reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Mdła mnie też dziś czeka boks, gala w Rzeszowie (3 ostatnie walki mogą być fajne- w końcu Szpilka zawsze coś wykombinuje) i jeszcze w Wielkiej Brytanii (z Chisorą - ten który opluł Kliczkę) :-D szykuj się bo może być ciekawie :-)
A ja właśnie nerwy tracę na meczu ZAKSA-Resovia:happy:

reklama
Witajcie dziewczyny!
Pomóżcie bo strasznie cierpię!!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: We wtorek zrobił mi się hemoroid i poleciałam do apteki ale farmaceutka dała mi maść homeopatyczną tłumacząc że w ciąży nie można nic stosować na hemoroidy. Ale w ogóle nic mi ta maść nie pomagała, więc na czwartkowym spotkaniu z położną zapytałam ją co mogę stosować. Powiedziała że maść lub czopki Procto Glyvelon. Kupiłam w piątek i od razu zaczęłam stosować. Wczoraj byliśmy na grillu do 2 w nocy i może za dużo postałam na zimnie :eek: albo nie wiem i dzisiaj nawet usiedzieć nie mogę!!!! Normalnie płaczę z bólu....:crazy::crazy::crazy::crazy: Jak mogę ulżyć sobie w bólu??? Nigdy nie miałam takiej przypadłości i czytam w necie ale tam każą stosować maść i/lub czopki... Czy Wy też macie taką przypadłość??

Teraz idę Was doczytać.....

Tak jak Citrus pisze - napewno można posterisan. Mi też jeden cholernik wyszedł i dr przepisala mi Posterisan H w maści (nie wiem czy można bez recepty kupić). Powolutku, powolutku pomaga ...

Dodatkowo mozna stosować:
- tampon (kostka lodu) lub przemywanie bardzo zimnym naparem z oczaru wirginijskiego
- okłady z gotowanych do miękkości liści czarnego bzu

Póki posterisanu nie miałam to kostka lodu też pomagała bo obkurczała naczynia i gnojek chowal się do środka.

pola topola łacze sie w bólu , za kilka dni przejdzie do nastepnego razu tak jest bynajmniej u mnie. Cierpienie co 3 dni po kazdym stolcu, raz mniej raz okropnie jak w chwili obecnej

O widzę, że hemoroidy na tapecie. Ja niestety nie pomogę gdyż miałam to szczęście, że ominęła mnie ta wątpliwa przyjemność.

A u mnie coraz bardziej ciekawie się robi. Te bóle krzyża przychodzą falami i odchodzą. Ale oprócz tego nic mi się więcej nie dzieje więc nie wiem czy to jakaś oznaka porodu czy to faktycznie od leżenia zepsuły mi się plecy:crazy:?

Cytrynka zdjęcia wiosenne fantastyczne a psiak słodziak jest:-)! Mogłabym go podnająć do wiosennego sprzątania ogrodu z patyków:-D:laugh2:

A ja właśnie w ostatnich dniach zauważyłam, że kilka rozstępów mi się pokazało na biodrach :sorry: ale tam też miałam z Paulą więc to żadna nowość :) Ważne, że na brzuchu nie ma ;-)
Kurcze znowu m niedobrze :eek::eek::eek: mam nadzieję, że to nie jest jakaś jelitówka tylko zwykłe mdłości .... ostatnim razem ledwo dobiegłam do łazienki :baffled::baffled:

Ja przez jakiś czas miałam problem z hemoroidem ale jakoś samo się uspokoiło, jem jabłka i nie mam problemów z kupą ;-), że tak powiem gładko idzie :-p:-p

na hemoroidy nie pomoge, bo Bogu dzieki mnie ominęły i w pierwszej ciąży i teraz....

citrus, no brzuszek spory masz:)

Zosia śpi, ja też się kładę, bo kto wiec jak będzie ze spaniem w nocy....
dobranoc dziewczyny:) spokojnej nocki:)

hej dziewczyny

hemoroidy? - ja niestety mam jeden na pochwie, a raczej w pochwie taki odstajacy kitek (nie duży) ale mnie on nigdy nie bolał ;// już się przyzwyczailam ale kiedyś go usunę. Zrobiło mi się tak z parcia z pierwszego porodu, ponieważ bardzo długo parlam ponad 3 godziny...;/ a i jeszcze coś by nie było ze pisze głupoty tak wiem ze hemoroidy to guzki odbytu ale ja taki guzek mam który wychodzi mi z pochwy.... ;// jest do usunięcia przez chirurga tak mi gin powiedział, jakoś nie mam i nie miałam odwagi iść i to zrobić.

co do rozstepow to nie mam nigdzie ani jednego jak i w pierwszej tak i drugiej ciąży mi się nie pojawiły aleeeeeee celuit mam na pupie...;/

Natalia - mojej siostry poród tak się zaczął !!!!! promieniowaly bóle kręgosłupa 3 dni przed porodem które przechodziły i nadchodziły z powrotem. Może u Ciebie też tak się zaczyna poród? Prawdopodobnie będziesz też miała bóle krzyżowe podczas porodu.... współczuję bo to coś okropnego...

u mnie to samo ;) umyłam wszystkie okna, byłam z rodzinka na długim spacerze, oglądałam xFactor, a teraz PS. KOCHAM CIĘ będzie leciało, a nawet już leci ;))

Ostatnia edycja:
reklama
Citrus no po tym ostatnim zdjęciu co wstawiłaś ,,zapaśnika sumo" nie posądzałam Cię o taki duży brzuszek. Bardzo ładne zdjęcia :)

Nas znajomi wyciągneli do siebie na działke na grilla, tak więc wciełam jedną kiełbaskę z grilla, a właściwie z rusztu nad ogniskiem.

Hemoroidów też nie mam i nie pomogę.
Mi koło blizny po kolczyku nad pępkiem pojawiły się dwa małe wielkości ryżu rozstęony i tak się modlę, aby się nie rozeszły dalej. Natomiast cellulit na tyłku i nogach mi towarzyszy.

No słuchajcie dziewczyny tyle miało się rozpakować w kwietniu, a to zaraz będzie maj :-) oczywiście to z korzyścią dla naszych dzieciaczków.

Aśka:) ja też słyszałam o tym oczyszczaniu się organizmu jedną i drugą stroną przed porodem.

Ostatnia edycja:
Do góry