reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2013 :):)

reklama
super kwiatki, ja jakoś mam bajzel w domu to weny na kwiaty nie mam, no i dalej boli mnie brzuch, ale po wizycie u gin wszystko ok, szyjka zamknięta, usg nie robiła,
też już bym chciała mieć ciąże za sobą, a ty 37 tc się zaczyna więc co najmniej 2-3 tyg jeszcze....ehhh. I nie mam ochoty ani na sn ani na cc, ale z dwojga wole cc, zobaczymy jak wyjdzie, a najlepiej jakby mnie już uśpili i obudzili jak dziecko będzie a ja będę się mogła ruszać :-p
i też mam dylemat co z młodym zrobię, znaczy mąż przedstawił sprawę w pracy i urlop zaklepał z możliwością przesunięcia, teściowa też jak coś przyjedzie zając się młodym, ale już mam stresa jak to będzie.

magart a ja całe życie bałam się igły a teraz dopadła mnie cukrzyca ciążowa i muszę 6-8 razy dziennie się kłuć :wściekła/y:

eklerka dobrze zrobił Twój brat, że niczego nie odwołał. Teraz powinien zgłosić na policję te pogróżki i tą próbę wrobienia w wyłudzenie kasy. Niech tamten nie myśli że nie wiadomo jaki to cwaniak z niego jest bo podejrzewam,że on od początku planował tak to z tą kasą rozegrać.

natalia - tak właśnie zgłosił to wszystko już. Policja mówi żeby się nie martwił bo oni wiedzą jaki to cwaniaczek...

a najlepsze jest to ze chodzi po mieście i szczyci się tym ze za rower sobie zarobił przynajmniej i jak to Mateusz nie ********al przed nim jak go gonił... żal.

Ostatnia edycja:
eklerka ja myślę, że prędzej czy później mu ten cwaniacki uśmieszek zniknie z gęby jak dowie się jaka go kara czeka. Będzie dobrze:tak:

Dziewczyny, od którego tc dziecko nie jest wcześniakiem? Bo ja jutro zaczynam 36tc i marzy mi się jeszcze tydzień a najlepiej ze 2 wytrzymać ale coś marnie to widzę zwłaszcza jak taka cudna pogoda i coraz trudniej w łóżku wytrzymać. Narazie na twardnienia biorę magnez i nospę i przechodzą. Dodatkowo leki na podtrzymanie ciąży ale czuję, że już mi nie dużo czasu zostało:no:

spałabym dziś cały dzień!!

dziewczyny 3 tyg to naprawdę mało!!!!! ja myślałam że 30 nie dotrwam a tu proszę! nie ma co marudzić, w końcu wytrzymać 30-parę tygodni to nie 3!!! teraz to już pikuś! ja mam już super nastawienie bo nie marzyłam o 36 tygodniach!!!!!!!! tak jak mói cytrynka- jest nam ciężko, mamy prawo stękać ale po coś te 40 tygodni ciąża trwa!!!!:-)

natalia a co to za różnica od kiedy? sama nazwa- wcześniak czy nie, nie świadczy o stanie zdrowia dziecka!

No to Matylda już też ma wiosnę w oknie.... reszta doniczek next week;)

20130415_173428.jpg20130415_173449.jpg

Załączniki

• 20130415_173428.jpg
    20130415_173428.jpg
    36 KB · Wyświetleń: 63
  • 20130415_173449.jpg
    20130415_173449.jpg
    50,4 KB · Wyświetleń: 50
czy toś jeszcze widzi kota z erekcją czy to tylko ja mam jazdę? :D
kartagina spisałaś się świetnie!! Tak się cieszę :))) lekarze muszą mieć ładne zdziwko :>
eklerkaa poczytałam, aż żal bierze co się na osiedlach wyrabia, a komentarze pod artykułem wiele mówią z jakimi ludźmi ma się do czynienia, echh współczuje, mam wrazenie że dziaciaki z roku na rok coraz głupsze... :/

dziewczynki ma któraś z was problemy z gazami w nocy? Ostatnio często podczas snu czuje sie jakbym była napompowana, plus jeszcze dzis w nocy dostałam mega zgagę do tego... Jak sobie pomóc?

Ostatnia edycja:
Kartagina masz rację, że sama nazwa o niczym nie świadczy tylko w tym szpitalu, w którym rodzę automatycznie jak dziecko jest wczesniakiem to dostaje sto tysięcy skierowań do różnych specjalistów na kontrolę nawet jak zupełnie problemów ze zdrowiem nie ma. Koleżanka tak miała i ja też się trochę cykam. Z jednej strony super, że dostajesz skierowania i można wszystko sprawdzić a z drugiej wiem, że sama z dzieckiem i bez auta nie dałabym rady po tych wszystkich klinikach jeździć a pracowałam w tym środowisku i wiem jakie kolejki i jakie to męczące zwłaszcza dla małego dziecka.
Wiadomo, że są skrajne przypadki ale ja jestem już na przełomie i tak z ciekawości się zastanawiam od kiedy ten wcześniak. Czy mam jeszcze nogi zaciskać czy już mogę powolutku wstawać z łóżka:tak:

sembo pij majeranek. ja ostatnio odkryłam, że oprócz kaszlu to też na wzdęcia i trawienie działa.

Ostatnia edycja:
reklama
Kartagina masz rację, że sama nazwa o niczym nie świadczy tylko w tym szpitalu, w którym rodzę automatycznie jak dziecko jest wczesniakiem to dostaje sto tysięcy skierowań do różnych specjalistów na kontrolę nawet jak zupełnie problemów ze zdrowiem nie ma. Koleżanka tak miała i ja też się trochę cykam. Z jednej strony super, że dostajesz skierowania i można wszystko sprawdzić a z drugiej wiem, że sama z dzieckiem i bez auta nie dałabym rady po tych wszystkich klinikach jeździć a pracowałam w tym środowisku i wiem jakie kolejki i jakie to męczące zwłaszcza dla małego dziecka.
Wiadomo, że są skrajne przypadki ale ja jestem już na przełomie i tak z ciekawości się zastanawiam od kiedy ten wcześniak. Czy mam jeszcze nogi zaciskać czy już mogę powolutku wstawać z łóżka:tak:

sembo pij majeranek. ja ostatnio odkryłam, że oprócz kaszlu to też na wzdęcia i trawienie działa.

z tego co ja wyczytalam i w szpitalach mi mowiono to dzieci urodzone przed skonczonym 37 tygodniem sa wczesniakami... ale jak kartagina napisala wszystko zalezy od dziecka

Do góry