reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

hej,

Pogoda dalej piękna, ale ja mam wrażenie jakbym nie miała czym oddychać, dusze się...

Eljar słodziaki, takie pokaźne. Fajnie, że już jesteście w domku.

Eklerkaa ja też zauważyłam od kilku dni jakby rzadziej się ruszał, ale jak już przyszaleję to mam brzuch kwadratowy.

Ja też bym nie chciała żeby mi się cała rodzina zwaliła na głowę w szpitalu, tym bardziej, że położna prosiła żeby z odwiedzających była jedna osoba na sali. Wolałabym żeby odwiedzali w domku już. Muszę im to zakomunikować.
Moi rodzice przyjeżdają w dniu wyjścia ze szpitala, więc oni akurtat nie będą przychodzić do szpitala. Gorzej z rodziną mojego M. która jest na miejscu.

Kaja to gratuluję kolejne kroku w stronę wyjścia do domku, trzymam kciuki!

Ja też spakowałam o jedną pielukszę więcej dla mojego psiny, co by się oswajał z zapachem.

No to Kartagina trzymam kciuki. Dziś konieć 36 tygodnia mamy :)

reklama
kartagina, ty się tak nie wsłu**** w siebie, bo zapominasz że my tu za ciebie kciuki trzymamy i się zastanawiamy, czemu milczysz:angry:

a moje dziecię ma co chwilę czkawkę:confused: dziś nawet w nocy mnie obudziło tą czkawką, i tak się zastanawiam czy to nie za często?

no i od wczoraj mam dziwne skurcze ale tylko z jednej strony, na dole brzucha- czy to możliwe że to BH? trochę one trwają, ale tylko z jednej strony, więc może bąbel na czymś poleguje:dry:

ja po porodzie w szpitalu będę oglądać tylko męża i nikogo więcej nie potrzebuję;-)

U nas nawet ciepło tylko słoneczka brak bo za chmurami i zapowiadają na dzisiaj burze:baffled:

AAAAAAAA i zapomniałam się pochwalić TORBA DO SZPITALA SPAKOWANA!!!!! Zostały tylko rzeczy na ostatnią chwilę do wrzucenia: tel, ładowarka, pantofle.

Cytrynka nawiązując do twojego pytania wczorajszego- TAK, BOLI, a raczej bolało... bo przeszło! jakbym z zaskoczenia wylądowała na IP to na pewno napiszę smska!!

Chmurka mnie też blizna po cc boli, myślę że może dlatego że mała się tam wepchała i naciąga...

Natalia i w Polsce można kupić rozm. 44 ale rzadko się kupuje więc kosztuje to fortunę!!!

Kaja, Elajar cudne bąbelki!!!

ALG ja też bym chciała ciszę i spokój w szpitalu ale niestety nie z moją rodziną...

Noelle już by w sumie mogło się coś dziać u ciebie:)

Noirel "s" z pessarem? jak ty dajesz radę??

Julka skurcze z boku to nie skurcze tylko ucisk. prawdziwe obejmują dół brzucha i lekko w górę albo krzyż także spoko

Mdla- mnie to spojenie boli prawie caly czas, a jak juz ide to wogole nie do wytrzymania, na poczatku bolalo troche tak od stycznia i pozniej sie uspokoilo ale od polowy marca to juz z dnia na dzien coraz gorzej, lekarz powiedzial mi ze to pewnie tylko rozluznienie lub ewentualnie male nadpekniecie i tylko porod rozwiaze ten bol
masz racje to nasza decyzja czy chcemy odwiedzin czy nie, choc przyznam ze sis mojego m po narodzinach synka sie na mnie obrazila ale mialam to gdzies, zreszta ona non stop na mnie obrazona wiec juz mi to roznicy nie robilo :)

wiikki- moj lekarz mowil ze musi minac rok po cc minimum, a optymalnie jest 18 miesiecy

fiolkowa- racja z tym calowaniem, ja nauczylam synka - jak juz byl wiekszy- by sie odwracal jak ktos bedzie mu chcial dac buziaka w usta, i do dzis tak robi i nadstawia tylko policzek lub wogole idzie bo nie lubi tego, generalnie buziaki w usta, oblizywanie smoczka, lyzeczki jest zabronione- choc na placu zabaw widzi sie ze niektorzy tak robia...

Kartagina "s" w innym stylu:-D ale to już dobrego początki,zapowiedziałam mojemu R. że w czwartek zdejmą pessar a w piątek mamy normalny "s" już :-Dbo ostatnim czasem to nie pozwalał się wcale dotknąć,taki aseksualny był:crazy:

kartagina, dzięki za podpowiedź:-) w sumie to tak właśnie pomyślałam,bo przy pierwszej ciąży miałam skurcze przez 2 dni, ale wywołane oxy więc pamiętam że to po całości raczej bolało:nerd:

a boli z tej strony gdzie mam zrost, więc pewnie bąbelek uciska, bo akurat leży po tej stronie:confused:

Ja też się pochwalę .... torby do szpitala spakowane, mi też Natalia zostały takie pierdołki jak kosmetyczka, woda i jakieś przekąski :)

MI się wydaje, że mnie jakieś delikatne skurcze łapią... właśnie jak pisze Kartagina od dołu brzucha takie jak na okres - a nawet trochę silniejsze .... jak się nasilą to pojadę na IP.

hejka pisarki !!!!!

masakra, czytamłam i czytamłam i końca nie widziałam.... ale doczytałam xD

ALG - Ja przyjmowałam gości po pierwszym porodzie bo przychodzili mi bez zapowiedzi...;/ to było coś strasznego... ja się tak źle czułam chciałam tylko spać i odpocząć a tu co mały ni zasnął chciałam się położyć to jak na złość wtedy ktoś przyszedł. Strasznie tego nie lubialam... chodziłam jak kaczka bo to zszywane krocze ciekło ze mnie krwi jak z krowy, a tu gości musialam jeszcze przyjmować. Teraz będę miała tylko męża, chyba ze urodzeni się w dniach kiedy moja mama będzie 1-8 Maja to jeszcze mamę zobaczę i wystarczy ;) NIE POLECAM NIKOMU ODWIEDZIN

co do skurczow to ja wczoraj miałam bóle przez cały dzień takie jak na okres na dole brzucha które promieniowaly na kręgosłup. Dzisiaj już spokój.

Noelle - gratuluje 39 tyg ja za 2 dni będę świętować i witać 39 tydzień.. i chyba też nic się nie zapowiada bym rodzila.

Moja mama już panikuje przed wylotem... będzie leciała samolotem pierwszy raz. Sama zaczęłam się obawiać czy da sobie radę na lotnisku.... mówię jej żeby kogoś zaczepia i szła cały czas za ta osobą i nie będzie źle. Ona mówi ze zostały jej ostatnie 2 tyg życia hahaha ;))

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry