewczynka,ktora lezy z nami teraz na sali zamiast ssac chrumka :szok::-D przysiegam!Czekaja na laktacyjna bo nie wiadomo o co chodzi.... Chrumka jak mloda swinka.A mama (w welnianych skarpetach:a jakze!) lezy na lopatkach i sie smieje :-)

Alez sie dziećki sypia:-D! A my po badaniu wzroku ale musimy zostac dobe w szpitalu..chcą obserwowac dzieci.
Porodówki- kciuki!!!

reklama
nanulika- moj zakazu wypicia jednego piwa przy wekendzie nie ma, wiadomo, nie wiecej ale jedno piwo mysle ze nic sie nie stanie, zwlaszcza ze macie jeszcze troche czasu

Kamila1988- u mnie jak sie do wtorku nie zacznie to we wtroek kolo 9 bede juz mala miala :)

Zapominajka- no to swietnie ze Igor tak dobrze przyjal siostre, ja tez sie wlasnie tego noszenia boje moj maly rok mlodszy od twojego i ciagle powtarza ze siostre bedzie nosil i przytulal :)

Mdla- no to swietnie ze do domku, hormony szaleja dlatego cieplo :) tez tak mialam :)

k.a.j.a.- i jak badanie wzroku? tylko tak do obserwacji zostajecie? kciuki byscie szybko wyszli

Do góry