reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Sun a dlaczego Ty masz wskazania do cc?
Ciekawe jak nasza Zapo biedulka pewnie się stresuje w tym szpitalu. Ale już jutro i nie będzie sama.
Ja zbieram się na wizytę, ostatnie usg u mojej lekarki ... egh chwila wzruszenia :)

miłego popoludnia

reklama
Sun7- tak wczesnie do szpitala przed cc masz sie stawic? ja mam cc 30 kwietnia i mam byc tego samego dnia o 7.45, a 25 mam przyjechac tylko na pobranie krwi i ktg i usg
ja tez sie zastanawiam co bede robila dzien przed cc, pewnie bede sie stresowala :)

magart- to planowanie przy cc jest dobre zwlaszcza gdy ma sie male dziecko, z ktorym przeciez trzeba cos na ten czas zrobic :) co oczywiscie nie zmienia faktu ze w kazdej chwili wczesniej sie tez nieplanowanie zaczac moze :)
dobrze ze wizyta u stomatologa udana, ja z moim w maju tez bede musiala isc do kontroli

Sun a dlaczego Ty masz wskazania do cc?

Ze względu na wrzodziejące zapalenie jelita grubego, które niestety się zaostrzyło i niestety nie mogę przeć, bo może dojść do krwotoku z jelit lub nawet do jego pęknięcia.... dlatego bezpieczniej będzie zrobić cc... :-)

Sun7- tak wczesnie do szpitala przed cc masz sie stawic? ja mam cc 30 kwietnia i mam byc tego samego dnia o 7.45, a 25 mam przyjechac tylko na pobranie krwi i ktg i usg
ja tez sie zastanawiam co bede robila dzien przed cc, pewnie bede sie stresowala :)

Nie wiem w sumie dlaczego tak wcześnie... w piątek zrobią badania, ściągną pessar, a w poniedziałek lub najpóźniej we wtorek cc... Moja P. gin powiedziała, że ze względu na te jelita chcę mnie widzieć wcześniej w szpitalu aby mieć na mnie oko... Ale w sumie wolałabym tak jak ty masz zaplanowane... no ale trudno :sorry2:

nia No właśnie ! Opieka nad starszakiem to jest to co mi aktualnie spędza sen z powiek. Rodzinka oczywiście "stanęła" na wysokości zadania i każdy, mimo wcześniejszych zapowiedzi jak to będzie na miejscu, żeby w razie czego nam pomóc, tak jak zbliża się majowy weekend informuje nas, że "NO PRZECIEŻ MUSI ODPOCZĄĆ" i wyjeżdża... Porozmawialiśmy z byłą i jednocześnie przyszłą Nianią Darka, że w każdej chwili dnia i nocy przyjedzie, ale ona 1) ma chorą Mamę na Mazurach, z którą nigdy nic nie wiadomo 2) jeździ teraz pomagać swojej córce na drugi koniec miasta i wcale nie jest taka dyspozycyjna, że czatuje w bloku obok... :angry: Ja poprzednio rodziłam niecałe 2 h... Kurde ciekawe jak na szybko będę w stanie zorganizować opiekę dla dziecka ze skurczami i Mężem jadącym z pracy oddalonej o 35 km :szok::szok::szok:

sun7 Oj to troszkę Ci współczuję tego weekendu w szpitalu. Polecam spakowanie na sam wierzch torby jakiegoś dobrego i długiego czytadła :-)

citrus Masz rację - ciąża trwa 40 tygodni a nawet czasem 40 tyg i 10 dni do wywołania. Aczkolwiek Ty z tym szwem to pewnie jednak zmieścisz się do 40 spokojnie :-) Boli takie szycie szyjki? Bo jakoś mam takie wyobrażenie, że to nic przyjemnego...

DO SPRAWY MOJEGO BRATA

nic nie odwoływał, zostało tak jak jest. Złodziej dzisiaj wyszedł do czasu rozprawy bo zapłacił 1 000 zł i do miesiąca czasu rozprawa w sądzie. Był już u Mateusza z pogróżkami że jest sprzedawcą.. i w szkole jest wyśmiewany...bo złodziej miał grupkę znajomych którzy teraz gnębią go. Dodatkowo z tą kasą wyszło tak że chcą zrobić że TO ON WYMUSZAŁ KASĘ !!! ;/
Umieślili to w internecie... http://www.stalowka.net/wiadomosci.php?dx=10360 nic nie napisali o nożu ...;/

Ostatnia edycja:
eklerka- trzymam kciuki za to by to wszystko zostalo sprawiedliwie rozstrzygniete

magart- ja tez sie boje co np. jakby sie wczesniej zaczelo, rodzine mam w pl wiec tez tak na zawolanie tu nie bedzie, m pracuje z drugiej strony elby wiec przez tunel przejechanie tez duzo zajmuje, na szctescie w ciagu dnia maly jest w przedszkolu a w nocy niby jedni znajomi sie taoferowali ze dzwonic mozemy i oni sie nim zajma ale oni tez maja obecnie inne problemy-wlasnie sie rozstaja- wiec jakby co tez nie wiafomo, dlatego bardzo licze ze do 30 nic sie nie zacznie:-)

Magart, nic nie boli, bo pod narkozą zakładają. A zdejmowanie polega po prostu na przecięciu nożyczkami :-p

Eklerka, takiemu gnojkowi to bym łeb ukręciła :sorry2: I w ogóle jakie to żenujące, że kryminalista i jego świta wyśmiewają kogoś za praworządność... Ech, takie rzeczy tylko w Polandii, raju dla pi*rdolniętych.

A czy Zapominajka pisała do kogoś sms? Odzywała się, jak tam w szpitalu i kiedy cięcie?

Kurde mnie właśnie olśniło, że jak idę w środę do lekarza to muszę jechać się pokłóć jutro... :baffled: Jak samo dźganie igłami mi nie przeszkadza tak mam lenia totalnego do tego. Dobrze, że mi się w środę przed wizytą nie przypomniało, że miałam zrobić te badania :blink:

reklama
Citrus Zapo pisała - pisałam na głównym i w wątku szpitalnym jest info:)

ja właśnie wróciłam z galerii i padam! 3h na nogach tempem żółwia na emeryturze!:szok:

ale znów kupiłam sobie trochę wiosny do wazonu

20130415_160711.jpg20130415_160916.jpg

i do doniczek na balkon też...:)

- wstawiam jarzynówkę i idę sadzić!

A na SR to dzisiaj chyba usnę! choć dziś zajęcia z oddychania więc może nie dadzą zasnąć:)

Załączniki

• 20130415_160711.jpg
    20130415_160711.jpg
    35,8 KB · Wyświetleń: 37
  • 20130415_160916.jpg
    20130415_160916.jpg
    44,1 KB · Wyświetleń: 31
Do góry